lauantai 16. elokuuta 2014

Kirjakuva päivässä -haaste: päivät 10-16


Edelliset postaukset täällä ja täällä.
 
Päivä 10: Kirja-aarteesi. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin lopulta nappaamaan kuvan Patrick Rothfussin Tuulen nimestä. Ylistän Tuulen nimeä täälläkin aina säännöllisin väliajoin, joten en ehkä mene siihen aiheeseen sen tarkemmin. Loistava kirja, yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Ostin oman yksilöni vasta tänä keväänä ja olen sen kunnosta neuroottisen tarkka. Olenkin päättänyt, etten lainaa tätä eteenpäin, sillä en kestäisi jos sille sattuisi jotain vahinkoa. Tuulen nimi on Minun. (Lisäksi kirjassa on aivan uskomattoman kaunis kansi jota jaksan aina ihastella.)
 
 
 
Päivä 11: Kirjaostoksilla/kirjastossa. Kuva on Metson nuorten fantasia- ja scifihyllyn sekä englanninkielisten nuortenkirjojen hyllyn välissä otettu. Lienee turhaa mainita, että käyskentelen tuossa hyllyvälissä usein. (Voin myös mainita sen, että kuva on otettu tänään, kun muistin viimein ottaa kameran mukaan kirjastoon...) 
 

 
Päivä 12: Ensimmäiset lauseet. Kuvasta tuli jostain syystä hiukan epätarkka, mutta paljastava yksityiskohta näkyy kyllä. Virtuaalinen kädenpuristus sille (tai niille) jotka tämän tunnistavat.


Päivä 13: Värikästä. En osannut valita vain yhtä kirjaa, joten nappasin kuvan kaikista Belgarionin tarun kirjoista. Väriä löytyy eikö?

 
Päivä 14: Kesken jäänyt. Selailin hyllyäni ja tajusin, etten omista yhtään täydellisesti kesken jäänyttä kirjaa. Kaikki ovat joko luettuja, lukemattomia tai keskeneräisiä. Päädyin kuitenkin ottamaan kuvan Alexandra Ripleyn Scarlettista, joka lojui hyllyssäni keskeneräisenä noin vuoden, ennen kuin viimein luin sen tänä kesänä. Melkein kesken jäänyt siis. 
 
 
Päivä 15: Kirja ja kuppi kuumaa. Kuva kertoo kaiken, muumimukillinen teetä ja Roope Ankan elämä ja teot. Siitä ei ilta parane.  
 
 
Päivä 16: Uusi lisäys hyllyyn. Tänään kävin ostamassa kuumeisesti odotetun Lohikäärmetanssin toisen niteen. Tulen ja jään laulu -kokoelmastani puuttuu enää neljä ensimmäistä osaa :D Jonain päivänä. 
 
 
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. (Juu, tunnen itseni todella nokkelaksi.)4 kommenttia:

 1. Pitääpä laittaa toi Patrick Rothfuss - Tuulen nimi kirja nyt jonnekkin ylös, että muistan varata sen kirjastosta. Olen kuullut siitä niin paljon hehkutusta, että pakko se on lukea :)

  Minä muuten luin myös toissapäivänä roope sedän elämä ja teot :D vai olikohan se sarjan toinen osa, no kuitenkin hauska yhteensattuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI KYLLÄ, lue Tuulen nimi! Itse pohdiskelen aina välillä josko lukisin viidennen kerran :D

   Hah, ilmeisesti olimme ankkaisalla tuulella samaan aikaan :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jotenkin minua ei yllättänyt tämä vastaus yhtään :D Tiedät itsekin että olet oikeassa ;)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)