maanantai 23. helmikuuta 2015

Richelle Mead - Spirit Bound

Spirit Bound on viides osa Vampire Academy -sarjassa, joten tämä bloggaus saattaa sisältää juonipaljastuksia aikaisemmista osista.

Dimitri gave Rose the ultimate choice. But she chose wrong...

After a long and heartbreaking journey to Dimitri's birthplace in Siberia, Rose Hathaway has finally returned to St. Vladimir's-and to her best friend, Lissa. It is nearly graduation, and the girls can't wait for their real lives beyond the Academy's iron gates to begin. But Rose's heart still aches for Dimitri, and she knows he's out there, somewhere.

She failed to kill him when she had the chance. And now her worst fears are about to come true. Dimitri has tasted her blood, and now he is hunting her. And this time he won't rest until Rose joins him... forever.


Nämä viimeiset bloggaukset Vampire Academy -sarjasta tulevat kauan sen jälkeen kun olen kirjat jo lukenut. Bloggaamisessa on kestänyt, enkä myöskään halua dumpata näitä kaikkia samaan läjään, joten nämä tulevat muiden bloggauksien väliin aina välillä.

Rose on palannut epäonnistuneelta retkeltään Siperiasta. Nyt valmistuminen St. Vladimirin Akatemiasta on aivan nurkan takana, mutta Rosen tulevaisuus on epävarma. Hänen aiheuttamansa ongelmat ja Siperiaan karkaaminen eivät ole parantaneet hänen asemaansa monenkaan silmissä ja voi olla, ettei Rosesta valmistuttuaan tehdäkään Lissan vartijaa. Rosella on kuitenkin muitakin ongelmia. Hän koettaa parhaansa mukaan jatkaa elämäänsä ilman Dimitriä ja unohtaa tämän. Rosen ja Adrianin välillä kipinöi ja suhde on luisumassa vakavaan suuntaan, mutta Rosen on vaikea jatkaa eteenpäin, sillä Dimitri on edelleen hengissä ja haluaa Siperian tapahtumien jälkeen tappaa Rosen. Rosen on valmistauduttava kohtaamaan Dimitri - jälleen - eikä hän kuitenkaan voi olla elättelemättä toivonkipinää. Rose on nimittäin kuullut, että on olemassa keino, jolla Strigoin voi muuttaa takaisin siksi, mikä hän aikaisemmin oli. Valitettavasti tiedon haltija on paitsi vaikeasti tavoitettavissa, myös vaarallinen. Rose ei kuitenkaan voi olla yrittämättä, mutta loppuuko aika kesken? Löytääkö Rose keinon ennen kuin Dimitri löytää hänet?

Spirit Boud oli taas taattua Vampire Academy laatua. Richelle Meadiin tarttuessaan tietää mihin ryhtyy - sitä saa sopivan kevyttä ja helppoa lukemista, joka yleensä jaksaa viihdyttää hyvin. Edellinen osa oli mielestäni vähän heikompi esitys, mutta Spirit Bound piti mielenkiintoa taas erilailla yllä.

Pidin paljon siitä, mihin suuntaan Spirit Bound tarinaa vie. Kirjassa on lukuisia käänteitä, joita en ennalta osannut arvata ja viimeistä osaa varten pedataan mielenkiintoinen asetelma. Rose jaksaa edelleen ihastuttaa ja muihin hahmoihin suhtaudun melko samalla lailla kuin ennenkin.

Kirjassa lähdetään rakentamaan kolmiodraamaa Rosen, Dimitrin ja Adrianin välille, mistä en niinkään ollut kiinnostunut. Minulla ei ole Adriania vastaan varsinaisesti mitään, mutta olen sitä mieltä, että Rose ja Dimitri kuuluvat yhteen. (Ja uskon vakaasti, että toivoa ei ole vielä menetetty.) Tämä on onneksi niitä kolmiodraamoja, joiden uskovan saavan ratkaisunsa, eikä vain päättyvän siihen, että tyttö ei osaa valita kahden yhtä ihanan pojan väliltä. Luotan Rosen arviointikykyyn.

Paljon enempää sanottavaa minulla ei kirjasta tunnu olevan. Samaa settiä kuin aikaisemmatkin kirjat, pidän ja nautin, mutten erityisemmin rakasta. Lopussa oli taas aikamoinen juonenkäänne joka sai odottamaan seuraavaa osaa mielenkiinnolla.

Arvosana: ♣♣♣

Teos: Spirit Bound
Kirjailija: Richelle Mead
Sarja: Vampire Academy, #5
Kustantaja: Razorbill
Julkaisuvuosi: 2010
Sivuja: 479
Luettavaksi: kirjastolaina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)