maanantai 5. toukokuuta 2014

11 kysymyksen haaste

Noanna Noannan kirjablogista heitti minulle tämän viime vuonna blogeja ahkerasti kiertäneen 11 kohdan haasteen jo viikkoja sitten, mutta sain vastauksen väännetyksi vasta nyt. Kiitokset siis siinne. Haasteen säännöt:

1. Jokaisen haastetun pitään kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haaste tulee laittaa eteenpäin 11 bloggaajalle, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Koska olen laiska ja haaste on kiertänyt melkein kaikissa lukemissani blogeissa, en jaksa itse haastaa ketään, mutta vastailen silti Noannan kysymyksiin ja valotan kummallista elämääni.

11 asiaa minusta

1. Innostun yleensä yhdestä sarjasta, yhdestä kappaleesta, yhdestä leffasta, jne. kerrallaan. Niistä innostunkin sitten kunnolla enkä tahtoisi muusta puhuakaan - kunnes löydän uuden intoilun kohteen.

2. Vähän edelliseen liittyen, kun odotan jotain elokuvaa, katson sen trailerin kymmeniä kertoja ja osaan yleensä melkeinpä ulkoa. Leffateatterissa intoilen sitten sitä kuinka muistan kyseisen kohdan vuorosanat - ja ärsytän leffaseuralaisiani, etenkin siskoani.

3. Rakastan käydä klassisen musiikin konserteissa. Varmasti oma musiikkitausta vaikuttaa (jos ei ole tullut mainittua, olen soittanut selloa eskarista lähtien), mutta musiikin lisäksi minua vetää puoleensa tunnelma. Rakastan konserttisalin rauhallista tunnelmaa, orkesterin mustia vaatteita, kiiltäviä soittimia ja viritysääniä. Aplodeja ja väliaikoja, konserttipukeutumista. Musiiki, joka totta kai sekin on hienoa, on vain puolet elämyksestä. 

4. Harrastin kahdeksan vuotta tanssia, mutta seiskan jälkeen lopetin ajanpuutteen vuoksi. Piti valita soitto tai tanssi ja valitsin sellon. En kaipaa tanssia arjen keskelle, mutta pikkusiskojen tanssiesityksiä katsellessa tulee aina haikea olo. Tanssista jäi kuitenkin jäljelle automaattinen nilkkojen ojennus ja kunnioitus balettitanssijoita kohtaan. Ei ole niin helppoa miltä ammattilaiset saavat sen näyttämään.

5. Edelliseen kohtaan palaten, minulla on kaksi pikkusiskoa, 14- ja 10-vuotiaat. Etenkin vanhemman kanssa olemme todella, todella läheisiä.

6. Minulla ei ole älypuhelinta. Omassa rakkaassa Nokia-kapulassani ei ole edes kameraa. Joskus kaipasin puhelinta koska tunsin jääväni paitsi kaikesta ja osasta varmasti jäinkin. Nykyään olen iloinen kapulani seurassa, itseni tuntien addiktoituisin siihen puhelimeen kuitenkin ja katselen maailmaa mielummin ilman sen näyttöä. (Vaikka joissain tilanteissa älypuhelin olisi kyllä kätevä, sitä en kiistä.)

7. Rakastan Leijonakuningas-elokuvaa ja osaan ulkoa pitkät pätkät vuorosanoista. ("Kuten vanha Timon-kaveri tapaa sanoa, jätä takamuksesi menneeseen.")

8. En juo kahvia. Yksinkertaisesti pahaa. Tee menettelee.

9. Olen hyvin tunteellinen lukija. Elän mukana kirjoissa, nauran, itken ja jännitän. Kiinnyn hahmoihin ja kiroan kirjailijan kun he tappavat lempparini. (Tapahtuu turhankin usein. :D)

10. Uppoan helposti ajatuksiini, etenkin kävellessä ja kerran törmäsin kirjastossa kiviseen tolppaan. Kolahtihan siinä pääkin, mutta ennemmin kyseessä oli vain nolo tilanne.

11. Inhokkiaineeni koulussa on aina ollut fysiikka. Nyt olen onneksi lukion ainoan pakollisen kurssin jälkeen päässyt siitä eroon, toivottavasti lopullisesti.


