keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Syyskuun kooste & pohjustusta lokakuulle

Tämä postaus on pieni testi, josta voi mahdollisesti tulla kuukausittainen tapa. Ajattelin kokeeksi tehdä yhteenvedon syyskuun luetuista kirjoista, muista blogiin liittyvistä tapahtumista ja höpötellä yleisestikin kuluneesta kuukaudesta. Ideaan olen saanut vaikutteita mm. La petite letrice -blogin Katrilta. (Katso hänen syyskuun kuulumisensa täältä.) Samalla postauksen idea on myös pohjustaa hiukan lokakuuta, jolle on mm. luvassa taas lukuhaastetta. Katsotaan mitä tästä vielä tulee.

Syyskuun luetut

Patrick Ness: Monsters of Men (Chaos Walking, #3)
Annukka Salama: Harakanloukku (Faunoidit, #3)
Kerstin Gier: Smaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa, #3)
Diana Wynne Jones: Kohtalon koukkuja (Chrestomancin maailmat,#4)
Cassandra Clare & Joshua Lewis: The Shadowhunter's Codex
L.M Montgomery: Annan nuoruusvuodet (Anna, #1)
David Levithan: How They Met and Other Stories
Veronica Roth: Four: A Divergent Collection
Jay Asher: Kolmetoista syytä
Veronica Roth: Divergent (Divergent, #1)
Ernest Cline: Ready Player One
Mark Haddon: Yöllisen koiran merkillinen tapaus

Yhteensä: 12 kirjaa / 4556 sivua

Syyskuun parhaaksi kirjaksi nimeän ehdottomasti koko kuun ensimmäisen kirjan, Patrick Nessin Chaos Walking -trilogian päätösosan, Monsters of Men. Loistava päätös upealle trilogialle jonka haluaisin lukea uudestaan jo nyt. Suosikkien listalle. Myös Annan nuoruusvuosien uudellen lukeminen oli ihana kokemus, Ready Player One kerrassaan loistava ja David Levithan on nousemassa vuoden 2014 suosikkilistalle esityksillään. Syyskuu olikin mahtava kuukausi, sillä en lukenut yhtään huonoa kirjaa. Nekin joita en erikseen nostanut esiin, olivat hyviä. Alimillaan olenkin antanut kirjoille 3 tähteä ja viiden tähden kokemuksiakin mahtui kuukauteen muutama. Kerrassan upea kuukausi siis.

Lukemisen puolesta sen sijaan etenkin alkukuukausi tuntui todella nihkeältä. Aloitin kirjan, ei napannut, aloitin toisen, ei napannut sekään ja niin edelleen. Myös heti kuun aluksi luettu Monsters of Men hidasti kun en ollut sen jälkeen moniin päiviin valmis lukemaan mitään uutta. Syyskuussa luinkin uudellen myös Patrick Rothfussin Tuulen nimen, mutten ole laskenut sitä kuun luettuihin, sillä kyseessä oli jo toinen kerta tämän vuoden puolella kirjan parissa.

Lopulta päätinkin jättää keskeneräiset kirjat syyslomaksi ja koettaa vain saada lukemisen käyntiin. Loppukuusta otinkin aikamoisen loppukirin, sillä Smaragdinviherästä lähtien kaikki kirjat on luettu kuun puolivälin jälkeen. Pienten vaikeuksien jälkeen syyskuu oli kuin olikin siis erinomainen lukukuukausi.

Kirjabloggajat ostoksilla ja muita kuulumisia

Syyskussa MarikaOksa haastoi kirjabloggaajat menemään kirjaostoksille ja eihän moista käskyä nyt väliinkään voinut jättää. Minun ostoksistani voit lukea täällä. MarikaOksa on myös tehnyt haasteesta koostepostauksen, joten jos haluat ihastella muidenkin bloggajien löytöjä, kurkkaa tänne.

Muuten olen syyskuussa mm. käynyt ensimmäistä kertaa uimahallissa yksin (kyllä, tämä oli merkittävä tapahtuma), nukkunut liian vähän, nauranut, stressanut turhista asioista, saanut nimipäivälahjaksi kynsikkäät (voitte siis veikata etunimeäni kaikista syyskuun nimipäivistä), soittanut liian vähän, löytänyt uuden lempibändin ja selviytynyt lukuvuoden ensimmäisestä jaksosta enemmän kuin kunnialla. Melkoisen kammottava jaksoni meni nimittäin suorastaan loistavasti muun muassa matematiikan ja historian osilta. Matikan menestyksen voi kyllä jo unohtaa, sillä rakkaista vektoreista ei ole mitään apua kun pitäisi laskea montako erilaista viisinumeroista lukua voidaan muodostaa. (Joku voisi päätellä, etten tykkää tilastomatikasta ja todennäköisyyslaskennasta...) Sellaista siis.

