lauantai 1. marraskuuta 2014

Lokakuun koostetta

Viime kuussa testasin tällaisen kuukausittaisen koosteen tekemistä ja olen nyt lyönyt lukkoon sen, että tästä tulee tapa. Ainakin minun itseni on kiva luoda katsaus kuluneeseen kuukauteen ja katsella hiukan mitä oikein on tapahtunut ja mitä on tullut luettua. Toivottavasti tästä on myös teille muille jotain iloa.

Lokakuu on tuntunut kuukautena todella kiireiseltä, enkä varmasti olisi ehtinyt lukea tavallisesta poikkeavan paljon ilman syyslomaa. Onneksi sellainen kuitenkin oli ja lomalla rentouduinkin mökillä kirjapinojen kanssa lukien melkein kirja per päivä tahdilla. Syysloman jälkeinen viikko kun kului etupäässä konservatoriolla tiiviin orkesteriperiodin merkeissä. Yritinkin lukea mahdollisimman paljon varastoon kiireistä viikkoa varten, vaikka epäilen josko koskaan voisin saada lukemisesta yliannostusta. Onneksi kuitenkin ehdin lukea viikon aikanakin ja nyt periodi on onnellisesti ohi. Koulu sen sijaan painaa päälle koeviikon merkeissä, mutta eiköhän siitä selvitä. Matikka on ainoa joka oikeasti hirvittää. (Tilastot ja todennäköisyys on ihan karsea kurssi. Inhon sydämeni pohjasta. Voinko palata laskemaan vektoreita?)

Lokakuussa luin seuraavat kirjat:

Veronica Roth: Insurgent (Divergent, #2) (Uusinta)
Khaled Hosseini: Leijapoika
Veronica Roth: Allegiant (Divergent, #3) (Uusinta)
J.K Rowling: Harry Potter ja Viisasten kivi (Harry Potter, #1) (Uusinta)
Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa
Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva
Stephen King: Carrie
John Green: The Fault In Our Starts (Uusinta)
J.K Rowling: Harry Potter ja salaisuuksien kammio (Harry Potter, #2) (Uusinta)
David Levithan: Every Day
Mary Hoffman: Miekkojen kaupunki (Stravaganza, #6)
George Orwell: Vuonna 1984
Charles Dickens: David Copperfield
J.K Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki (Harry Potter, #3) (Uusinta)
William Shakespeare: Draamoja
Alexandra Bracken: Never Fade (The Darkest Minds, #2)
J.S Meresmaa: Mifongin mahti (Mifonki-sarja, #3)
Arthur Golden: Geishan muistelmat
J.K Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari (Harry Potter, #4) (Uusinta)
Oscar Wilde: Aristoteles iltapäiväteellä ja muita kirjoituksia

Yhteensä: 20 kirjaa / 8912 sivua

Lokakuun ehdoton ykkönen oli Oscar Wilde, ilman mitään epäilyksiä. Dorian Grayn muotokuva oli kirja, jota rakastin aivan suunnattomasti ja Oscar Wilde on jo nyt yksi kaikkien aikojen lempikirjailijoitani. Ne, jotka ovat kavereitani Goodreadsissa, ovat saaneet lukea ylistäviä lukuprosessin päivityksiä ja Wilden fiilistelyä varmaan enemmän kuin tarpeeksi, mutta minulla ei ole aikomustakaan lopettaa. Tällä hetkellä suunnittelen Wilden koko tuotannon lukemista ja kaiken hankkimista omaksi. Ei ehkä ihan lyhyen tähtäimen projekti, mutta joskus. Joskus.

Toinen kuukauden parhaista puolista on ehdottomasti ollut Harry Pottereiden uudelleen lukeminen. Rakkaan sarjan maailmaan on ollut ihanaa palata ja odotan jo innolla sitä, että pääsen viimeisten osien kimppuun.

Kaiken kaikkiaan lokakuu oli erinomainen kuukausi, luin paljon loistavia kirjoja, monta erittäin hyvää, eikä mikään ollut huono. Ennen kaikkea lukeminen on tuntunut todella vaivattomalta, olen nauttinut sydämeni kyllyydestä hetkistä kirjojen parissa, mikä tietenkin on tärkeintä.

