torstai 8. elokuuta 2013

Annukka Salama - Piraijakuiskaaja

Faunoidit, #2

"Rufus ja Unna. Ihan kuin joku King Kong ja Naomi Watts."
Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi, jos puolet kyvyistäsi tulisi satunnaisesti valitulta eläimeltä? Unna on ketterä kuin orava. Vauhdikas skeittarimimmi lautaili sarjan avausosassa suoraan lukijoiden sydämiin. Kakkososassa faunoidijengi tuulettaa Kalifornian auringossa, jossa Joonea kuumottavat soljuvat kitarasoundit ja paikallisen studion tarjoama levytysdiili. Jännitettä ilmaan tuovat myös aaltoja kesyttävä salaperäinen sisaruspari ja Unnan taustojen jäljitykseen liittyvät riskit: maailman viimeinen tulielementin edustaja ja planeetan ainoa faunoidinaaras ovat arka yhdistelmä, joka kiinnostaa muitakin kuin metsästäjiä. Parin rakkaustarina tuntuu olevan kirjoitettu tähtiin, mutta tekeekö se siitä ikuisen?
Piraijakuiskaajan kyydissä tunteet ovat kuumia, vaahtopäät korkeita ja metsästäjien moraali kylmäävän matala. Sekä sydän että surffilauta heittävät volttia Unnan ja faunoidijengin ihmeellisiä tapahtumia vilisevällä lomalla!

Piraijakuiskaajaa odotin suurella innolla Faunoidit-sarjan ensimmäisen osan, Käärmeenlumoojan, jätettyä jälkeensä mahtavan, nauruntäyteisen lukukokemuksen. Enkä pettynyt.

Sarjan toisessa osassa faunoidijengin on matkustettava Yhdysvaltoihin. Syynä on sekä Joonen bändin levytysdiili, että Unnan menneisyyden selvittäminen. Maailman ainoan faunoidinaaraan vanhempia ei tunnu löytyvän, mutta ratkaisu saattaa piillä toisella mantereella, USA:ssa. Siispä koko jengi Ronnia ja Vikkeä myöten matkustavat Kaliforniaan. Siellä he paitsi vierailevat voimaeläinvirastossa, myös tutustuvat Nemoon ja Edeniin, surffausta rakastaviin sisaruksiin. Eivätkä metsästäjät ole ainoita, jotka ovat kiinnostuneita Unnasta. Myös Unnan ja Rufuksen rakkaustarina joutuu koetukselle.

Täytyy myöntää, että hieman pelkäsin kirjan lukemista. Käärmeenlumoojan oltua, no, lumoava, pelkäsin tason laskua. Sain kuitenkin (jälleen kerran) huomata ennakkoluulot turhiksi. Huoh, oppisikohan sitä koskaan? Vaikkei Piraijakuiskaaja ollut mielestäni aivan yhtä hyvä kuin Käärmeenlumooja, kirja ei ollut pettymys, ei todellakaan.

Faunoidi-jengin huumori puree yhtä lailla, tämä on varmasti sarja, jonka kanssa olen nauranut eniten. Uudet tuttavuudet Eden ja Nemo kiinnostivat vanhojen hahmojen rinnalla. Silti Piraijakuiskaajassa oli havaittavissa inhoamaani toisen osan kuviota: pääparin rakkaustarinan probleemia. Itse ärsyynnyn tästä kuviosta lähes välittömästi, mutta onneksi Piraijakuiskaajassa oli muutakin juonta.

Loppuratkaisu oli päätähuimaavan jännittävä ja yllättäväkin, aika haikea. Salaisuuksien paljastuminen, sekä hahmojen tarinoiden juonenkäänteet saavat odottamaan seuraavaa osaa kuumeisesti. Kolmannen osan, Harakanloukun oletettu julkaisuajankohta on keväällä 2014.

Arvosana: ♣♣♣♣

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)