sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Katsaus kuluneeseen kirjavuoteen

Uusi vuosi lähestyy jälleen hirveällä vauhdilla ja pian on jälleen yksi vuosi paketissa. Hui, en meinaa uskoa, että jälleen pääsee juhlistamaan uutta vuotta! Mutta nyt kun viimeisiä päiviä viedään, on hyvä hetki palauttaa mieleen viime vuoden tärkeimpiä juttuja. Ja koska tämä on kirjablogi, niin tehdäänpä katsaus meikäläisen kuluneeseen kirjavuoteen.

Ensiksi täytyy sanoa, että 2013 oli erinomainen kirjavuosi. Sen suurimpia muutoksia on varmasti ollut ainakin tämän blogin perustaminen ja täytyy kyllä sanoa, että olen täydellisesti hurahtanut kirjabloggaukseen! Vuodet ennen tätä blogia tuntuvatkin aika kaukaisilta. ;) Kirjablogi on osoittautunut minulle mahtavaksi tavaksi pistää ylös ajatuksiani kirjoista ja vanhoihin arvosteluihin on ollut jännää palata myöhemminkin. (Tosin täytyy sanoa, että ensimmäiset bloggaukseni eivät nyt ole mitään maailman tasokkainta luettavaa...) Kiitos myös kaikille mukaan hypänneille lukijoille, teidän kommenttinne ja ajatuksenne piristävät aina meikäläisen päivää! Mutta nyt asiaan.

Tänä vuonna luettua tuli 189 kirjaa ja sivuja puolestaan kertyi 79 820. Blogi ei ollut pystyssä vielä viime vuonna, mutta itselläni on tilastoja siltäkin ajalta ja vuonna 2012 luin 184 kirjaa. Tämän vuoden tilastot olivat siis vielä hiukan komeammat. Mutta lukemista voi mitata muutenkin kuin määrillä ja seuraavaksi esittelen vuoden mieleenpainuvimmat kokemukset. (Kaikki vuoden luetut täällä.) Kirjat eivät ole parhausjärjestyksessä vaan siinä, missä järjestyksessä ne ovat tupsahtaneet mieleeni.

John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe

Ihana ja kamala kirja joka itketti, nauratti ja murskasi sydämeni. Luettu nyt jo monta kertaa. Tässä kirjassa oli "sitä jotain" ja vielä jotain enemmänkin. Rakastin tätä alusta loppuun, vaikka nyyhkytinkin viimeiset sivut. Sekava ja tunteiden vallassa kirjoitettu bloggaus tässä.
Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo

Yksi uusista lempikirjoistani! Kauniisti kirjoitettu, mystinen, ja jännittävä tarina kirjoista ja ihmiskohtaloista Barcelonan kaduilla. Tämä kirja lumosi minut täydellisesti. Myös muut Unohdettujen kirjojen hautausmaalle sijoittuneet kirjat koskettivat, mutta tämä kaikista eniten. Bloggaus tässä.Veronica Roth: Divergent-trilogia

Yksi ensimmäisistä sarjoista jonka olen lukenut englanniksi ja lempidystopiani nykyään. Jännittävä ja ajatuksia herättävä, kaunis sarja joka jätti jälkeensä sydäntä kaivertavan tunteen. Ehdottomasti vuoden huippuja! Bloggaukset: Divergent, Insurgent, Allegiant.


George R.R Martin: Tulen ja jään laulu

Lukaisin keväällä ennen blogin perustamista huippusuositun Tulen ja jään laulun suomennetut osat. (Valtaistuinpeli, Kuninkaiden koitos, Miekkamyrsky ja Korppien kestit.) Sarja iski julmuudestaan huolimatta upean maailmansa ja jännittävän juonensa takia. Vuoden mieleenpainuvimpia.


Eoin Colfer: Artemis Fowl-sarja

Hassua, että Artemis on ollut elämässäni vasta vuoden! Olin koko viime tammikuun nuoren mestaririkollisen lumoama ja Artemis tuntuu nykään luonnolliselta osalta kirjallista elämää. Rick Riordanin kirjojen tyylistä, hauskaa luettavaa. Erityisesti olen mieltynyt ihanan näsäviisaaseen ja nerokkaaseen Artemikseen. Bloggaukset kahdesta ensimmäisestä osasta: Artemis Fowl ja Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa.

