sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Richelle Mead - Shadow Kiss

Shadow Kiss on kolmas osa Vampire Academy -sarjassa, joten tämä bloggaus saattaa sisältää spoilereita edellisistä osista.

It’s springtime at St. Vladimir’s Academy and Rose is close to graduation, but since making her first Strigoi kills, things haven’t felt quite right. She’s having dark thoughts, behaving erratically, and worst of all... might be seeing ghosts.

Consumed by her forbidden love with her tutor Dimitri and protecting her best friend, the Moroi princess Lissa, Rose is in no state to see the deadly threat that will change her entire world—and make her choose between the two people she loves most.


Vampire Academy -sarja on viihdyttänyt sairaspäiviäni melkoisesti. On ollut kiva pitkästä aikaa maratoonata jotain ei niin paljon aivotoimintaa vaativaa sarjaa ja vain uppoutua saman tarinan pariin. Tämä blogi on viimeaikoina tulvinut vain tätä sarjaa (ja vasta puolessa välissä ollaan...), mutta ei anneta sen häiritä.

Kevät lähestyy St. Vladimirin Akatemiassa. Rosen valmistumiseen on enää muutama kuukausi ja vartijoiksi opiskelevia odottavat viimeiset käytännön kokeet. Kaikki ei kuitenkaan tunnu sujuvan niin kuin piti. Talviloman päättänyt välikohtaus kummittelee edelleen Rosen mielessä, eikä hän ole päässyt yli Masonin kuolemasta. Asiaa ei auta se, että Rose alkaa nähdä haamuja, mukaan lukien vastakuolleen ystävänsä. Rosen ja Dimitrin välinen vetovoima on kasvamassa vastuttamattomaksi - olisiko sittenkin olemassa ratkaisu, jolla kaikki saataisiin toimimaan? Tragedia odottaa kuitenkin nurkan takana.

Shadow Kissillä on mittaa sata sivua enemmän kuin kahdella edellisellä osalla ja sen huomaa. Kirjaan mahtuu viihdyttävyyden lisäksi paljon diipadaapaa ja ainakin minun keskittymiseni herpaantui välillä. Kirjassa on mukana myös entistä selvemmin mukana poliittinen aspekti, Rose ystävineen käy vampyyrihovissa ja kuningattarella on suunnitelmia Lissan varalle. Hyvin usein nautin kirjojen poliittisista juonitteluista, mutta tässä kaikki tuntui olevan aika kuivakkaa.

Kirjassa selviää paljon uutta tietoa Lissan ja Rosen välisestä siteestä. Sarjaa lukeneilla kirjan nimikin, Shadow Kiss, soittaa kelloja ja asiaan tuleekin kirjassa paljon lisävalaistusta. Minusta uudet asiat ja mysteerit olivat kiinnostavia ja odotan innolla, mitä kaikkea lisää tulevaisuudessa paljastuu.

Hahmoille lämpenin entistäkin enemmän. Lissa ei edelleenkään ole suosikkini, mutta ensimmäisen kirjan jälkeen hän on onneksi kasvattanut vähän selkärankaa ja hänestä on nykyään paljon mukavampi lukea. Christianista olen aina pitänyt ja pidän edelleen, koko ajan enemmän. Christian on myös piristävä miespuolinen hahmo, niitä harvoja tässä kirjasarjassa, jotka eivät kuolaa Rosen perään. Adrian Ivashkoviin suhtaudun ristiriitaisesti, mielestäni hänen ja Rosen välille rakenneltava jännite ja ainakin toistaiseksi yksipuolinen rakkaus tuntuu lähinnä turhalta. Rose ja Dimitri kuuluvat päässäni jo niin selkeästi yhteen, että en jaksaisi tätä sivujuonta. Kolmiodraamaa ei onneksi vielä ole horisontissa.

Pidän myös Rosesta joka kirjassa enemmän. Mielestäni hän kasvaa kirjasarjan aikana ihailtavasti ja pidän siitä, miten hän osaa pitää puoliaan. Rose on yksi niistä sankarittarista, jotka ehkä ovat impulsiivisia ja ajoittain ärsyttäviä, mutta silti heitä symppaa koko ajan. Dimitri taas on entistäkin ihanampi ja kirjan loppu saa minut arvostamaan häntä vielä enemmän.

Shadow Kiss nimittäin loppuu tavalla, joka sai ainakin minut tuntemaan, että sarja on vasta alussa. Loppu ei tosin tullut minulle aivan pusikosta, osasin hiukan aavistella jotain sen suuntaista kun sivut vähenivät. Se on aika shokeeraava, mutta minusta hienolla tavalla. Vampire Academy on niitä sarjoja, joita lukiessa on hauska analysoida kirjailijan käyttämiä kikkoja joilla vedätetään lukijaa tai lisätään juttuun panoksia.

Shadow Kiss jatkaa sarjan tarinaa onnistuneesti, mutta minusta kirja ei ollut yhtä hyvä kuin Frostbite. Vähän tiivistettynä olisin pitänyt tästä enemmän, nyt oli hiukan turhan iso. Viihdearvo kuitenkin edelleen kohdallaan.

Arvosana: ♣♣♣

Teos: Shadow Kiss
Kirjailija: Richelle Mead
Sarja: Vampire Academy, #3
Kustantaja: Razorbill
Julkaisuvuosi: 2008
Sivuja: 444
Luettavaksi: kirjastolaina
Haasteet: 2015 lukuhaaste, "A book with magic"

2 kommenttia:

  1. Se lopun juonenkäänne oli kylllä sellainen shokki, että olen vieläkin vähän toistaitoinen :D Saa nähdä, onko seuraavissa osissa luvassa yhtä pahoja järkytyksiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä tuossa kulmakarvat kohosivat :D Seuraavista osista olen salaperäisesti hiljaa ;)

      Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)