sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Poistokirjojen myyntitorilla

Vaikka olenkin tällä hetkellä epävirallisessa kirjojenostolakossa, niin tämän sunnuntain merkkasin kalenteriin ja lähdin siskojeni kanssa rahapussi kourassa kaupunkiin. Tänään on nimittäin Tampereen pääkirjasto Metsossa suuri poistokirjojen myyntitori klo 12-18 (Tamperelaiset huomio!), jonne suunnistin heti avausminuutille. Syksyllä järjestettiin samainen tapahtuma josta poistuin iloisena ja edelleen melko rikkaana kirjanomistajana. (linkki) Olin siis tänään valmistautunut tungeksimaan kirjakasojen lomassa muiden innokkaiden kanssaostajien kanssa ja taistelemaan omistani.

Henkinen valmistautuminen olikin varsin paikallaan, sillä ovien avautumista odotti aikamoinen väkijoukko kassit valmiiksi auki ja kyynärpäätaktiikka treenattuna. Minua oikeasti alkoi naurattaa, kun katselin toisiaan kyräileviä suomalaisia, jotka vaikuttivat olevan valmiita taistelemaan kirjoista. Ei sillä - valmis olin kyllä minäkin.

Enkä onneksi joutunut lähtemään torilta tyhjin käsin. Syksyllä Walterin Sinuhe ehti empiessäni kadota ja harmittelin sitä, että tämä tiiliskiviklassikko jäi hankkimatta. Tänään en empinyt vaan nappasin kirjan heti kainalooni.Carol Shieldsin Jane Austen oli ostohuumassa mukaan nappaamani kirja, josta en ollut koskaan ennen kuullutkaan, mutta kyseessä on kuitenkin Austenin elämäkerta, enkä voinut vastustaa kiusausta. Pidän Austenin kirjoista paljon ja olen innostunut oppimaan lisää naisesta kirjojen takana. Claren City of Fallen Angels taas on lisä sekavaan varjonmetsästäjä-kokoelmaani, jossa on kirjoja niin enkuksi kuin suomeksinkin ja monessa koossa.

Paras löytö tuli kuitenkin tehtyä vasta poistuessa, kun jäimme siskojen kanssa tonkimaan julisteita täynnä olevaa "Ota omaksesi" -pöytää. Siskoni löysi kasan pohjalta tämän mahtavan ikivanhan julisteen, jossa mainostetaan Eddingsin Belgarionin tarua. Juliste on mielestäni niin ruma, että se on jo hieno, joten oli pakko viedä se kotiin. Jotain ihanaa siinä vain on.Tällaiset olivat seikkaluni tällä kertaa. Taidan mennä organisoimaan kirjahyllyäni uudelleen ja rukoilemaan, että kaikki mahtuvat. Tänään vietetään muuten Lukurauhan päivää, joten mainioita lukuhetkiä kaikille! Ottakaa ilo irti tavalla jos toisella.

18 kommenttia:

 1. Aika yllättävää, että City of fallen angels on poistomyynnissä :D Suomennokset ovat varmaan sitten suositumpia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aika kärsinyt painos, liimat irtoilee. Siksi poistoissa, veikkaan. :)

   Poista
 2. Okeeei, ehkä eteläiset kirjastot voittavat poistomyyntien saralla meidän porokirjastot... Itse olen löytänyt poistomyynneistä vain "vähän" kulahtaneita ja erittäin rähjäisiä kirjoja. Joista kukaan ei ole koskaan kuullut. Eikä todellakaan mitään niin uutta kuin Clarea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rähjäisiä monet poistokirjat täälläkin ovat, mutta mahdollisuus todellisiin löytöihin on kuitenkin aika hyvä.

   Poista
 3. Tuo Shieldsin Austen-elämänkerta on oikein onnistunut, luin sen viime kesänä. Minun pitäisi ruveta käymään useammin kirjastojen poistomyynneissä, mutta jotenkin motivaatiota puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla, että Austen on lukemisen väärti! :) Kannattaa vaan mennä joskus tsekkaamaan joku poistomyynti, jos teet yhden hyvän löydön niin eiköhän motivaatio kasva. ;)

   Poista
 4. Hyvä saalis :) Poistokirjoja saa halvalla täälläkin, ne ovat usein vaan niin pahsti kärsineen ja ruman näköisiä :/ (ei hyvällä tavalla kärsineessä kirjassa mitään pahaa ole, mutta kirjaston poistot on yleensä sen näköisiä, että niiden päältä on ajettu useaan otteeseen katujyrällä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoltahan nuo usein tuppaavat näyttämään. Kirjaston kirjoja kun ei tuhoa vain yksi ihminen... :D

   Poista
 5. Voi taivas, Sinuhe... väsyttää jo ajatuskin :D Waltarilta suosittelen lukemaan Valtakunnan salaisuuden, riippumatta siitä nappaako Sinuhe vai ei. Erittäin mielenkiintoinen kirja, josta minä pidin kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos vinkistä! Jonain päivänä minä Sinuhenkin selätän ;)

   Poista
 6. Oulussakin alkoi tänään poistomyynti. Tunnelmat siellä olivat hyvin samanoloiset eli porukkaa riitti ja meno oli kiihkeää. :) Kivasti olet löytänyt kirjoja. Sinuhe onkin hyvä, vaikka se lähtee vähän hitaanlaisesti liikkeelle. Austenin elämäkerrasta en ole kuullut, mutta se kiinnostaa. Pitääpä tutkia, olisiko se vaikka e-kirjana saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kirjaharrastajat tunnumme tosiaan olevan aika kiihkeää sakkia... Tuollaisella poistokirjatorilla kun vielä nopeat syövät hitaat niin pitää todellakin olla nopea! Onnea Oulun poistomyynnissä seikkailuun! :)

   Poista
 7. Sinuhe on kyllä ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja! Se on kyllä melkoinen tiiliskivi, mutta aivan loistava sellainen, Waltarin teksti on niin kaunista, että sydän pakahtuu..<33 Kirjaston poistomyynneistä tulee kyllä usein tehtyä melkoisia löytöjä, täälä on käynnissä kirjakassi 2€ kampanja, josta ainakin itselle tarttui melkoinen kasa kirjoja.. Ainut huono puoli noissa poistomyynneissä on vaan se, kun kaikki kotiin rehatut kirjat eivät millään meinaa mahtua hyllyyn.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinuhen lukemista odotan kyllä innolla, ostin omaan hyllyynkin että voin lukea ajan kanssa. Minulla mahtuivat kaikki ostokset vielä hyllyyn kun organisoi vähän uudelleen, mutta hätää kärsimässähän näiden kirjakuormien kanssa usein on. :)

   Poista
 8. Kirjojen ja julisteiden poistomyynnit kuulostavat kiinnostavilta, tosin meidänkin kirjastossa on niitä välillä ollut :) Poistokirjoista on tarttunut esim. pari Jalna-sarjan kirjaa sekä Kerstin Gierin Safiirinsini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Safiirinsini on kyllä löytö! Tämä on mielestäni kirjaston paras tapahtuma :D

   Poista
 9. Vau mikä saalis! Minäkin olen kerran osallistunut poistimyyntihullutukseen, se oli totisesti huvittavaa puuhaa :) Ja voi mitä nostalgiaa tuo juliste! Tosin Belgarionin taru piti lukea niinä valtavina painavina järkäleinä, ei pokkareina ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pokkarit ovat juuri parhaita ;) Mukavan kokoisia. Poistomyynneissä on tosiaan hauska seikkailla. :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)