tiistai 12. elokuuta 2014

Lukukesä 2014

Elokuu on vasta alussa, mutta minun kesäni tai ainakin se loma on nyt historiaa. Koulu alkoi eilen ja vaikka lämpimät säät näyttävät vielä jatkuvan, kesä tuntuu olevan ohitse. Mukaan on mahtunut jalkapallon seuraamista, mökkeilyä, katusoittoa ja kirpputoripöydän pitoa, siskon rippijuhlia ja kavereiden kanssa hengailua, sekä tietenkin kirjapinoja.

Kesän alussa postasinkin erinäisistä lukusuunnitelmistani kesälle. Laadin suuria ja pieniä suunnitelmia, joista osa toteutui, osa ei. Nyt on aika palata ajassa taaksepäin ja kurkistaa kirjojen kesääni, eli siihen mitä lopulta tulin lukeneeksi.

1. Haasteet ja suunnitelmat

Yksi kesän lukemisten huippuja on ollut Emelien järjestämä kirjabingo, joka hurmasi koko suomalaisen kirjablogimaailman. Minäkin osallistuin, luin ja huusin BINGO! heinäkuun alussa. Kirjabingosta olen tehnyt erillisen koostepostauksen.

Lisäksi haastoin itseni lukemaan seuraavat kirjat omasta hyllystä:

Lukematta jäivät vain Ennen päivän laskua ei voi ja Mitä jokaisen tulee tietää antiikista. 5/7, ei huono. Kyllä minä nuokin vielä joskus luen.

Kirjallisen sivistyksen projektin edistäminen kuului myö suunnitelmiini ja asetin tavoitteekseni lukea Dostojevskit ja Tolstoit pois listoilta. Ja, no hehee. Did not happen. Sivistin kuitenkin itseäni mm. Fitzgeraldin Kultahatulla ja Dickensillä, joten en soimaa itseäni. Edistystä on tapahtunut!
2. Mitä luin + kesän suosikit

Kesäkuun aikana luin 18 kirjaa ja 8444 sivua. Heinäkuussa luin yhden kirjan enemmän, eli 19 kirjaa ja 9756 sivua. Elokuussa olen lukenut tähän mennessä viisi kirjaa. Olen tyytyväinen, sillä kesäkuukaudet ovat olleet vuoden kirjojen täyteisimpiä kuukausia. Ja mikä vielä parempaa, muutamaa surkeaa tekelettä lukuunottamatta, olen lukenut monia niin loistavia kirjoja. Lempikirjojen listaan on tullut useita kirjoja lisää ja sehän lukemisessa on parasta. Alla tämän kesän Top 9 kirjat. (Kaikki on kronologisessa järjestyksessä, ei paremmuusjärjestyksessä.)

1. Rainbow Rowell: Eleanor & Park (linkki)

2. Rainbow Rowell: Fangirl (linkki)

3. Erin Morgenstern: Yösirkus (linkki)

4. Cassandra Clare: City of Heavenly Fire (The Mortal Instruments, #6) (linkki)

5. Bernard Beckett: Genesis (linkki)

6. David Levithan: Two Boys Kissing (linkki)

7. Victoria Schwab: The Archived (The Archived, #1) (linkki)

8. Neal Shusterman: Unwind (Unwind Dystology, #1) (linkki)

9. Patrick Ness: The Knife of Never Letting Go (Chaos Walking, #1) (linkki)

Top 9 siksi, että yhdeksän hieno numero ja enkä osannut jättää näistä yhtään pois. :D Millainenhan monsteri koko vuoden suosikkilistasta tulee?

Kesän aikana olen postannut myös kirjaostoksistani ja täytyy sanoa, että kyseinen postaus on jo nyt vajaa. Kuukauden aikana olen ehtinyt kartuttaa oman hyllyni valikoimaa melkoisesti, nyt kirjakasa näyttää seuraavalta.