Lokakuussa osallistuin myös Le Masque Rouge -blogista liikkeelle lähteneeseen Halloween-haasteeseen. Tavoitteeni eivät olleet kovinkaan korkealla, mutta jäivät silti saavuttamatta. (Jotenkin en ole yhtään yllättynyt...) Olen kauhean huono pitämään kiinni mistään lukkoon lyödyistä lukusuunnitelmista, mutta sain minä kuitenkin jotain luettua, nimittäin Stephen Kigin Carrien ja monta Potteria. Sinisalo ja Draculakin ovat edelleen lukulistan kärjessä. Marraskuussa, marraskuussa... Halloween-haasteen lisäksi postailin  myös kirjalöydöistä ja mökkilomasta.

Tällaista siis lokakuulta. Marraskuussa haluaisin lukea niin monta kirjaa, mutta katsotaan mitä lopulta päätyy luettavaksi. Lupaan kuitenkin seuraavan: joulukuussa yksikään nyt keskeneräisistä kirjoista ei ole enää vaiheessa. Tällä hetkellä minua houkuttelee kasallinen kirjastosta lainattujan kirjoja. Pitkästä aikaa on sellainen olo, että lainassa ei ole yhtään kirjaa, johon en haluaisi tarttua nyt heti. Voisinko lukea kahtakymmentä kirjaa samaan aikaan ilman että menen sekaisin ja kaikki edistyvät?
 
 
Myös omassa hyllyssä on mukava pino lukemattomia kirjoja, joiden pariin tahtoisin päästä. Paikka vapaana ja Ennen päivänlaskua ei voi ovat ainakin olleet lukematta naurettavan kauan, ehkäpä voisin aloittaa niistä. (Tai sitten päädyn vain lukemaan Pottereita...)

Ihanaa viikonloppua kaikille! Millainen teidän lokakuunne on ollut? Onko suunnitelmia marraskuulle?

15 kommenttia:

 1. Vau, sinä olet tosiaan aikamoisen määrän ehtinyt lukea! Olen suorastaan kade! Ja minullakin viimeinen Potter kuumottelee tuolla hyllyssä, ehkä luen sen marraskuussa...

  Minä olen tehnyt kuukausikoosteita nyt jonkin aikaa ja se on kyllä itselle hyvä tapa hahmottaa mennyt kuukausi, sekä jos tykkää vaikka vertailla kuukausittaisia lukumääriä keskenään jne. Lisäksi kun itse teen aina vuoden koosteen, niin se on helppo tehdä kuukausikoosteita apuna käyttäen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden koosteessa nämä ovat kyllä varmasti isona apuna! Minulla on onneksi tilastot koko vuodelta, vaikken näitä sanallisiksi bloggauksiksi olekaan työstänyt kuin nämä kaksi.

   Toivottavasti pääset pian viimeisen Potterin pariin, minä en ainakaa malttaisi kauaa odotella... :)

   Poista
 2. JÄLJITETTY!!!!!!!! Ja Dracula... Oh gosh. Suosittelen lukaisemaan ainakin nuo nopeasti. ;) Ja niitä ennen John Boyne. Kuvasta ei saa hirveästi selvää, onkohan kyseessä Kuudes mies? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sehän se. Jäljitetty ei ole ihan lukulistan kärjessä, mutta enköhän minä sille jonkun sopivan välin löydä. ;)

   Poista
  2. Kuudes mies on sanalla sanoen aivan upea. Hyvin kaunis kirja. En sano muuta, sillä saatan spoilata vähän kuin jotain ja jos osaat odottaa sitä, saatat pettyä.

   Odotan innolla mielipiteitäsi. ;)

   Poista
  3. Minä odotan innolla kirjan lukemista! Tuttuni mantsan kurssilta luki tämän ja kehui paljon joten minäkin sain inspiraation. :)

   Poista
 3. Herrajumala olet lukenut valtavan kasan kirjoja! Kuukausikoosteet ovat tosi jees, olen itsekin harkinnut sellaisten tekemistä. Loppukuussa ei välttämättä tule ajatelleeksikaan mitä kuun alussa luki.

  Ansiostasi odotan kovasti Oscar Wildeen tutustumista... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan tässä asettaa kaikille hirveät odotukset kun Oscar Wildesta puhutaan... Minun puheistani voisi päätellä hänen olevan pyhimys tai jotain :D Aloita sinäkin toki koosteiden tekeminen, niitä on aina kiva lukea!

