lauantai 8. marraskuuta 2014

Kirjaostoksia (jälleen kerran...)

Olen hyvin onnellinen ihminen. Koeviikko on ohi ja nyt saa nauttia vapaasta viikonlopusta ennen uuden jakson alkua. Ah, ei mitään kouluhommia. Mikä voisi olla parempaa?

Iloiseksi tulin myös torstaina kirjaston suurella poistokirjojen myyntitorilla. Ei niin hyvin menneen matikankokeen jälkeen (lopullinen numero 6½), mikä voisi saada hyvälle tuulelle paremmin kuin kirjojen ostaminen? Sitähän minäkin.

Myyntitorilla oli kuitenkin muutama muukin ja sain puikkelehtia milloin mistäkin välistä katsastaakseni koko tarjonnan läpi. Olin varma siitä, että hankkisin  muutaman kirjan, mutta en ollut varautunut siihen, että löytäisin sen, mitä olen kolmisen kuukautta etsinyt. Nimittäin Tuulen viemän sinä pehmeäkantisena versiona. Minun on jo kesästä asti tehnyt mieli lukea kyseinen ihana kirja uudelleen, mutta olen säästellyt sitä sillä ajatuksella, että hankin teoksen omaan hyllyyni asti. Voitte siis kuvittella ilmeeni, kun spottasin ison kirjan parin metrin päässä odottavasta hyllystä. Säntäsin aika vauhdilla eteenpäin, olin siinä samalla vähällä torpata viattomat kanssaostajani kumoon ja nappasin kirjan hyppysiini. Katsoin vain, että se pysyy kasassa, enkä päästänyt siitä enää irti. (Mitä jos joku olisi vienyt sen? Olihan ihmisiä järkyttävä määrä ja minäkin myönnän katselleeni kateellisina muiden pinoja. Joku onnekas oli löytänyt Valtaistuinpelin ja jos minä olisin ollut paikalla viisi minuuttia aikaisemmin... Kalleimmat kirjat kun maksoivat siis 2€.)


Tuulen viemää piristikin päivääni huomattavasti ja ostohuumassa mukaan tarttuivat myös Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogian yhteisnide ja Montgomeryn Kotikunnaan Rilla englanniksi. Linna on semmoinen järkäle, joka on hyvä olla omana niin voi lukea osissa ja Rillan haluan lukea alkuperäiskielellä, sillä tiedän suomennoksen olevan lyhennetty. Harkitsin myös Sinuhen ostamista, mutta miettessäni asiaa, joku ehti jo viedä sen. Tavallaan hyvä, etten tullut sitäkin kotiin raahanneeksi, mutta olisin kyllä mielelläni ostanut ikuisuusprojektiksi.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen löytöihini, vielä nuo mahtuivat kirjahyllyynkin, tosin vain juuri ja juuri. Syyllisyyttäkään en tuntenut, kun katselin kuinka monet ostivat kaikkia kirjoja maan ja taivaan väliltä Ikea-kassien kera... Minä ja kolme kirjaani olimme varsin pidättyväisiä asiakkaita.

Nyt aion lähteä tekemään lähes jokalauantaisen retkeni kirjastoon ja palauttaa muutaman kirjan sekä luultavasti lainata uusia, vaikka vanhatkin lainat ovat vielä lukematta. Tällä hetkellä luettavana on Robert Galbraithin Silkkiäistoukka, josta olen tähän mennessä pitänyt kovasti. Vaikuttaa hyvältä dekkarilta, jonka voi lukaista lauantaina suklaalevyn kera.

Ihanaa viikonloppua kaikille! (Onko muuten ensilumi satanut muuallekin Suomeen kuin Pirkanmaalle?)

14 kommenttia:

 1. Kaikki kolme kirjaa olen lukenut, mutta Rillan suomeksi, hyviä kirjoja kaikki. Onnistuneet ostokset siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Linna on ainoa joka on vielä lukematta, sitä lukukokemusta odotan kyllä innolla.

   Poista
 2. Klassikoita tulit ostaneeksi :) Ihan hyväkuntoisen näköisiä ja edullisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin puolet ostamistani käytetyistä kirjoista tosiaan ovat klassikoita :D Niitä saa halvalla ja kivoina painoksina, mukavan kuluneina ja voin aina leikkiä sivistynyttä... :D Edullisia nuo kaikki kyllä olivat!

   Poista
 3. Mistä sä löydät tilaa noille kaikille? Mulla ei ole toivoakaan saada mitään hyllyyn...

  Lumi tuli eilen, ja taitaapi sulaa tiistaina pois, nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hätä keksii keinot :D Tällä hetkellä kirjoja on jo poikittain pinoissa, hyllyn päällä ja osa on piilotettu toisten taakse... Pahoin pelkään, että se lumi sulaa pian täälläkin, toivottavasti saataisiin vielä muutama päivä nauttia talvimaisemasta!

   Poista
 4. Klassikoita kelpaa aina haalia :) Pitänee myöntää, että nuo kaikki ovat minulla lukematta, mutta hyllystä löytyy.. Tuulen viemään lukemista olen ehkä pantannut kauimman aikaa, vuoden 2015 projekti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tuulen viemää on yksinkertaisesti loistava, itse odotan innolla uusintalukua. :)

   Poista
 5. Täällä Pohjantähden alla-trilogian toivoisin erityisesti omaankin hyllyyn. Mainioita löytöjä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen Linnaa kirjakaupoissa katsellut jo vähän aikaa, joten oli kiva löytää tuolta halvallla. Nyt vain odottelen kevään myyntitoria, jolloin pääsen taas haalimaan itselleni lisää kirjoja :D

   Poista
 6. (Melkein huijasit katsomaan ikkunasta ulos. En katsonut.)

  Kai sitten lukiessasi raportoit Montgomery-versioiden eroavaisuuksia? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin! Kunhan ensin pääsen Anna-sarjan uudelleen lukemisessani sinne saakka... ;)

   Poista
 7. Oi miksei täällä päin ole noin ihania kirjaston myyntitoreja??? Kyllä minullekin kelpais... Meillä myydään etupäässä ruotsinkielisiä kirjoja, vanhoja auto- ja tekniikkalehtiä, valtavia tietokirjakokonaisuuksia ja vanhoja ruotsinkielisiä lastenohjelmia VHS-versioina (ei kuitenkaan mitään Astrid Lindgreniä)! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on hyvä paikka :D Jos ei pidä ruotsinkielestä tai autoista kuulostaa vähän köyhältä tarjonnalta ;)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)