maanantai 28. lokakuuta 2013

NaNoWriMo

Perjantaina  se sitten alkaa. NaNoWriMo, eli National Novel Writing Month.

Niille, jotka eivät tiedä mistä on kyse:

NaNoWriMo on vuosittainen, marraskuinen kirjoitustapahtuma, jonka tavoite on yksikertainen. Kirjoita romaani eli 50 000 sanaa yhdessä kuukaudessa. Tapahtuman nimi suomeksi käännettynä onkin Kansallinen romaaninkirjoittamiskuukausi.

NaNoWriMoon voi osallistua kuka vaan ja mistä vaan. Viralliset nettisivut: National Novel Writing Month. (Nettisivut englanniksi). Periaatteessa rekisteröitymistä ei edes tarvitse suorittaa, vaan nanoilla voi omassa ylhäisessä yksinäisyydessään, vaikkapa täysin ilman internet-yhteyttä. Pääasia onkin, että se 50 000 sanaa tulee täyteen. Romaania ei myöskään saa aloittaa ennen marraskuuta, mutta muistiinpanoja saa toki olla. Aihe on vapaa, fantasiasta realismiin, fanfictionkin käy. Kieli on niin ikään vapaa.

Valmista ei myöskään tarvitse tulla, Nanon idea on kirjoittaa kynä tai näppäomistö savuten, ilman kritiikkiä ja editointia. Jos tarina jää kesken, sen kuin jatkat myöhemmin loppuun. Ja vaikka tarina oliskin valmis, hiominen ja oikoluku ottaa vielä aikansa.

Myös ajankäyttö on Nanossa vapaata. Voit kirjoittaa säntillisesti n. 1667 sanaa päivässä, tai rutistaa kaiken kahdessa viikossa. Valinta on sinun.
~

No niin. Kuten joku saattoikin jo tehdä johtopäätöksiä, kyllä, minä aon osallistua. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Hirivittää aika paljon, koska marraskuulle osuu koeviikko, siskon synttäreitä ja muuta mukavaa. Tiedän kuitenkin, etten anna itselleni anteeksi, ellen edes yritä. Blogin ja lukemisen kannalta Nano tarkoittaakin sitä, etten yhtään osaa sanoa, paljonko minun tulee luettua tulevan kuukauden aikana. Itseni tuntien jonkin verran, vaikka koittaisinkin vain kirjoittaa, mutta ainakin postailu jäänee vähemmälle. En siis ole kuollut tai kidnapattu, kun katoan perjantaina.

Ja lopuksi uteliasuudesta, onko lähistöllä muita nanoilijoita?

10 kommenttia:

 1. En nanoile, mutta kiinnostuneena seuraan sinun nanoiluasi, jos tänne blogiin siitä raportoit vaikka jälkikäteen. :) Tsemppiä yritykseen! 1667 sanaa päivässä kuukauden ajan tuntuu paljolta näin mutu-tuntumalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljolta se tuntuu myös minusta. :D Kiitos tsemppauksesta, sitä tarvitaan. Kertoilen kyllä varmaankin myös täällä, kuinka lopulta kävikään.

   Poista
 2. Voi että minua niin kutkuttaisi aloittaa NaNoWriMo, mutta tuntuu ettei minulla millään vain ole aikaa! Pitäisi töissä käydä ja yrittää ylläpitää sosiaalistakin elämää, niin mitenköhän 1667 sanan per päivä kävisi... todella paljon tsemppiä sinulle kuitenkin tähän urakkaan! Aion tulla vilkuilemaan, millaisia raportteja tästä teet :D onko jo tarinaidea valmiina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajanpuute huolettaa kyllä myös minua ja vielä viikonloppuna olin muuttamassa mieltäni Nanon suhteen. Tässä sitä kuitenkin nyt ollaan. :D Tarinaidea on ollut valmiina jo kauan, mutta koska kyseessä on fantasiaa, taustoja pitäisi vielä hiukan miettiä.

   Ja kuka tietää, ehkäpä sinäkin sitten ensi vuonna... ;D

   Poista
 3. Ooh, onnea matkaan, kanssananoilija!

  VastaaPoista
 4. Otin tavoitteeksi än äs nanon, kirjoitan tuon 50000 sanaa, mutta jo aloittamaani romskuun ja muihin pikkutöihin ;) Eli siis en osallistu, mutta kärvistelen samoissa luomisen tuskissa kuin tekin. X) Onnea nanoon!!! Mullakin kiinnostaa sitten jälkikäteen miten meni ja miltä tuntui. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä sinut kanssananoilijaksi lukisin. :D Tsemppiä myös sinne, luomisen tuskaa on varmasti luvassa!

   Poista
 5. Onnea kanssananoilijalle! 50 000 sanaa on aika paljon, mutta se on mahdollista saada kasaan! Viime vuonna tein sen töiden ohessa ja jäi kyllä marraskuussa yöunet aika vähälle, kun sosiaalista elämääkin piti viettää ja ainut aika kirjoittaa päivän sanat oli sitten yöllä... Ja yksi nanon hienoimpia puolia on vertaistuki, kun tietää, että ei ole yksin mahdottoman tehtävän kanssa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon itseasiassa eläväni varsin pitkälti vertaistuen varassa, kun nanosta on kyse. Kiitos rohkaisusta. :) Onnea sinnekin suuntaan!

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)