Mitä luvassa lokakuulle

Lokakuusta tulee varmaan aika hektinen lukukuukausi. Le Masque Rouge -blogin Emelie on nimittäin taas väsäillyt haastetta, tällä kertaa kuukausi olisi tarkoitus viettää Halloweenin merkeissä. Haasteesta on tulossa vielä oma postauksensa, jossa kerron omista lukusuunnitelmistani tarkemmin.

Lokakuun aikana tulee myös se kauan (eli kesälomasta saakka) odotettu ja kaivattu syysloma. Suuntaan varmaankin taas mökille ja lukusuunnitelmat siellä ovat selvät. Koitan päästä loppuun niissä vieläkin keskeneräisissä kirjoissa, kuten David Copperfieldissä ja Ruohometsän kansassa. Toivotaan, että pakeneminen saareen sivistyksen ulkopuolelle pelastaa taas.

Lisäksi minulla on mielessä muutama kirja, jotka tahdon ehdottomasti lukea lokakuun aikana. Ykkösenä listalla on Martinin Lohikäärmetanssi 2, jota en *huokaus* ole vieläkään lukenut, vaikka ilmestymisestä alkaa olla jo yli kuukausi. En vain ole saanut aikaiseksi, mutta nyt aion sen tehdä. Etenkin kun olen kuullut huhuja, että kirjassa olisi taas shokkikuolema... Vastahan sitä ehti toipua Miekkamyrskystä. Haluaisin myös jatkaa Montgomeryn Anna-sarjan parissa, lukea kirjaston lainat ja oman hyllyn lukemattomat. Uutuksiakin pitäisi ilmestyä ja osa syyskuun odotetuista kirjoista on vielä lukematta. Luettava ei siis tule loppumaan kesken.

Olenkin siis varma, etten millään ehdi lukea kaikkea suunnittelemaani, mutta onneksi aikaa on vielä vaikka koko loppuelämä. (Tai kirjaston kirjoilla kuukausi tai pari...) No, parempi, että luettavaa on liikaa kuin liian vähän. Katsotaan sitten marraskuussa miten kävi.

Oman hyllyn lukemattomat. Tiedän, että tämä on
"maailmanmittakaavassa" vähän, mutta lukemattomia
yhtäkaikki. Lisäksi olen luultavasti unohtanut jonkun.


Entä miten teidän syksynne on edennyt? Onko lokakuulle jotain erityisiä luku- tai muita suunnitelmia?

4 kommenttia:

 1. Halloween -haastetta olisi tarkoitus aloitella, sillä kirjoja siihen kyllä riittää ja sitten nuo kirjastolainat, joiden eräpäivät tulevat ihan liian pian vastaan. Tulee jo hoppu melkein! Paljon olet ehtinyt viime kuussa lukea ja ihmetellen katselin lukemattomien kirjojen pinoa. Olisipa minullakin tuo tilanne joskus edessä. Never...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, muitakin Halloween-kirjoja lukevia! Minunkin pitäisi kyllä pikapuoliin saada haaste käyntiin :) Kirjaston eräpäivät tosiaan tulevat aina niin äkkiä, kuukausi ei ole aika eikä mikään :D

   Poista
 2. Hauskaa, että sinäkin kirjoittelet syyskuun kuulumisia. Minusta näitä on kiva lukea (ja kirjoitellakin), sillä vaikka ei jokaista merkintää kaikilta bloggareilta ehdi lukea, niin näissä on usein hyvin tiivistetty ja sitten voi kuikuilla muiden lukemia kirjoja vielä :)

  Ja huh, oletpa lukenut paljon! Syyslomaa muuten täälläkin jo odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikki oleellinen löytyy yhdestä paikasta ja voi sitten lukaista ne jutut jotka on onnistunut skippaamaan. Syysloma ei tosiaankaan voi tulla liian pian... Enää seitsemän koulupäivää :D

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)