lauantai 31. toukokuuta 2014

Kirjabingo & kesän lukusuunnitelmia

Kesäloma on nyt virallisesti alkanut! Hyvästi tomuiset koulunpenkit, tervetuloa kesä, aurinko ja kirjat. (Ja jalkapallon MM! Viimein!!) Ah, seuraavat kuukaudet pääsen hautautumaan tarinoihin ja nauttimaan lomasta vapaana velvollisuuksien painosta. Jottei kesä kuitenkaan menisi aivan mielivaltaiseksi kirjallisissa maailmoissa harhailuksi, voisin asettaa itselleni muutaman tavoitteen ja tehdä pienen lukulistan.

Kuva Emelien blogista
 
Emelie blogista Le Masque Rouge on kehitellyt tämän hauskan kirjabingon jonka ideana on lukea kirjoja kuvassa näkyvästä ruudukosta tavallisen bingon tapaan. Alla Emelien ohjeet bingoa varten:

* Bingo muodostuu vaakasuorasta, pystysuorasta tai kulmiin muodostuneista viidestä lokerosta, joista keskimmäinen on kaikille valmiiksi kuitattu.

* Samaa kirjaa ei voi käyttää useampaan lokeroon.

* Luetuista kirjoista ei välttämättä tarvitse tehdä pitkää blogipostausta, mutta edes jonkilainen maininta kirjasta omassa blogissa olisi kiva.

* Bingot kuitataan tämän postauksen kommenttikentässä oman blogin linkityksen kanssa.

* Kesän lopussa lähtee muutamalle bingomestarille KIRJAPALKINTO (palkintokirjat päätetään myöhemmin)


Tämä vaikuttaa hauskalta tavalta tuoda lukemiseen jotain uutta joten miksipä en lähtisi mukaan. Suurin osa kriteereistäkin tuntuu mukavilta ja sellaisilta mitä tulee varmasti luettua. Katsotaan kuinka käy, myös muita kirjabloggajia on lähtenyt mukaan tähän koitokseen.

Kirjabingon lisäksi minun olisi tarkoitus lukea oman hyllyni lukemattomia kirjoja ennen kuin ne jäävät homehtumaan sinne.

- F. Scott Fitzgerald: Kultahattu
- Evelyn Waugh: Mennyt maailma
-Yann Martel: Piin elämä
-Sari Kivistö ja H.K Riikonen (toim.): Mitä jokaisen tulee tietää antiikista, Kreikka & Rooma
-Bernard Beckett: Genesis
-Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi
-Alexandra Ripley: Scarlett

En nyt höpöttele näistä erikseen sen enempää, Kultahattu ja Mennyt maailma ovat klassikoita, Piin elämästä olen nähnyt leffan ja kuullut paljon kehuja, Genesis kehuttu niin ikään, Sinisalo on lukematon lahja ja Scarlett voisi parantaa murskaantuneen sydämeni Tuulen viemän jälkeen. Mitä jokaisen tulee tietää antiikista on niin ikään lahjakirja, mutta osuva sellainen. Historia on lempiaineeni koulussa ja etenkin antiikki on lähellä sydäntä. Tuon kirjan tuoman sivistyksen voimalla voisin myös häikäistä ensi vuoden historian kursseilla.

Myös Kirjallisen sivistyksen projektia olisi tarkoitus edistää, kesän tavoitteeksi voisin asettaa venäläiset klassikot. Dostojevski ja Tolstoi tuntuvat listan pelottavimmilta maineidensa ja sivumääriensä ansiosta ja näiden lukeminen olisi iso askel kirjallisen sivistyksen portailla.

Toki tulen lukemaan kesällä myös jotakin aivan muuta, fiilispohjalta lukiessa saa usein ne parhaat lukukokemukset. Kesällä ilmestyy useita odotettuja jatko-osia ja minulla on tunne, että myös Eddingsin Belgarionin taru tulee uudelleenluettua. Luin sen ensimmäistä kertaa toissakesänä ja uudelleenluin viime kesänä. Belgarionista on hyvää vauhtia tulossa kesän vakilukemistoa.

Onko teillä jotain lukusuunnitelmia kesäksi?

