keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Beth Revis - Across the Universe: Matka alkaa

Amy on jättänyt rakastamansa elämän tulevaisuuden tähden, ja edessä on hyinen matka kohti tuntematonta
Avaruusalus Varjelus lähtee viemään tiedemiehistä ja asiantuntijoista koostuvaa retkikuntaa kohti tuntematonta. Tarkoituksena on asuttaa uusi planeetta kaukana galaksin toisella laidalla. Mukana ovat myös 350 vuodeksi syväjäädytetyt 17-vuotias Amy ja hänen vanhempansa.
16-vuotias Seuraaja on asunut aluksella koko ikänsä eikä tunne ulkopuolista maailmaa lainkaan. Kun Seuraaja sattumalta löytää alukseen kätketyt ihmiset, hän ihastuu Amyyn ja alkaa kuvitella, millaista olisi puhua Amyn kanssa ja tuntea hänet.


Amy herätetään vahingossa 50 vuotta liian aikaisin ja tyttö joutuu murhayrityksen kohteeksi. Myös muiden syväjäädytettyjen henki on vaarassa. Kuka on vastuussa näistä kuolemista?

Amy ei ole koskaan tuntenut olevansa näin yksin, eikä hän voi piiloutua minnekään.


Voi jestas miten koukuttava kirja! Kun tämän luki ensimmäisen kerran, oli mahdotonta laskea kirjaa käsistään. Beth Revis on luonut kiehtovan tulevaisuuden kuvan, joka kyllä toisaalta ahdistaa. Kuvittelepa että eläisit koko elämäsi valtavassa avaruusaluksessa joka on matkannut avaruuden halki jo vuosisatoja. Alukselta ei pääsisi pois minnekkään. Hyi.
Juoni on hengästyttävä, salaisuudet selviävät pikku hiljaa ja ne saavat haukkomaan henkeään.

Huolimatta edellä mainituista hyveistä, kirjassa on muutamia pikkuasioita, joista voi kuvailla lähinnä sanalla outo (Niitä en tähän laita, ne vain spoilaavat.)Myös aluksella asuvien käyttämä kirosana, hervetti, lähinnä ärsyttää.

Jatko on kyllä pakko lukea!

Arvosana: ♣♣♣½


2 kommenttia:

 1. Tämä kirja on kyllä todella klaustrofobinen. Ajatus tuollaiseen tilanteeseen joutumisesta on aika kamala. Hyvä kirja kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, klaustrofobinenpa juuri! :) Ja jep, hyvä kirja, vaikkei ihan niitä suosikkejani.

   Kiitos kommentista! :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)