sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Haaste ja tunnustus

 
Tarinoiden syvyydet -blogin Nina Mari antoi minulle tämän ihanan kukkatunnustuksen muutaman haastekysymyksen kera. Iso kiitos!
Nina Marin kysymykset:
 
Millaista musiikkia kuuntelet ja milloin?
No johan tuli paha kysymys heti alkuun. Musiikkia kuuntelen päivittäin, yleensä Spotifysta muun netissä surffailun ohella. Olen huono selittämään tyylilajeista, mutta jonkin sortin pop/rock linjalla menen. Mikään heavy metal ei iske.Lempibändejäni ovat Imagine Dragons, ja Pentatonix (Pentatonix tosin laulaa etupäässä covereita, mutta a capella jyrää.) Kuuntelen enemmän biisejä kuin artisteja. Myös klassinen kuuluu soittolistoihin. Fiiliksen mukaan. :)
 
Mistä sait idean (kirja)blogin aloittamiseen?
Olin seuraillut kirjablogeja jo aika kauan ennen omani aloittamista ja vähitellen aloin hautoa päässäni ajatusta myös oman perustamisesta. Kirjat kun ovat minulle tärkeitä ja niistä riittää takullaa blogattavaa. Lopulta sitten tartuin härkää sarvista ja pistin tämän pystyyn.
 
Kuinka usein olet internetissä ja liittyvätkö istuntosi yleensä jollain tavalla kirjoihin?
Liian usein. :D En omista älypuhelinta (enkä totta puhuen edes halua), joten netissä pyöriminen tapahtuu kotona omalla läppärillä. Ja yleensä kirjat ovat jollain lailla läsnä, joko väsään jotain tänne blogiin, varailen kirjaston nettisivuilta kirjoja tai hengailen Risingilla.
 
Seuraatko uutisia säännöllisesti?
Enpä voi sanoa voivani. Meille ei tule lehteä kotiin, eikä minun tule säännöllisesti selattua nettiversioita. Silloin kun joku meille irtonumeron ostaa, se tulee kyllä luettua. Pitäisi petrata tässä.
 
Missä toivot olevasi viiden vuoden kuluttua?
Pikaisen laskutoimituksen jälkeen päädyin siihen tulokseen, että olen 21-vuotias. Apua! Kuulostaa niin kaukaiselta, mutta ööömmm. Lukiokin on jo käyty tuohon mennessä, joten sanotaan, että opiskelen jossain kivassa yliopistossa. Näillä näkymillä valitsisin luultavasti historian pääaineeksi. Ja toivottavasti olen oppinut juomaan teetä. :D

Kirjoitatko omia tarinoita?
Kyllä, epäsäännöllisesti ja fiilispohjalta. Yleensä ne tuppaavat paisumaan ja jäämään tauolle kun alun innokkuus on karannut. Marraskuussa osallistuin kuitenkin NaNoWriMoon ja fiiliksistäni voi lukea täällä ja täällä. (Yllätin itseni voittamalla, mutta tarina pitäisi silti kirjoittaa loppuun, koska se venähtikin pidemmäksi.)

 Millainen on paras lukuympäristö?
Rauhallinen paikka, muuten ei niin väliä. Oma sänky tai sohvannurkka ovat varmaan ne yleisimmät lukupaikat. Mökillä on ihanaa lukea aurinkoisella terassilla tai riippumatossa. Tai miksei myös laiturilla.

Onko sinulle helppoa heittäytyä mukaan kirjan maailmaan?
Lopulta kaikki on tietysti kiinni kirjasta, mutta yleisesti kyllä. Koukutun todella helposti lukemaani ja elän aika vahvasti kirjoissa mukana. Kun oikein innostun, en tahtoisi muusta puhuakaan. Olen myös melko tunteellinen lukija,  itken aika usein lukiessani, muistan turhankin monta kertaa jolloin olen valehtelematta itkenyt kuin vesiputous.

 Kenen päähenkilön kenkiin haluaisit astua ja minkä kirjan seikkailun haluaisit itse kokea?

Tämä on paha kysymys. Todella paha. :D En varmaan kenenkään fantasiasankarin saappaisiin, heillä kun on aina iso rypäs ongelmia ja usein turvaton ympäristökin. Sen sijaan monen kirjan maailmaan astuisin mielelläni. (Tylypahka, here we come!) Mutta nyt kun täytyy valita, otan Montgomeryn Runotytöt. Ensinnäkin Emilian elämä on varsin rauhallista, elämän pieniä sattumuksia ja suruja totta kai, mutta maailma ei ole kuolemassa. Toisekseen, Prinssi Edwardin saari kuulostaa ihanalta paikalta ja tyttökirjojen aikakausi on ihana. Kävelisin mielelläni Korkean Johnin metsikössä, kirjoittaisin runoja, kokisin leimahduksia, sekä tietenkin tutustuisin Ilseen, Perryyn ja Teddyyn. Kyllä, Emilian elämän minä varastaisin.  

Mikä on ensimmäinen kirja, minkä muistat itse lukeneesi?
Hmmm... En muista ensimmäisiä, tai ainakaan järjestystä, mutta Montgomeryn Annan nuoruusvuodet tulee ensimmäisenä mieleen. (Vaikka luinkin sen varmaan jo kakkosluokan puolella.) Rakastuin tyttökirjoihin sen kautta ne ovat muutenkin olleet minulle hurjan tärkeitä. Annan nuoruusvuodet on varmasti merkittävin kirja jonka pienenä luin.