Noannan kysymykset:

1. Millä kolmella sanalla kuvailisit itseäsi?
-Hmm... Sanotaan vaikka nauravainen, luotettava ja järjestelmällinen. Mitä nyt ensimmäisenä tuli mieleen.

2. Millä kyvyllä osallistuisit Talent-kilpailuun?
-Voisin imitoida koulumme psykologian opettajaa. En tiedä paljonko tuomarit saisivat tästä irti, mutta tuttuja ainakin naurattaa.

3. Minkä elokuvan olet nähnyt viimeksi ja mitä pidit siitä?
-Sisko katseli Mamma Miaa viikonloppuna noin miljoonatta kertaa ja katsoin sekalaisia pätkiä mukana. Kyllähän tuo edelleen uppoaa ja mukana on aina kiva laulaa. (Ja oikeastaan välttämätöntä, ei Abbaa voi vain kuunnella!)

4. Mistä sait idean bloggaamiseen?
-Olin lueskellut kirjablogeja jo jonkin aikaa ja pikku hiljaa aloin hautoa ajatusta omastani. Kirjoja kun tulee aina luettua ja niistä minulla on jotain sanottavaa. Aihe tuntui luonnolliselta ja siitä se sitten lähti.
 
5. Jos saisit valita minkä tahansa kirjan miljöön tai maailman, mihin muuttaisit?
-Ei tällaisia saa kysyä! Liikaa valinnanvaraa!! Tylypahka olisi tietysti ihana, opiskelisin taikoja ja puhuisin brittienglantia. Tuulen nimen Yliopistolla olisi varmasti myös hauskaa kuljeskella, opiskella sympatiaa, nimeämistä ja muita jänniä tieteenaloja, koluta arkistoja ja vierailla Eolianissa kuuntelemassa lahjakkaita muusikkoja. Mieltymykseni Tuulen nimen maailmaan saattaa osin johtua myös päähenkilö Kvothesta... Jos saisin maailman ja Kvothen samassa paketissa tekisin kaupat heti. Heti. ;) Taidan kyllä muutenkin valita Rothfussin Rowlingin ohi, vaikka pahaa tekeekin. Sanotaan siis vaikkapa Tuulen nimi.  
 
6. Suunnitteletko mielelläsi elämää eteenpäin vai katsotko mieluummin, mitä se tuo tullessaan?
-Olen viimevuosina muuttunut hiukan huolettomammaksi tässä asiassa, en enää stressaa pikkuasioista ja luotan siihen että kaikki selviää. Tietenkin sitä välillä tulee miettineeksi mitä muutaman vuoden päästä on edessä, mutta mitään todellisia suunnitelmia en tee. Kaikki selviää ajallaan.
 
7. Jos sinun pitäisi valita loppuelämäksesi vain lukeminen tai kirjoittaminen, kumman valitsisit?
-Nämä pääsevät vaikeimpien vastaamieni kysymyksien listalle. :D Molemmisssa on puolensa, mutta luulen että päädyn lukemiseen. Pidän kirjoittamisesta, mutta se ei ole samanlainen henkireikä ja elämäntapa kuin lukeminen. Ja omassa päässäni kehrään kyllä kaikenlaisia tarinoita vaikka paperia ei olisikaan. (Ei ole kirjoittamista, ei lasketa ;)). Sanotaan siis lukeminen.
 
8. Milloin viimeksi tutustuit uuteen ihmiseen?
-Lukiossa tulee tehtyä koko ajan uusia pintapuolisia tuttuja. Tähän mennessä olen joka jaksossa jutellut ainakin yhden uuden ihmisen kanssa. (Viimeksi siis noin kuukausi sitten.) Lukuvuoden alussa etenkin tutustuin aivan jäätävään määrään ihmisiä.
 
9. Bravuurisi keittiössä?
-En ole varsinainen ruoanlaittaja, ennemminkin apukokki. Salaatinpesijä ja kurkunleikkaaja. (Hehe, kuulostipa hassulta. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan. :D) Sanotaan vaikka toscapiirakka, siskoni kaveri kehui sitä hänen ystäväkirjassaan jotakuinkin seitsemän vuotta sitten. Silloin se ainakin oli bravuuri.
 
