sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Halloween-lukuhaaste

Ehtikö joku jo ikävöidä lukuhaasteita? Ei hätää, sillä Le Masque Rouge -blogin Emelie on jälleen pistänyt pystyyn jotain iltojemme ratoksi, nimittäin Halloween-lukuhaasteen. (Mistä hän aina saa näitä ideoita ja vielä energiaa niiden organisointiin? Kunnioitukseni sinne.) Haasteen tarkoituksena on lukea Halloweenin kunniaksi lokakuun ajan kirjoja jotka sisältävät Halloweeniin sopivia asioita. Aiheet voivat löytyä kansikuvista tai aiheista, valinta on vapaa.


Kuva Emelien blogista.
 
Ja koska kaikki haasteethan ovat tietysti liian kiehtovia osallistumatta jätettäviksi, niin aion tietenkin hypätä mukaan. Saa nähdä kuinka traumatisoitunut olen kuukauden päästä, sillä kauhu ei oikein ikinä ole ollut se minun juttuni. Fantasiaa luen silmät ja suut täyteen, mutta kauhu... En olen koskaan ollut innostunut. Esimerkiksi kauhuelokuvien katselun jätän aina suosiolla väliin, sillä tiedän, etten muuten uskaltaisi tehdä enää mitään. No, joskus pitää lukea jotain sen omimman genren ulkopuolelta. (Ja onneksi haasteeseen saa mukaan myös mm. Harry Potterit!)
 
En usko, että ehdin lukea läheskään kirjoja läheskään kaikista teemoista, joten tavoitteeni eivät ole korkealla. Koitan lukea muun lukemisen ohella ainakin seuraavat kirjat:

Bram Stoker: Dracula (vampyyreja)
Löytyy sivistyslistoilta! Voisin myös laajentaa vampyyrintuntemustani Stephenie Meyerin ulkopuolelle... Lainasin tämän jo tänään kirjastostakin.

Stephen King: Carrie (Kingiä)
En ole vielä lukenut Kingiltä yhtään mitään (häpeä, häpeä), joten oiva tilaisuus korjata asia. Carrie on myös mukavan lyhyt ja lainasin senkin tänään kirjastosta.

J.K Rowling: Harry Potter -sarja (noitia)
Nyt löytyi se tekosyy lukea Pottereita uudelleen! En suunnittele lukevani kaikkia (tosin sekin on mahdollista jos sarja tempaa jälleen mukaansa), mutta alusta aion aloittaa. Katsotaan mihin saakka päästään.

Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi (oranssia)
Myönnän, vähän änkemällä ängetty. Mutta sisäkannet ovat kivan kurpitsanoranssit ja hei, tässä on peikko!

Katsotaan jos kuukauden aikana tulisi luettua muutakin Halloweeniin sopivaa, mutta näillä mennään näin ainakin aluksi. Aiotteko te virittäytyä karmiviin tunnelmiin kirjojen avulla?


6 kommenttia:

 1. Meillä on samanlainen lukulista, vaikka virallisesti en haasteeseen osallistukaan. ;) Potter-maraton sekä kirjojen että leffojen kohdalla menossa, Sinisalo ja Carrie lainassa. Pottereista on tulossa valtaisa postaus, mutta muuten varmaan blogin suhteen en tee mitään. ;)

  Halloween on cool juhlapäivä, vaikka mä olenkin pienenä vastustanut sitä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin katsoin juuri eilen pikkusiskon kanssa ekan Potterin ja ah, tuli kauhea hinku lukea koko sarja putkeen! Tuli sellainen sydäntä lämmittävä tunne jonka vaan Potterit saa aikaan ♥ Jään odottamaan innolla Potter-postaustasi!

   Poista
 2. Minäkin innostuin tästä(kin) haasteesta. Huomasin, että luettavaa löytyy aivan omista hyllyistä. Noitia, noitia... King jäänee kyllä vieläkin valloittamatta, mutta aika inspiroiva tämä Halloween-haaste on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän haasteeseen saa kyllä mukavasti mahdutettua jos jonkinlaista luettavaa! :)

   Poista
 3. Uuu, olen itsekkin harkinnut tuon Carrien lukemista. Näin kyseisen elokuvan, joka tehtiin tässä taannoin (?), mutta yhtäkään Kingin kirjaa en ole lukenut... IKINÄ! Joten odotan jännityksellä senkin kokemuksen kokemista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en leffaa ole uskaltanut katsoa... Harkitsen asiaa uudeleen Carrien lukemisen jälkeen, mutta olen epäileväisellä kannalla :D Minäkään en tosiaan ole Kingiä lukenut, joten katsotaan mitä pidän.

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)