   Poista
 4. Oi, minkä kasan kirjoja olet lukenut! Minä matelen yleensä sellaista neljän viiden kirjan tahtia per kuukausi :D Sen takia teenkin koosteen lukemisistani kolmen kuukauden välein, koska tuntuu vähän tylsältä kirjoittaa mietteitä jostain neljästä kirjasta.

  Minunkin täytyisi pian siirtyä seuraavan Potterin pariin, olen neljännessä osassa menossa. Dorian Grayn muotokuvakin on ollut pitkään aikaa kirjahyllyssäni. Leffa oli ihan hyvä, mutta senkin katsomisesta on jo sen verran aikaa, että kirjaankin voisi pian tarttua, ehkä erään kirjallisuuden kurssin yhteydessä.

  Hyi, tilastot ja todennäköisyys, se oli ehdottomasti minunkin inhokkini matikan kursseista, en vain tajunnut! Muiden kurssien kokeista sain numeroksi 8-10, mutta tuosta kursissta tuli vitonen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pelkään, että olen menossa matikassa vähän samalla kaavalla... No, vielä on torstaihin asti aikaa motivoitua ja kokea joku suuri oivallus. Eikö niin? :D

   Dorian Gaytä suosittelen ehdottomasti. Leffa on minulta vielä katsomatta ja taisin vilkaista sen trailerin, mutta ei oikein vakuuttanut. Ben Barnesia oli kyllä kiva katsella, mutta muuten tuntui aika erilaiselta kuin kirja. (Vaikka koko leffaa katsomatta on tietenkin paha tehdä mitään lopullisia arviointeja.)

   Poista
 5. 20 kirjaa o.o Tuohan on tosi huima määrä! 0,65 kirjaa päivässä. Mää luin viime kuussa vissiin 5 kirjaa. Viime kesänä ehdin, muistaakseni heinäkuussa, lukea 10 kirjaa ja se jo tuntui tosi suurelta määrältä.

  Mää rakastin tilaston ja todennäköisyyden kurssia, mutta sain sitten kokeesta ala-arvoisen numeron, koska unohdin pari kaavaa. Osasin laskut tietenkin tunnilla, kun pystyin aina kaavan tarkistamaan selityksineen, mutta kokeessa ei mennyt ihan putkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa paljolta tuollaisena lukuna ilmoitettuna! Oho :D

   Kaavoja varten on onneksi MAOL, mutta sielläkin on kaavat usein erilailla (=epäselvemmin) kuin kirjassa. Mutta minulla ongelma on ennemminkin siinä kun en tiedä mitä kaavaa käyttää :D

   Poista
 6. Wau, erittäin vaikuttava määrä luettuja kirjoja! Kiva että osallistuit mm. Kingin ja Pottereiden kanssa Halloween-haasteeseeni! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi haasteen järjestämisestä! Ehkä minä ensi kerralla saan pysyttyä vielä paremmin tietyssä teemassa ;)

   Poista
 7. Romanialainen Gabriel Katherine i meni naimisiin Patrickille, joka on liikemies, kun olin naimisissa hänen kanssaan, kun hänellä oli kaksi lasta, sunnuntaina näki hänen puhuvan naisen kanssa ja sen jälkeen hän alkaa toimia jonkin verran, kun kyselen häneltä, hän kertoi minulle, että se oli entinen tyttöystävä takaisin kouluun, kun mieheni alkoi pysyä myöhään, kun kysyin häneltä, miksi hän valehtelee minulle, kun hän erosi 1 kuukauden kuluttua, he asuivat yhdessä asunnosta täällä taloni ja he elävät hyvin, mutta silti rakastan mieheni ja minä tarvitsen häntä takaisin elämässäni, he olivat yhdessä, joten tulin kosketuksiin dr Sacre'n kanssa, joka lupasi minulle ja hän tuli takaisin minulle kaikki kiitos hänelle on apua, ota yhteyttä sähköpostilla Sacretempleofpower@gmail.com tai soita tai WhatsApp: +2348159768201 apua ja hän auttaa sinua takaisin rakastajaasi

  VastaaPoista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)