Lisäksi lukuvuoteen mahtui myös sivistävää klassikkopuolta ja erityisesti mieleen jäivät Margaret Mitchellin Tuulen viemää, joka sai minut haaveilemaan Yhdysvaltain etelävaltioiden elämästä ja jonka päähenkilö sai minut repimään hiuksiani; Emily Bronten Humiseva harju, joka lumosi synkkyydellään; sekä Charlotte Bronten Kotiopettajattaren romaani, jonka romanssi tempaisi minut täysin mukaansa.

Myös erinomaisia jatko-osia tuli lukaistua, mainittakoon vaikkapa Veronica Rossin Halki ikiyön, Ally Condien Perillä, Rick Riordanin Athenen merkki, Cassandra Claren Kadotettujen sielujen kaupunki.

Kirjavuosi oli siis erinomainen ja tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2014. Lukulistalla keikkuu mitä mielenkiintoisempia ja houkuttelevampia teoksia ja myhäilen myös uutuuksien listan nähdessäni. Niin paljon hyviä kirjoja jotka odottavat lukemista!

Joten, onnellista uutta vuotta kaikille sielä ruudun toisella puolella! Kirjaneito kiittää kuluneesta vuodesta.

10 kommenttia:

 1. Oletpa ehtinyt lukea todella paljon. Minä luin noin kaksikymmentä kirjaa vähemmän ja viime kuukausina olen ehtinyt lukea harmittavan vähän opiskelukiireiden vuoksi. Kiva, että keksit perustaa oman kirjablogin. Seuraan blogiasi todella mielelläni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihanaa kuulla! Olenkin huomannut teikäläisen blogin olevan vähän hiljaiselolla viimeaikoina, mutta toivottavasti saat taas pian lisäaikaa lukemiselle. :)

   Poista
 2. Tuulen varjo, Arty ja Humiseva harju. Elämän edellytykset. ;) Itsellä lukeminen jäänyt tänä vuonna reippaasti vähemmälle, ehkä jotain sata, korkeintaan. Aika hyvin sulla. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eihän tässä muuta enää tarvitse. ;) Ja vaikka lukemiseni ei varsinaisesti ole määrähakuista, en omasta saldostani kauheasti valittamista keksi. :)

   Poista
 3. Oho, olet lukenut rutkasti enemmän mitä minä ehdin :D Minä luin sen kolmasosan tuosta määrästä. Muu elämä blokkasi harmillisen paljon lukemista erityisesti keväällä, kun joutui kirjoituksiin ja kaikennäköiseen pistämään aikaa ja energiaa. No mutta, pitää kompensoida tätä ensi vuonna :D Hyvän saldon olet kyllä itsellesi kerännyt! Aion ensi vuonnaki jatkaa ahkeraa vierailua blogissasi, niin sympaattisesti kirjoista kirjoittelet ja tuot esille hyviä pointteja :) Hyvää uutta vuotta jo näin etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin jo kauhuissani kuvitella kirjoituksia... (Lukiossa aiheesta kuulee koko ajan ja joka tuutista :D) Ja ihanaa uutta vuotta sinnekin, piristät aina meikäläisen päiviä kommentoimalla niin ahkerasti! :)

   Poista
 4. Olen pari-kolme kertaa hypistellyt kaupassa Tulen ja jään laulua, ehkä pitäisi vaan reippaasti ostaa se tai lainata. Vaikuttaa hyvältä kirjalta. Olet kyllä ahkera lukija, 189 kirjaa on hieno saldo vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Tulen ja jään lauluun suosittelen kyllä tutustumaan. Annan tosin ystävän neuvon: älä kiinny hahmoihin liikaa. Tulen ja jään laulu on aika kuuluisa siitä, että hahmoja lakoaa koko ajan. ;)

   Poista
 5. Samaistun ajatuksiisi blogaamisesta, hurahduttavaa touhua :D Ahkerasti olet kyllä lukenut, itse en ole uneksinutkaan sadan yli pääsystä...

  Onnellista uutta vuotta sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, blogaamiseen tosiaan kasvaa kiinni. ;) Ja vielä näin myöhässä, hyvää uutta vuotta myös sinne!

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)