keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Joulukuun kooste

Marraskuun kooste täällä.

Joulukuu on tänään ohi ja huomenna alkaa vuosi 2015. Kaikissa blogeissa julkaistaan jo koko vuoden top-listoja ja tilastoja, mutta minä tulen vielä hiukan jälkijunassa. Kooste koko vuodesta ja oma top-listani ilmestyy kyllä lähipäivinä, mutta halusin kuitenkin pohdiskella erikseen myös joulukuuta. Tässäkin kuussa nimittäin luin pinon erinomaisia kirjoja, joista kaikki eivät silti varmaan vuoden top-listalle mahdu. (Tai sitten mahtuvat. En ole nimittäin vielä tehnyt sitä.)

Joulukuussa riitti hulinaa, sillä palattuani Ruotsista, piti kouluhommia väsäillä melko paljon ja koeviikkokin ehti ennen joulua vielä olla. Kaikesta onneksi selvittiin ja joululomalla olen rentoutunut täysin rinnoin. Kirjojakin on tullut luettua paljon ja suurin osa niistä on ollut erinomaisia.

Joulukuussa luin seuraavat kirjat:

R.J Palacio: Wonder
Hugh Howey: Siirros (Siilon saaga, #2)
Samantha Shannon: The Bone Season (The Bone Season, #1)
Rick Riordan: The Blood of Olympus (The Heroes of Olympus, #5)
Patrick Ness: A Monster Calls
Libba Bray: The Diviners (The Diviners, #1)
Kummallisen kirjoittajat: Opas fiktiivisen maailman luomiseen, toim. Saara Henriksson, Irma Hirsjärvi ja Anne Leinonen
Joanne Harris: Pieni suklaapuoti
John Boyne: The Absolutist
Melina Marchetta: Finnikin of the Rock (Lumatere Chronicles, #1)
Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi
Charles Dickens: Saiturin joulu
L.M Montgomery: Anna ystävämme (Anna, #2) (Uusinta)
J.K Rowling: Harry Potter ja kuoleman varjelukset (Harry Potter, #7) (Uusinta)
George R.R Martin: Lohikäärmetanssi 2 (Tulen ja jään laulu, #5)
Jenna Kostet: Lautturi
Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 1. Rakkaus
Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 2. Sairaus
Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 3. Kuolema

Yhteensä: 19 kirjaa / 7310 sivua

Kuukauden parhaaksi julistan R.J Palacion Wonderin. Kaunis, koskettava ja sydäntä lämmittävä kirja. Myös Libba Brayn The Diviners oli yksinkertaisesti ihana kirja, jota rakastin suunnattomasti ja joka sai minut pelkäämään ennen nukkumaanmenoa. Fantasiannälkääni luin Finnikin of the Rockin, joka oli ehdottomasti minun kirjani. Sain myös viimein luettua Lohikäärmetanssin loppuun ja muista ikuisuusprojekteista loppuun saatoin myös John Boynen The Absolutistin. Saiturin joulu oli paljon koskettavampi kuin muistin ja Anna ystävämme -kirjan kanssa jatkoin syyskuussa alkanutta Annojen uudelleen lukuani. Loppukuusta olen valvonut öitä ja itkenyt Jonas Gardellin loistavan Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogian kanssa.

Joulukuu olikin loistava lukukuukausi, etupäässä luin loistavia kirjoja, sellaisia joita rakastin tai jotka - vaikkeivat ne juuri minussa suuria tunteita herättäneetkään, tunnustan hyviksi. Tämän vuoden top-listan tekemisestä tulee vielä vaikeaa...

Marraskuussa asetin tavoitteekseni lukea sillä hetkellä keskeneräiset kirjat loppuun ennen vuodenvaihdetta. Nuo kirjat olivat Boynen The Absolutist, Adamsin Ruohometsän kansa, Martinin Lohikäärmetanssi 2 ja Palacion Wonder. Wonderin luin heti, Boynen taistelun jälkeen ja Martinin sille tuulelle päästyäni helposti. Ruohometsän kansan vein eilen takaisin kirjastoon, sillä en jaksa enää vaivata ajatuksiani sillä. Koetan mahdollisesti joskus uudelleen, mutta nyt saavat kaniinit pysyä vähän aikaa poissa.

Kirja-arvostelujen lisäksi olen blogannut lauantai-illan aatoksistani (linkki) ja fiilistellyt joulun kirjapaketteja (linkki).

Kirjapaketit postauksessa ehdin jo päivitellä kirjahyllyni mielenkiintoisia tilaratkaisuja ja tuskailla sitä kuinka sinne ei enää mahdu mitään. Tuskani kuitenkin loppui eilen, kun äiti ja isä toivat minulle kierrätyskeskuksesta uuden hyllyn vanhan systeemin päälle ja minä pääsin järjestelemään. Ja nyt kaikki mahtuvat esille. ♥ Olen vain eilisen ja tämän aamun kirjaimellisesti tanssahdellut pöydällä (jotta yllän myös ylemmille hyllyille), järjestellyt, suoristellut rivejä ja fiilistellyt elämän ihanuutta. Siskoni nappasi tilanteesta havainnollistavan kuvankin.Mutta joulukuu alkaa nyt olla paketissa, onnellista uutta vuotta kaikille ja kiitos kuluneesta vuodesta! ♥

10 kommenttia:

 1. Sinäpäs olet saanut joulukuussa luettua! Minä sain nipin napin kuusi, kun lukujumi vaivasi kuun alussa... Ihanaa uutta vuotta!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! ♥ Lukujumit on raivostuttavia, toivottavasti omasi on ohi.

   Poista
 2. Ihana kuva :) Omassa hyllyssäkin on taas vaihteeksi tilaa, kun niin monta kirjaa on muilla ihmisillä lainassa. Tarttisin kirjatuet, joilla saisin kirjat hyllyn päälle. Mutta rivin järjestely ja halailu on parasta.

  Ihanaa, kirjallista uuttavuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa sinne! ♥ Kirjojen järjestely tosiaankin on parasta tässä maailmassa.

   Poista
 3. Woah, muutama kirja luettuna!!! :D Upea kirjahylly & hauska kuva.

  Onnellista uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 4. Vau, melkoisen vaikuttava kirjahylly!

  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Vaikuttava on kyllä hyvä sana kuvaamaan tuota hyllyä, varsinkin kun huoneeni on muuten niin pieni, että kirjahylly on se hallitseva osa huonetta :D

   Poista
 5. Ohhoh yhdeksäntoista kirjaa kuukaudessa on jo aika huimasti! Itse saan toivonmukaan luettua kaksitoista sillä nälkäpelin toinen osa on lähes luettu ja ajattelin lukaista sen loppuun ennen kuin uudenvuoden touhut alkaa. Hyvää uutta vuotta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! :) Jotenkin päädyn aina lomakuukausina lukemaan kauhean määrän... Menehän lukeman Nälkäpeli loppuun ;)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)