tiistai 7. toukokuuta 2013

Uusia kirjaostoksia!

Tänään päätin mennä Akateemiseen kirjakauppaan ostamaan Ally Condien Tarkoitettu-trilogian viimeisen osan; Perillä. Omistan trilogian muut osat (Tarkoitettu ja Rajalla), joten olisi tuntunut tyhmältä jättää tämä ostamatta.

Akateemisessa katseeni osuikin kirjaan jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa; Veronica Rossin Halki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2). Aikani siinä kärvistelin ja pohdin näiden välillä. Olin päättänyt ostaa Condien, mutta entäpä Rossi? No, ostin molemmat. Kun yksi kirja maksoi 29,90€, niin kahdelle kertyi hintaa 59,80€. Hups...

Perustelin tämän itselleni sillä, että kirjaston suurkuluttajana ostan vain murto-osan kirjoista joita luen. Kyseessä olivat myös aika taattua laatua olevat kirjat. Ja tulipahan kummitädin lahjakortti käytettyä!


                                       
Onnistuuko kansannousu murtamaan Yhteiskunnan vallan?
Jätettyään Yhteiskunnan ja etsittyään epätoivoisesti niin kapinallisia kuin toisiaankin Cassia ja Ky ovat vihdoin löytäneet hakemansa. Hintana on kuitenkin jälleen menetys. Ky jää kansannousun piiriin, mutta Cassia määrätään palaamaan Yhteiskuntaan ja työskentelemään sieltä käsin vastarinnan puolesta. Mikään ei kuitenkaan ole ennustettavissa. Pian kansannousu virallisesti alkaa ja muuttaa kaiken. Löytävätkö Cassia ja Ky toisensa uudelleen, vai onko Cassian kohtalona kaiken jälkeen sittenkin Xander?
Ally Condie on kirjoittanut vangitsevan tarinan tulevaisuuden yhteiskunnasta, vapaudenkaipuusta ja kielletystä rakkaudesta. Trilogiassa on samastuttavat, koskettavat päähenkilöt sekä kaunis sanoihin ja kirjoittamiseen liittyvä ulottuvuus.
Paljaan taivaan alla -teos tutustutti dystopiafanit virtuaalimaailmoissa eläneeseen Ariaan ja luonnon armoilla kasvaneeseen Perryyn. Aika ja välimatka eivät erottaneet kaksikkoa, mutta maailma heidän ympärillään on muuttunut. Perryn asema vuorovetisten veriherrana on haastava ja heimon suhtautuminen Arian menneisyyteen avoimen vihamielinen.
Pahenevat eetterimyrskyt kiristävät tunnelmaa, ja tunteiden ja velvollisuuksien repimät rakastavaiset ajautuvat myrskynsilmään. Heidän yllätyksellinen kohtaamisensa punoi kerran kaksi täydellisen erilaista tarinaa yhteen. Aria huomaa pelkäävänsä, että tällä kertaa ainoa tapa pelastaa sekä itsensä että Perry on purkaa tuo side lopullisesti.Tulossa siis ihana helaloma näiden ihanuuksien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)