10. Onko sinulla jo suunnitelmia kesäksi?
-Ei pahemmin. Hain yhtä kesämuusikon paikkaa, mutta ei tärpännyt, joten edessä on vielä yksi laiskottelukesä. Varmaankin luen vinon pinon kirjoja, mökkeilen ja hengailen kavereiden kanssa. Nautin siitä, ettei tarvitse tehdä mitään.
 
11. Mikä tekee sinut onnelliseksi?
-Jopas meni syvälliseksi. Yksittäistä asiaahan tähän ei voi mainita, onnen lähteitä on tässä maailmassa onneksi monia. Tulen onnelliseksi jo ihan pienistä asioista, aurinkoisesta päivästä, nauramisesta, pähkinöistä, hyvistä kirjoista, tuulisesta merenrantakalliosta tai vaikkapa bussissa istuvasta mukavanoloisesta mummelista. Elämä on mukavampaa onnellisena.

Kuten jo aiemmin mainitsin, en tällä kertaa jaksa haastaa ketään, koska haaste on jo kiertänyt niin monissa blogeissa. Kiitos ja kumarrus vielä haasteen antajalle.

12 kommenttia:

 1. Heeei, mut ois saanu haastaa :((
  JÄTENAINEN oot paras, näitä oli toooosi hauska lukea ;)

  -Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätenainen.... LEGENDAARISTA. :D Ja sori, et nyt tällä kertaa saanut. ;)

   Poista
 2. Minäkin niin rakastan Leijonakuningasta! Pienenä katsoin sen miljoona kertaa enkä kyllästynyt koskaan ja edelleen se on yksi parhaimmista animaatioelokuvista ikinä :) Samaistun myös kohtaan 7. Noannan kysymyksistä. Hauskoja ja hyviä vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :D Leijonakuningas on vain yksinkertaisesti parhautta, yhä edelleenkin.

   Poista
 3. Mullakaan ei ole kännykässä edes kameraa ja hyvin pärjään :) ja Leijonakuningas on ihan paras<3 "Musta lammas joka perheessä, sir. Kaksi omassani."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Äitii, sä sekaat mun harjan!" :D Leijonakuningas, one of the best movies ever made. :3 Ja hei, meitä on useampiakin tekniikan vastustajia! :D

   Poista
 4. Lempihahmo kuolee aina. Se on laki. (yhyy)

  Ps.
  -Hei Scar-setä! Arvaa mitä!
  -Minä vihaan arvoituksia!
  -Minusta tulee Jylhäkallion kuningas!
  -Oi kun kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijat ovat julmia. Tosiasia. :D Tosi monet tuntuvat osaavan Leijonakuninkaan ulkoa! Disneyn vaikutusta ei pidä vähätellä. :D

   Poista
 5. Kiitos vastauksista!

  Samaistun jotenkin tuohon kymmenenteen faktaan :D Törmäily, eksyminen, tavaroiden katoaminen... Jos ei muuta, niin hajamielinen pää tuo jännitystä elämään. Ikinä ei tiedä, milloin mitäkin löytää ja mistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavarat yleensä pysyvät järjestyksessä, olen siinä suhteessa järjestelmällinen. Omiin ajatuksiini sen sijaan vaivun liiankin helposti... :D

   Poista
 6. Mä pidän fysiikasta. x)

  Osasin joskus Jellonakingin ja kaiken muun ulkoa, mutta DVD-vallankumous söi VHS:t enkä ole päässyt kunnolla katselemaan noita useampaan vuoteen... Paitsi kohta, kun saan kirjastossa muutettua noiden muodon nykyaikaisemmaksi lähitulevassa. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppiainemieltymykset ovat mielipideasioita jos mitkä. Tavallaan näen miksi fysiikka on toisista kiinnostavaa, mutten itse kykene innostumaan aiheesta.

   Itse omistan Leijonakuninkaan DVD:llä, mutta mökillä voi vielä katsella vanhaa VHS:ää josta osaa mainoksetkin ulkoa. Nostalgian määrä. :D

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)