torstai 2. toukokuuta 2013

Cecelia Ahern - Mitä huominen tuo tullessaan

Hopealusikka suussa syntyneen Tamara Goodwinin kaikki toiveet ovat aina toteutuneet. Perheensä kartanossa hänen käytössään on yksityinen ranta, valtava valikoima designer-vaatteita ja oma luksushuone kaikin mukavuuksin. Tamara on tottunut tarttumaan hetkeen haaskaamatta ajatustakaan huomiselle.

Kun perheen isä kuolee äkillisesti ja jättää jälkeensä valtavat velat, Tamaran ja hänen äitinsä on myytävä koko omaisuutensa ja muutettava maalle sukulaisten luokse. Vaatimattomassa portinvartijan mökissä Kilsaneyn linnan varjossa majaileva yksinäinen ja pitkästynyt tyttö kaipaa takaisin Dubliniin.

Tamara herää horroksestaan, kun Kilsaneyn ohi kulkee kiertävä kirjasto, jossa hänen silmiinsä osuu salaperäinen nahkasidottu kirja. Saatuaan lukon auki Tamara hämmästyy: kirjan sivut ammottavat tyhjyyttään. Kun sivut alkavat täyttyä kuin itsestään, Tamaralle aukeaa uusi maailma, jossa myös tulevaisuudella on sijansa. 
Mitä huominen tuo tullessaan on taattua Ahernin laatua. Tässä todella on kirjailija jonka tuotoksiin ei pety, vaikka Mitä huominen tuo tulleessaan ei ollutkaan suosikkini kirjailijalta. Alkuasetelma on kiinnostava. Kun hemmoteltu tyttö ei enää saakkaan kaikkea mitä haluaa, niin mitä muutoksia hänessä pakostakin tapahtuu. Kirjan punaisena lankana onkin paljolti juuri Tamarassa tapahtuva muutos.
Kirja sisältää muutenkin mielenkiintoisia henkilöitä. Kaikilla heillä on syynsä käyttäytyä miten käyttäytyvät. Omaksi suosikikseni nousi sisar Ignatius, varsin omaperäinen nunna...
Juoni ei päästä otteestaan etenkään loppupuolella ja täytyy myöntää, että oma aamuni kääntyi vähän kiireiseksi kun luin tämän loppuun. Kun salailua täynnä oleva talo jossa Tamara sukulaisineen asuu, alkaa paljastaa salaisuuksiaan, kirjasta on mahdotonta päästää irti.
Arvosana: ♣♣♣½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)