sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Marraskuun kooste

Lokakuun kooste täällä.

Aika tuntuu puksuttavan hirveää vauhtia eteenpäin, tuntuu ihan kuin vasta eilen olisin väsännyt lokakuun koostetta ja suunnitellut marraskuuta. Marraskuu on ollut varsin hektinen kuukausi ja useaan otteeseen on tuntunut siltä, että ratkeaa kahtia joka paikkaan ryntäillessä. Alkukuusta oli koeviikkoa (johon luin todella ahkerasti...) ja sen jälkeen aika kuluikin Ruotsin-matkaa jännätessä. Nyt pitäisi onneksi vähän rauhoittua sopivasti viimeistä koeviikkoa odotellessa ja joululomakin lähestyy ihanan nopeasti. ♥ Onneksi marraskuuta ovat piristäneet kirjaston poistokirjojen myyntitori (linkki) ja myös Ruotsista kotiin rahdatut kirjat (linkki).

Myös joulun tunnelmoinnista saa nyt ensimmäisen adventinkin tultua nauttia luvan kanssa, vaikka meillä ainakin on otettu jo varaslähtöä jos ei muuten niin juomalla glögiä. Joulumusiikkiakin olen kuunnellut Pentatonixin uuden joululevyn tunnelmissa ja pakko sanoa, että menkää hyvät ihmiset kuuntelemaan loistavaa a capellaa. Löytyy bändiltä paljon muutakin kuin joulumusiikkia, mutta näin joulun kunniaksi on pakko nostaa esiin Mary Did You Know (linkki) ja Silent Night (linkki). Mary Did You Know, koska biisi on niin kaunis ja sovitus upea ja Silent Night, koska miettikää nyt kuinka lahjakas bändi on kyseessä kun pystyy tuollaiseen live-vetoon. Kunnelkaa!

Krhm. Siirrytään kirjoihin ennen kuin soitatan teille koko Pentatonixin tuotannon. (En tietenkään ketään pakota, mutta menkää ja kuunnelkaa se niin voimme fanittaa yhdessä.)

Marraskuussa luin seuraavat kirjat:

Donna Tartt: Jumalat juhlivat öisin
J.K Rowling: Harry Potter ja Feeniksin kilta (Harry Potter, #5) (Uusinta)
Diana Gabaldon: Sydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä, #8)
Robert Galbraith: Silkkiäistoukka (Cormoran Strike, #2)
Deborah Harkness: The Book of Life (All Souls Trilogy, #3)
J.K Rowling: Paikka vapaana
Maggie Stiefvater: Viettelys (Väristys)
Elina Rouhiainen: Jäljitetty (Susiraja, #3)
J.K Rowling: Harry Potter ja puoliverinen prinssi (Harry Potter, #6) (Uusinta)
E. Lockhart: We Were Liars
Oscar Wilde: Onnellinen prinssi ja muita tarinoita
Cassandra Clare, Maureen Johnson, Sarah Rees Brennan: The Bane Chronicles
Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane

Yhteensä: 13 kirjaa / 7359 sivua

En siis yltänyt lokakuun sekopäisiin lukemiin, mutta olen todella tyytyväinen. Lukeminen oli kivaa ja tuskatonta melkeinpä koko kuukauden ajan, mitä nyt We Were Liars melkein aiheutti pienen lukujumin loistavuudellaan.

Onkin pakko sanoa, että myös marraskuu oli mainio kirjakuukausi. Oikeastaan muunlaisia tuntuu harvoin olevankaan, yleensä pidän kirjoista joita luen. Kesällä tuli luettua muutamia surkeita yksilöitä, mutta näin pimeinä iltoina en jaksa tuhlata aikaani mokomiin. Kuukauden paras kirja oli We Were Liars, joka kyllä sekoitti tämän bloggaajan pään totaalisesti. Rowlingia tuli myös luettua paljon kahden Potterin, Cormoran Strike -dekkarin ja Paikka vapaana -kirjan muodossa. Etenkin viimeksi mainitun lukemisesta olen erittäin tyytyväinen, sillä mokoma on roikkunut lukulistalla luvattoman kauan. Kuukauden hämärimmän kirjan titteli menee Gaimanille, en ole vielä aivan prosessoinut sitä mitä eilen tulin lukeneeksi. Jotain aika ainutlaatuista ainakin.

Varsinaisia lukutavoitteita ei marraskuulle ollut, mutta lupasin pyhästi lukea ne pitkään keskeneräisinä olleet kirjat, Lohikäärmetanssi kakkosen sekä Ruohometsän kansan. Heehohe. Eipä ole kumpaakaan luettu ja ikuisuusprojektien joukkoon on liittynyt John Boynen The Absolutist. (Älkää kysykö mistä olen kehittänyt asennevamman tuota kirjaa kohtaan. Kyllä minä sen vielä luen ja kirjoitan sitten monisanaisen bloggauksen jossa ruodin yhteisen lukujumimme hämärät taustatekijät.)

Joulukuulle asetankin tavoitteekseni lukea nuo kolme kirjaa loppuun. Ei jätetä mokomia projekteja laahaamaan vuodenvaihteen yli. Tällä hetkellä on kesken myös R.J Palacion Wonder, joka kyllä tuskin jää roikkumaan, sen verran paljon minä rakastan sitä jo nyt.

Tässä kaikki keskeneräiset, jotka on sitten
vuodenvaihteessa luettu.

Mutta millainen on teidän marraskuunne ollut? Onko suunnitelmia joulukuulle?

6 kommenttia:

 1. Sinäpä olet saanut paljon luettua kokeistakin huolimatta! Minulla on ollut ainakin suurimmaksi osaksi mukava marraskuu, ja joulukuun suunnitelmia ei kauheasti ole, paitsi se Kirjakuva päivässä -haaste. Minä en oikein pysty tuolla tavalla asettamaan tavoitteita kuukausittain, kun olen sellainen lukija, että lukemisesta tulee helposti suorittamista, jos suunnittelen liikaa. Joulukuu mennään siis fiiliksen mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tavoitteen asettaminen tarkoittaa turhan usein sitä, että niin ei ainakaan tapahdu :D Mitään tarkkoja kuukausittaisia listoja en siis pystyisi tekemään. Fiiliksen mukaan lukeminen on kyllä parasta, mukavaa joulukuuta! Jään innolla odottamaan kirjakuviasi :)

   Poista
 2. The absolutist on ihana!!! Ja suomennoskin toimii hyvin, jos vaikka kieli on se, mikä tökkii? ;) Plus suomennoksen nimi on parempi.

  Luin marraskuun aikana kymmenen kirjaa, joista kaksi myönnän lukeneeni. Joulukuussa sitten voi ottaa vähän suurempia teoksia eteen, kun ei ole pakkoa kirjoittaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tuttu tunne tuo vähemmän laadukkaiden kirjojen lukeminen.

   The Absolutist on hyvä kirja, mutta jotenkin meidän kahden väliset kemiat eivät vain kohtaa. Ehkä minulle ja John Boynelle ei vain ole luotu yhteistä tulevaisuutta, Poika raidallisessa pyjamassa aiheutti nimittäin samanlaisia tuntemuksia. Mutta kyllä minä tuon vielä loppuun saan!

   Poista
 3. Olet taas ehtinyt lukea kadehdittavan paljon!
  Hyvä veto muuten tuo Silent Night.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Pentatonix on uskomattoman lahjakas ryhmä. :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)