Sitten omat kysymykseni:
 • Millainen on blogisi nimen tausta? Mistä keksit juuri kyseisen nimen ja miksi valitsit sen?
 • Minne haluaisit matkustaa? Mikä on unelmamatkakohteesi?
 • Mikä on kaikkien aikojen lempikirjasi?
 • Oudoin tapasi?
 • Jos et olisi syntynyt ihmiseksi, mikä eläin olisit?
 • Mitkä viisi asiaa ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?
 • Mitä kieliä osaat ja kuinka hyvin? Mitä kieliä haluaisit osata?
 • Jos joku kirja ei miellytä, jätäkö sen kesken vai luetko sen sitkeästi loppuun?
 • Kuunteletko musiikkia lukemisen yhteydessä ja jos kuuntelet, millä perusteella valitset kappaleen?
 • Oletko enemmän kesä vai talvi ihmisiä?
Herranjestas näitä kysymyksiä oli vaikeaa keksiä... No, sainpahan jotain väkerrettyä! :D

Haastan seuraavat blogit ja blogaajat:

Noanna / Noannan kirjablogi
Reta / Todella vaiheessa
The Big Bad Wolf / Sanokaa vain sudeksi
Niina T. / Yöpöydän kirjat
Anna J. / Matkalla Mikä-Mikä-Maahan

Toivottavasti haaste/tunnustus ei ole vielä ehtinyt teille, otatte sen vastaan ja pistätte eteenpäin! :)

12 kommenttia:

 1. Vastauksiasi oli hauska lukea :D Ai, sinäkin olet historiaihmisiä! Meinaatko kirjoittaa historian, kun se aika tulee? Ja sitä nanon tarinanäytettä täällä vielä odotellaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistutitkin meikäläistä heti tekemättömistä hommista. :D Jep, aion kirjoittaa hissan ja siihen liittyen minun pitäisikin tehdä tutkielmaa meneillään olevalle kurssille... Ja saa nähdä päätyykö nanosta tänne ikinä mitään. Kun sen saisi edes valmiiksi...
   Kiitos kommentista, kysymyksiin oli hauskaa vastailla! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olepa hyvä vaan! Tulen sitten lueskelemaan mitä olet vastaillut. :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta ja tunnistuksesta! Sainkin tämä jo joitakin päiviä sitten eräästä toisestakin blogista, mutta en ole vielä ehtinyt vastaamaan. Vastaan samalla kertaa sitten teidän molempien kysymyksiin.

  Heh, yllätyin muuten siitä, että olet noin nuori! Vaikka nyt huomasin, että lukeehan ikäsi tuossa profiiliesittelyssäsikin. Taidat olla ihan nuorimmasta päästä kirjabloggaajia :)

  Oi, mikä ihana muisto, että Annan nuoruusvuodet olisi ollut yksi ensimmäisistä itse lukemistasi kirjoistasi! Itse luin Annat ekaa kertaa vasta lukiossa, enkä mitenkään suuresti syttynyt, mutta ehkä kolmisen vuotta sitten, kun katsoin Annoista tehdyn mainion tv-sarjan tajusin Annan lumon ja lumo on entisestään syventynyt, kun puolitoista vuotta sitten luin uudestaan Annan nuoruusvuodet ja sen jälkeen pikku hiljaa koko sarjan. Ja viime syksynä kirjoitin proseminaarityön Annan nuoruusvuosista ja nyt pitäisi pikku hiljaa aloitella gradua Anna-kirjoista :) Olen siis aika pahasti hurahtanut! <3

  Minäkin muuten ehdottomasti lähtisin Prinssi Edwardin saarelle seikkailemaan, jos saisin astua tarinaan. Mutta en Emiliana, vaan Annana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että tämä haaste on saattanut jo joillekin ehtiä. Onneksi ehdin vielä tähän väliin! Tulen sitten katsomaan mitä olet vastannut. Ja juu, nuorimmasta päästä kirjabloggaajia olen itsekin ajatellut olevani. :)

   Minäkin mietin aika pitkään olisinko Anna vai Emilia, mutta jotenkin Emilia vei voiton. Vaikka Annoja rakastankin, Runotytöissä on jotain niin taianomaista, että valinta kallistui sen puolelle.

   Poista
 4. Kiitos haasteeta. Tähän oli hauskaa vastailla ja keksiä uusia kysymyksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Tulenkin heti katsomaan mitä vastailit. (Itselle kysymyksien keksiminen oli kuitenkin tuskan takana... :D)

   Poista
 5. Pakko kommentoida, että luen juuri Runotyttöjä. Ensimmäisen sain luettua eilen ja toinen on nyt kesken (luen siis nidettä, jossa on kaikki kolme Runotyttö-kirjaa). Olen lukenut sarjan joskus 13-14 vuotta sitten ja olen huomannut, etten muista paljon mitään. Osittain Emilian elämää voisi olla kiva kokea, mutta en haluaisi pakosti kohdata neiti Brownellia (Emilian ensimmäinen opettaja, joka oli ihan kauhean ilkeä ja puolueellinen) eikä orpous kovin kivaa olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa omistavani samaisen kolmen kirjan yhteisniteen. :) Ja neiti Brownell on kyllä poikkeuksellisen kamala akka. Huh!

   Poista
 6. Kävin vastailemassa, kiitos kysymyksistä :) Heh, meitä on tässä kaksi älypuhelimetonta.

  Ja tosiaan, Emilian elämän veisin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, etten ole ainoa ihminen ilman moderneinta tekniikkaa. Tulen katsomaan mitä vastailit. :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)