tiistai 31. maaliskuuta 2015

Maaliskuun kooste

Maaliskuu on huomenna ohitse ja taas on kuukausikoosteen aika. Niin se aika vain rientää. Hullua että vuotta 2015 on eletty jo kolme kuukautta.

Koulun ja harrastusten puolesta maaliskuu ollaan menty samoissa tunnelmissa kuin koko alkuvuosi - kiirettä on pitänyt. Nyt ollaan taas pari etappia voiton puolella, kun sekä minua syksystä asti stressannut soittotutkinto, että hygieniapassikoe ovat onnellisesti ohi ja onnistuneesti suoritettuja. Myös marraskuinen Ruotsin-matka sai loppuhuipennuksensa, kun ruotsalaiset vierailivat viiden päivän ajan Tampereella. Hauskaa oli ja nyt on projekti takana. Kaiken keskellä ehdin vielä täysi-ikäistyä ja kartuttaa kirjakokoelmiani huolestuttavissa määrin. (linkki)

Muita maaliskuun puheenaiheita blogin puolella ovat olleet muuten vaan höpöttelyt (linkki) sekä bloggaus englanniksi lukemisesta (linkki). Viimeksi mainittu sai aikaan melkoisen kommenttivyöryn, oli hauska kuulla teidänkin ajatuksianne ja kokemuksianne, kiitos siitä. Blogi on myös kokenut ulkoasumuutoksen, johon ainakin itse olen tyytyväinen. (Jättäkää toki risuja ja ruusuja kommentteihin.)

Lukemisen puolesta maaliskuu on ollut hiljaisin kuukausi pitkiin aikoihin. Lukemista on koulukiireiden ja ruotsalaisevieraan lisäksi rajoittanut koukuttumiseni BBC:n Uusi Sherlock -tv-sarjaan. Se on ryövännyt minulta monien tuntien edestä hyvää lukuaikaa, mutta rattoisaa aikaa olen kaikesta huolimatta viettänyt, joten sinänsä ei haittaa. Nyt tosin kärsin vieroitusoireista kun kaikki kaudet on katsottu ja uutta pitää odottaa vielä ainakin jouluun saakka ja seuraavaa kautta vieläkin pidempään. (Mutta ei hätää, olen jo katsonut osan jaksoista uudelleen...)

Mutta nyt maaliskuun luettuihin.

Gayle Forman: Just One Day (Just One Day, #1) (uusinta, linkki vanhaan bloggaukseen)
Gayle Forman: Just One Year (Just One Day, #2) (uusinta, linkki vanhaan bloggaukseen)
Jennifer Niven: All the Bright Places
Kaari Utrio: Viipurin kaunotar
Leslye Walton: The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender
Jane Austen: Kasvattitytön tarina
Arthur Conan Doyle: Baskervillen koira


Yhteensä: 7 kirjaa / 2413 sivua

Lukutunnelmien puolesta maaliskuu oli melko tavanomainen. Kaikki lukemani kirjat olivat oikein hyviä, mutta mitään uusia suosikkeja ei tullut. Alkukuusta lukemani Gayle Formanin Just One Day oli kuukauden kohokohtia, sillä pidin kirjasta jos mahdollista vieläkin enemmän toisen lukukerran jälkeen. The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender jäi mieleen persoonallisuudellaan ja All the Bright Places oli ensimmäinen kirja joka tämän vuoden puolella kunnolla itketti. Kasvattitytön tarina herätti minussa halun lukea taas lisää Austenia ja Baskervillen koira sai minut innostumaan Sherlockista (sekä Doylen, että tv-sarjan) entistäkin enemmän. Kaiken kaikkiaan maaliskuu oli siis mainio kuukausi.

Huhtikuulle ei ole erityisempiä lukusuunnitelmia. Monta kirjaa on ollut jo pidemmän aikaa kesken ja ne toivoisin toki lukevani loppuun. Pääsiäislomalla mietin myös alustavasti pitäväni kenties lukumaratonin, mutta katson sitä sitten vielä lähempänä sen mukaan kuinka hyvin olen ehtinyt lukea kokeisiin...

Kirjastolainoja, kirjastolainoja... Miten näitä aina kertyykin
näin paljon?

Koeviikko tosiaankin on juuri pyörähtänyt käyntiin. Eilen oli mm. pikku testi kirjallisuuden tyylikausista ja voin oikeasti sanoa, että harrastuneisuudesta oli apua, Oliver Twistin kirjoittaja tuli selkärangasta ja kokeeseen jaksoi lukeakin. Minä kun rakastan sekä historiaa, että lukemista, joten kirjallisuushistoria on se paras aihe joka maailmassa voi olla. Kirjallisuusesseetä, maantiedon ja terveystiedon koetta on vielä luvassa ennen pääsiäislomaa, loman jälkeen ruotsi ja matikka ja sitten onkin vuoden viimeinen jakso. Hurjaa vauhtia lukio menee, kohtahan sitä huomaakin jo kirjoituksien lähestyvän.