8 kommenttia:

 1. Oi kivaa, lisää bingoilijoita! :) Tällä hetkellä ei ole sen kummempia lukusuunnitelmia kesäksi, muuta kuin että pitäisi kirjastosta lainassa olevia ja jo häpeällisen pitkään hyllyssä seisoneita uutuuksia kahlata läpi. Sen lisäksi pitäisi ylipäänsä keksiä keinoja elvytellä lähes kuollutta ja kuopattua lukuintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuinto on tärkeintä! Sen kun löytää niin kaikki olennainen on kunnossa. :)

   Poista
 2. Olen tosi innoissani tuosta bingosta nyt. Sarjakuvia ei omasta hyllystä löydy, mutta ehkä annan itselleni luvan lainata ensimmäisen Muumi sarjakuvaklassikot -albumin, koska sen lukemista olen harkinnut muutaman kuukauden.

  Olen niin iloinen nähdessäni Genesiksen. :) Kannatan sen lukemista ensitilassa. Fitzgeraldin kirja löytyy minunkin hyllystäni, joten saattaa olla, että minäkin lukaisen sen kesän aikana. Mitä jokaisen tulee tietää antiikista oli varsin mukava tietokirja.

  Suosittelen Anna Kareninaa. Vaikka se on paksu, se oli myös todella antoisa lukuelämys ainakin silloin vuosia sitten, kun sen luin. Sota ja rauha jäi kesken, vaikka edelleen aikomuksenani on lukea sekin vielä loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan innolla bingoilua ja Genesiksen lukemista. Kesä on mitä erinomaisin aika lukea kirjoja. :3 Anna Karenina on ehdottomasti lukulistalla ja kiinnostaa minua kovasti, vaikka olenkin tullut spoilatuksi tarinan lopusta. Saa nähdä kuinka käy!

   Poista
 3. Minulla on paljon lukusuunnitelmia ja muitakin suunnitelmia ja yritän tosissani suoriutua niistä kaikista. Minäkin heittäydyn bingon matkaan. Toivottavasti päivät riittävät siihen kaikkeen, mitä olen suunnitellut kesäksi! :D Genesis! Voi kyllä, Genesis! Lue se hetimmiten! Siinä on todella hyvä kirja.

  Ja täälläkin odotellaan futiksen MM-kisoja kovasti ;) Mitä joukkuetta kannatat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ja Annami olette pauhanneet Genesiksestä sen verran antaumuksella, että alan olla todella innoissani. Hauskaa, että sinäkin lähdet bingoilemaan. :)

   En ole vielä aivan lyönyt suosikkiani lukkoon, mutta suosikkieni kärjessä ovat Italia, Espanja ja Argentiina. Messille soisin mielelläni sen melkeinpä ainoan vielä voittamattoman pokaalin. :D

   Poista
  2. Kyllä, Messi ansaitsisi sen pokaalin, todellakin. Minä en yhtään tykkää Espanjasta ja siitä pelityylistä - liikaa filmaamista. Suurin syy kuitenkin on edelliset mm-kisat ja Iniestan häpeämätön rankkarin kalastelu Hollannin rankkarialueella, jonka seurauksena Robben (muistaakseni) heitettiin punaisella ulos kentältä. Tuollainen peli on niin inhottavaa... Olen edelleen katkera suosikkini tappiosta :D Italialla on tällä hetkellä todella hyvä jalkapallokausi, joten mahdollisuudet ovat parantuneet merkittävästi.

   Jännityksellä odotan, millaiset kisat näistä tuleekaan! :D

   Poista
  3. Tuo filmaaminen on Espanjan huonoin puoli, Iniesta oli väärä mies ratkaisemaan 2010 MM-finaalin. Mutta kyllä he pelatakin osaavat, ei pokaaleja onneksi pelkällä filmaamisella ole voitettu.

   Messi oli aikamoinen epäonnensoturi edellisissä kisoissa, toivottavasti pääsisi viimein omalle tasolleen myös maajoukkueessa. Niin hieno pelaaja ansaitsisi ehdottomasti MM-kultaa niin kuin Argentiina muutenkin.

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)