tiistai 4. marraskuuta 2014

Kokeisiin lukemisen jalo taito

Näin koeviikolla ajatukset pyörivät usein kokeissa ja niihin lukemisessa. Etkö Sinä, ahkera opiskelija, kuitenkaan halua tuhlata kaikkea aikaasi kokeisiin lukemiseen? Tässä loistavat vinkit, kuinka luet kokeisiin vähällä stressillä, ennen viimeistä iltaa ja tehokkaasti. (Huomatkaa sarkasmini.)

1) Isäni sanoin, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja puoliksi tehty usein riittää. Suunnittele lukevasi kokeisiin kaksi viikkoa etukäteen, niin omatunto ei vaivaa kun et aloita kovin ajoissa. Olin ahkera ja suunnittelin aloittavani ajoissa, mutta hei, eihän kukaan oikeasti lue kokeisiin noin aikaisin.

2) Edistyneille opiskelijoille on myös jatkokohta. Suunnittele lukevasi jo yhdeltä lauantaiaamuna. Eihän kukaan voi syyttää sinua kun lähdetkin kirjastoon ja luet sunnuntaina kuudelta? Ahkeran opiskelijan tunnuslause, jätä huomiseen kaikki mitä tänään ei tarvitse tehdä.

3) Raahaa kirjaa mukanasi jokapaikkaan. Vaikka et lukisikaan mitään, niin omatunto rauhoittuu, sillä hei, minulla oli se kirja mukana. Olisin hyvin ehtinyt lukea sen puolituntia koulun ja soittotunnin välissä, mutta piti syödä eväät jajajaja...

4) Älä jätä viimeiseen iltaan. Tämä tarkoittaa sitä, että luet koko alueen toiseksi viimeisenä iltana ja lupaat kertaavasi ahkerasti huomenna pääkohdat, jotka menivät välillä vähän ohi kun kahlasit 19 kappaletta maantietoa yhteen menoon. Huomenna et tietenkään lue mitään, sillä hei, minähän luin eilen.

5) Lavasta itsellesi hienot opiskeluolosuhteet. Kasaa kirjat pöydän kulmalle, ota esiin kynät ja vihot. Sano kaikille, kuinka luet ahkerasti. Näytä tehokkaalta.

Alla on erinomainen käytännönesimerkki viikon takaa, kun Kirjaneito väänsi maantiedon kurssityötään valmiiksi. Ensin hän meni siskonsa huoneeseen (kyseinen matto on siis pikkusiskoni, kuten hän minua teroitti mainitsemaan), jotta saattoi valittaa ja lykätä kaikkea toimintaa viisitoista minuuttia. Sitten hän oli juonikas. Huomaatteko, kuinka kaikki materiaali on esillä ja tietokonekin näyttää ahkeran opiskelijan luottolähdettä, Wikipediaa. Teille voin paljastaa salaisuuden. Tosiasiassa hän kuunteli musiikkia, selasi blogeja ja muuta sälää ja jos ahkeralle päälle sattui, väritti jo kuukausi sitten valmiiksi saamaansa karttaa. Myös kuvan ottaminen oli tietysti ahkeraa opiskelua.

Lopputulos: projektityöstä tuli lopulta valmis ja kartasta hienompi kuin koskaa. Siskolla on mukava matto.


Tällaista tänään, arvaatteko mitä minun pitäisi parhaillaan tehdä? No, eikös myös se alitajunta työstä asioita? (Ja kyllä minä oikeasti laskin tunnin ajan matikkaa.)

P.S Huolestuneille voin mainita sen, että koulumenestykseni on ollut kautta vuosien erinomaista. Ei ollut sarkasmia, kyllä sitä ahkerinkin joskus laiskottelee.

6 kommenttia:

 1. Loistavia vinkkejä ja itsekkin olen krhm silloin tällöin näihin päätynyt. Varsinkin noihin Näytä ahkeralta ja kanniskele kirjas joka paikkaan mukanasi ;3. Ihana postaus jälleen. Näitä on kiva lueskella aina kevennykseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Sinäkin vaikutat hallitsevan jo sen ehkäpä tärkeimmän kohdan! ;)

   Poista
 2. Voi eikä, vähän kiva postaus :'D Oon just tuollainen koeviikoilla, heheh.... Kaikki lukeminen jää viimeiseen iltaan (=yöhön) ja sitten aamulla nousen aikaisin ja meen tunniksi ennen kokeen alkua koulun lattialle lukemaan. Siellä lukeminen onnistuu jotenkin paremmin xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla lukeminen on kyllä myös hyvä taktiikka! Minulla harvoin jää yötöiksi, jossain vaiheessa saan aina otettua itseäni niskasta kiinni. Toiseksi viimeisen illan taktiikkaa sen sijaan käytän ahkerasti :D

   Poista
 3. Voi mihinköhän tekniikkaan päädyn itse ensivuona, kun aloitan lukion

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdistelmätaktiikka on tosi hyvä! ;) Suosittelen myös tekemään pyhän lupauksen opiskella ahkerasti aina jakson alussa. Viikon päästä (tai päivän) on jo ihan jees rikkoa se. Koeviikot on onneksi aika kivoja, eikä ollenkaan niin kauheita miltä kuulostavat.

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)