Muuten huhtikuussa tapahtunee muutama jännä asia. Koska olen nyt täysi-ikäinen, saan äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa, mikä tuntuu aika hurjalta. Vielä en ole varma minkä numeron aion kopissa paperiin piirrustaa, mutta äänestää aion. Autokoulun olen myös saanut nyt käyntiin, joten Tampereella liikkuvat, varokaa. Kohta saattaa tulla ajamista harjoitteleva Kirjaneito vastaan.

Jänniä aikoja siis eletään. Tässähän tulee jo vanha olo.

Mutta millainen oli teidän maaliskuunne? Suunnitelmia huhtikuulle?

16 kommenttia:

 1. Odotan kovasti, että saan kuulla mietteitäsi Äärettömästä merestä! Itse olin aika hämmentynyt sen loputtua enkä oikein tiennyt, mitä mieltä olen kaikesta :'D mutta viimeinen kirja luultavasti kertoo sitten sen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin Ääretön meri! :D Kirja on minulla lainassa, mutten ole yhtään muistanut että senkin voisi lukea.. Pitääpä piakkoin tarttua siihen kun uteliaisuutta herättelet ;)

   Poista
 2. Täällä oli aika surkea maaliskuu, sain just ja just kolme kirjaa luettua. Mutta mua ilahdutti paljon kun olit blogannut Sherlock Holmesista! Katotko siis tätä uutta Holmes sarjaa? Sitä missä on Benedict Cumberbatch? Se on aivan huikea, en jaksais odottaa neljättä kautta millään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä! Se on kyllä ihana sarja <3 Neljättä kautta täälläkin odotellaan ja spekuloidaan kuumeisesti tulevia tapahtumia ;)

   Poista
 3. Uudesta ulkoasustasi tykkään hirveästi! Ihan jees maaliskuu oli, voi kun huhtikuun säät olisivat lämpimämpiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) Kiva kuulla, että maaliskuusi oli melkoisen mukava, huhtikuulle toivon minäkin lämmintä säätä.

   Poista
 4. Mä olen lukenut melko vähän maaiskuun aikana. (Pitäis varmaan näpytellä omakin postaus...) Kasvattitytön tarina pitäis lukea.

  Ai mikä Sherlock? Ikinä kuullutkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Sä raukka olet varmaan saanut yliannostuksen ;) Kasvattitytön tarinaa suosittelen!

   Poista
 5. Kirjallisuushistoria kuulostaa ihanalta :) Pitäisi liittää peruskoulunkin opetussuunnitelmaan. Minä olen koukussa yhteen rikossarjaan, ja toista taas odottelen tauolta, syksyyn asti... Luin maaliskuussa 5 kirjaa, kaksi erityisen hyvää. Pitäisi yrittää kirjoittaa kooste lähipäivinä. Hyvää huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Jään odottelemaan koostettasi :) Sarjojen odottelu tauoilta on kyllä tuskaista.

   Poista
 6. Uusi ulkoasu on tosi kiva ! Kiva, että ehdit kiireittes ja puuhies keskellä vielä lukemaan sekä bloggamaan. En tiedä olisiko itestäni samaan. Tai siis ainakin sun kirjoituksista saa semmosen käsityksen että sulla on aina jokin juttu päällä :D Maaliskuu oli loppuenlopuks ihan hyvä kaikinpuolin ja sain jopa yhdeksän kirjaa luettua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hah, toivottavasti en nyt ihan kauheaa kuvaa arjestani anna, koko ajan on jotain menossa mutta kyllä tästä ihan hyvin selvitään. ;) Välillä on vaan pieniä epäuskon hetkiä.

   Kiva, että sait kirjoja luettua, yhdeksän kirjaa on paljon! :)

   Poista
 7. Pongasin kirjapinoistasi Ishiguroa ja Munroa - oivia valintoja ;)

  Minun maaliskuuni oli hyvä! Ehdin kiireistä huolimatta lukea enemmän kuin uskoinkaan. Toivotaan, että tässä kuussa käy samoin :)

  Ihanaa kevättä ja huhtikuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! :) Kiva kuulla, että ehdit lukea. Joskus kiireenkin keskellä ehtii lukea yllättävän paljon. Pitääpä koettaa tarttua Munroon ja Ishiguroon piakkoin! ;)

   Poista
 8. Luen hitaasti :) Minulla on tällä hetkellä luettavana kirja "A J Penn: The Tribe: A New Dawn".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti lukemisessa ei ole mitään vikaa! ;) Tuosta kirjasta en ole tainnut kuullakaan, onko hyvä?

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)