 
 
Kirjat on nyt järjestetty hyllyyn, bingot bingoiltu ja huomenna minulla alkaa koulu on tänään alkanut toden teolla lukujärjestyksen mukaan. Täytyy sanoa, etten ole ollut vähään aikaan yhtä väsynyt ja vielä on läksytkin tekemättä... Ensimmäisessä jaksossa minulla on englantia, matematiikka, historiaa, psykologiaa, biologiaa ja liikuntaa. Etenkin historiaa odotan innolla, sillä kakkoskurssi kuulostaa aivan järjettömän mielenkiintoiselta, aiheena kun on "Euroopan kulttuuri-, taide- ja aatehistoria antiikin Kreikasta nykypäivään". Oi kyllä kiitos. Biologia sen sijaan ei innosta yhtään, mutta pakolliset kurssit ovat pakollisia.
 
Lukeminen ei kuitenkaan katoa minnekään, nyt on jälleen ilmestymässä/ilmestynyt läjällinen jännittäviä uutuskirjoja ja vanhoissakin pinoissa riittää koluttavaa. Ah, tätä lukemisen onnea.
 
Mutta kuinka teidän lukukesänne on sujunut? Mitä kirjaa odotatte syksyltä eniten ja mitä muuta se tuo tullessaan? 


4 kommenttia:

 1. Historia kakkonen ON kiinnostava kurssi. Ja kulkisi hyvin käsikkäin vaikka filosofian kanssa. Muuten lukujärjestyksesi näyttää aika karulta (vaikkakin olen yhä sitä mieltä, että kalpenee omani rinnalla. Saako jo luovuttaa).

  Syksyn aikana on tosiaan tulossa monia mielenkiintoisia kirjoja, sekä käännetyn että kotimaisen kirjallisuuden puolelta. Odotan jo innolla tulevia postauksiasi - ja kuvaa uudesta kirjahyllystä, jolle näyttää kohta olevan tarvetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin karua tuo on, myönnän sen. :D Onneksi seuraava jakso näytää paljon mukavammalta! (En halua edes tietää sinun lukkarisi karuutta... :D)

   En tiedä tuleeko uutta kirjahyllyä vielä vähään aikaan, mutta uusia tunkemismenetelmiä tulen varmasti kehittämään!

   Poista
 2. Odotan syksyltä niin monia kirjoja! Muutaman nimetäkseni: William Ritterin Jackaby, Marie Lun The Young Elites, Julie Kagawan Talon, Sarah Raaschin Snow Like Ashes, Megan Crewen Earth & Sky... Listaa voisin jatkaa loputtomiin. Huomenna ilmestyy April Genevieve Tucholken Between the Spark and the Burn ja sitä olen odottanut yli puoli vuotta! Olen niin onneissani! :D

  Hissa 2 oli todella hyvä kurssi! Itse asiassa hissasta jokainen kurssi paitsi vitonen (Suomen historia kivikaudesta autonomian alkuun) olivat kaikki niin loistavia ja mielenkiintoisia (Suomen historia alkoi kiinnostaa sitten kun päästiin autonomiaan ja siitä eteenpäin). Yhdyn sanoihin, aika karu jakso, mutta onneksi hissa ja englanti keventävät taakkaa. Psykakin on ihan jees, vaikka kaikki ne käsitteet pistivätkin hieman sekaisin.

  Minulle syksy tuo tullessaan ulkomaanmatkan Kreikan Thessalonikiin katsomaan Cirque de Soleilia. Mukaan päätti lyöttäytyä myös veljeni ja tapaamme isämme ja hänen naisystävänsä Thessalonikissa, jossa noin viikon vietämme. Siinä on syksyni kirjojen ulkopuolinen ykkösasia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Young Elites kiinnostaa minuakin todella paljon! Kuvaus kuulostaa mahtavalta ja Marie Lu on todistanut kykynsä Legend-trilogiassa. Innolla odotan :)

   Olin eilen aika täpinöissäni hissan tunnilla, innokkaana viittaamassa ja kirjaa selailemassa :D Psykasta tykkään myös paljon ja aion kirjoittaa sen. Käsitteet ovat välillä sekavia, mutta tunneilla tulee esiin niin paljon mielenkiintoisia juttuja!

   Kreikan matka kuulostaa ihanalta! Pidä hauskaa! :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)