maanantai 13. lokakuuta 2014

Kirjaostoksia ja lukupino mökille

Lokakuu alkaa tässä olla jo puolessa välissä ja syyslomakin on viimein saapunut. Perjantaina oli kyllä ihanaa kävellä koulusta kotiin sillä ajatuksella, että viikkoon ei tarvitse tulla takaisin. Olen melkoisen varma, että jos olisin joutunut tulkitsemaan runoja äidinkielentunnilla vielä yhdenkin minuutin olisin sännännyt kiljuen pihalle. Mitta alkoi olla sen verran täynnä. Nyt olenkin viimepäivät nauttinut siitä ihanasta tunteesta, ettei tarvitse tehdä mitään. Huomenna suuntaamme vielä mökille saariston rauhaan ja minä aion tietenkin varustautua kirjapinon kera.

Tässä viimeviikkoina ja viimepäivinä olen kuitenkin ehtinyt jälleen kartuttaa kirjakokoelmaani. *huokaus* Vastahan tässä ihan vähän aikaa sitten puhuttiin syyskuun kirjaostoksista ja nyt on taas saman verran kirjoja ostettu... Syytän aletarroja.

Kirjaostokseni kokonaisuudessaan:

-Khaled Hosseini: Ja vuoret kaikuivat
-Oscar Wilde: The Picture of Dorian Gray
-Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane
-Donna Tartt: Jumalat juhlivat öisin

Hosseini on ostettu Suomalaisen kirjakaupan alesta kympillä. Näin lokakuun alussa olen ahmaissut Hosseinin Leijapojan ja Tuhat loistavaa aurinkoa ja molemmat ovat iskeneet suoraan sydämeen. Joten kun Hosseinia oli alennuksessa niin... Mutta hei, kymppi ei kovakantisesta ole paljoa.

Sitten tulivat Hullut päivät. Yleensä kierään mokomat kaukaa, sillä inhoan ryysiä siellä miljoonan muun kanssa joidenkin tumppujen perässä. Hulluilla päivillä minusta tulee ärsyyntynyt ja alan yleensä inhota kaikkia ihmisiä. Mutta kuten vasta tänä vuonna kunnolla tajusin, Hulluilla päivillä myydään myös kirjoja. Päätinkin siis mennä kurkistamaan Akateemisen alennukset ja kiertää muut osastot kaukaa. Perjantaina mukaan tarttui Gaimanin The Ocean at the End of the Lane ja Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin. Molemmista olen kuullut paljon hyvää ja Gaimanin olen melkein ostanutkin pari kertaa. Joten kun molemmat olivat alennuksessa niin...

Oscar Wildea katselin Hulluilla päivillä jo perjantaina, jolloin olin noin puolessa välissä suomennosta. Kirja jäi vielä hyllyyn, mutta sunnuntaina tulin katumapäälle ja kävin hakemassa sen omakseni. Olen viettänyt viikonlopun lukemalla Oscar Wilde -lainauksia ja fiilistelemällä Dorian Graytä, joten päätin, ettei tuo ole turha ostos. Olen kyllä melkoisen varma, että jos törmään jossain suomennokseen, niin sekin tarttuu mukaan. No, Doria Gray on niin ihana, että ansaitsee tulla ostetuksi.

Nyt on kuitenkin Hullujen päivien hulluus ohi ja voin huokaista helpotuksesta. Olenkin kukkaroa säästääkseni ajatellut mennä lakkoon kirjojen oston suhteen. On minulla kyllä muutamia sellaisia kirjoja, jotka minulla on lupa ostaa jos niihin törmään, mutta muuten ollaan nyt säästökuurilla. Pyhä lupaus. (Ainakin melkein.)

Huomenissa suuntaankin sitten loppulomaksi mökille saaristoon. Blogiin tulee siis hiljaisuus loppuviikoksi, mutta palaan lauantaina. Mökillä aion lukea kaikki ne kirjat, jotka ovat enemmän tai vähemmän kesken ja palata sitten kaupunkiin uusien seikkailujen äärelle.

 
Voin kyllä jo varoitella syysloman jälkeisestä viikosta, jolloin minulla on käynnissä varsin kiireinen orkesteriperiodi. Joten jos tulee pitkää blogihiljaisuutta, niin syytetään ensin saaristoa, sitten konservatoriota ja jos vieläkin jatkuu, niin sitten koeviikkoa. Alan jo nyt kaivata joululomaa...
 
Ihanaa ja rentouttavaa lomaa kaikille niille, jotka siitä nyt saavat nauttia! Onko teillä jotain kirjoja joiden pariin suunnittelette sukeltavanne?


6 kommenttia:

 1. Mukavaa syyslomaa saaristossa! Omaan syyslomaani kuuluu mm. tenttiin lukua, mutta eiköhän iltaisin ole aikaa romaaneille. Jos ehtisi vaikkapa seuraavan jonossa olevan Potterin lukea... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jaksamista tenttikirjojen pariin, toivottavasti myös Harrylle riittää aikaa! :) Meilläkin pitäisi mökillä pyöriä joku kappale Azkabanin vangista, joten saatan kyllä tarttua myös siihen.

   Poista
 2. Mukavaa syyslomaa. ;) Mä vietän omani Helsingissä. Sen sijaan, että tulisi tehtyä fiksuja juttuja ja LUETTUA jotain, ostan lisää. Paljon. Mutta hei, jos kerta niin montaa on suositeltu jossain ja seitsemän euroa kovakantisesta... x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta... No mutta, eihän niitä kirjoja voi lukea ennen kuin ne saa käsiinsä ;) Pidä hauskaa Helsingissä!

   Poista
 3. Ihanaa lomaa sinulle! Ja kirjapinosi vaikuttavat houkuttelevilta ;) Itsekin "lomailen", mutta valitettavasti oma matkalaukkuni sisältää lähinnä koulukirjoja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minunkin pitäisi ehkä tehdä hiukan kouluhommia, mutta taidan lykätä epäviisaasti ensi sunnuntaille... :D Kirjapinojen pariin uppoutumista odotan kyllä innolla.

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)