maanantai 9. maaliskuuta 2015

Richelle Mead - Last Sacrifice

Last Sacrifice on kuudes osa Vampire Academy -sarjassa, joten tämä bloggaus sattaa sisältää juonipaljastuksia edellisistä osista.

It all comes down to now.
The Queen is dead and the Moroi world will never be the same.

Rose Hathaway is awaiting wrongful execution and there exists only one man who can stall this terrible fate. Rose must look to both Dimitri and Adrian, the two great loves of her life, to find him.

With her best friend, Lissa, in a deadly struggle for the royal throne, the girls find themselves forced to rely upon enemies and questioning those they thought could trust...

But what if true freedom means sacrificing the most important thing of all?
Each other.

Last Sacrifice oli päätösosa, jonka lukemisesta olen erittäin iloinen. Paitsi, että kirja onnistui olemaan tyydyttävä päätösosa, jonka jälkeen sai jatkaa rauhassa matkaa muiden kirjojen pariin, olen myös tavallaan iloinen, että Vampire Academy on nyt saatu päätökseen. Tokihan sarjalle on vielä jatkosarja, Bloodlines, jossa on samoja hahmoja, mutta pääosasa eri ihmiset. Aion varmaan jossakin vaiheessa lukea senkin, mutta nyt pidän ihan mielelläni taukoa. Vedin viimeiset viisi osaa melkeinpä yhteen menoon, joten vähemmästäkin tulee helposti ähky.

Kuningatar Tatiana on kuollut ja Rosea syytetään hänen murhastaan. Dimitri on muuttunut takaisin dhamphiriksi, muttei halua nähdä Rosea. Vampyyrihovissa kuhisee, kun valtaistuimelle etsitään uutta kuningasta tai kuningatarta ja Rosen tilanne näyttää toivottomalta. Langat kiristyvät - kuka oikeasti murhasi Tatianan, mikä salaisuus piilee Lissan perheen taustalla ja kuka nousee valtaistuimelle? Kaiken keskellä Rosen tunteet monimutkaistuvat, hän on ollut valmis jättämään Dimitrin taakseen ja valitsemaan Adrianin, mutta nyt kun Dimitri ei enää ole Strigoi, Rosen vanhat tunteet alkavat herätä.

Edellinen osa loppui jännittävissä tunnelmissa. Tatianan murha tuli ainakin minulle todella puun takaa ja Rosen syyttäminen oli mielestäni kirjailijalta mainio veto, sillä panokset kovenivat heti. Sydämeni lauloi ilosta myös Dimitrin palattua ja vasta nyt kun hän oli taas normaali itsensä, tajusin kuinka paljon olin häntä kaivannut. Lähdin siis lukemaan päätösosaa odotukset korkealla, enkä onneksi joutunut pettymään.

Kirjaan tarttuessani odotin jännittyneenä sitä, miten Mead kolmiodraaman ratkaisisi. Se on ollut taustalla jo monessa osassa  ja olen varmaankin jo tehnyt selväksi millä puolella itse olen. Onneksi draama ei ole koskaan lähtenyt lapasesta ja minä olen jaksanut seurata sitä mielenkiinnolla. Last Sacrifice on kuitenkin ensimmäinen kirja, jossa kolmiodraama todellakin on ajankohtainen. Dimitrin paluu sekoittaa Rosen pasmat, eikö Adriankaan ole heti unohdettavissa. Ratkaisu jätti kuitenkin ainakin minut tyytyväiseksi, eikä mitään jäänyt hampaankoloon.

Last Sacrifice oli samaa tasoa kun sarjan muutkin osat ja minun suosikkejani yksittäisistä osista. Kirjaa lukiessa ei aika käynyt pitkäksi ja pidin Meadin ratkaisuista paljon. Kaiken kaikkiaan Vampire Academy on ollut mukavaa luettavaa. En tiedä tulenko palaamaan sarjan pariin enää, mutta hauskaa sen parissa on ollut. Bloodlinesin pariin jatkan varmaan joskus, mutta jonkin aikaa lomailen kyllä Vampire Academyn maailmasta.

Arvosana: ♣♣♣

Teos: Last Sacrifice
Kirjailija: Richelle Mead
Sarja: Vampire Academy, #6
Kustantaja: Razorbill
Julkaisuvuosi: 2010
Sivuja: 584
Luettavaksi: kirjastolaina
Haasteet: 2015 lukuhaaste "A book with a love-triangle"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)