sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kirjaneidon tornihuone täyttää kaksi vuotta

Totta se on. 26.4.2013 minä ja tornihuoneeni ilmestyimme kirjablogien maailmankartalle. Kaksi vuotta on kulunut ja täällä edelleenkin ollaan. Viime vuonna fiilistelin yksivuotissynttäreitä ja samankaltainen postaus on vuorossa nytkin.

Kahdessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Blogia perustaessani olin vasta päättämässä peruskoulua ja nyt olen täysi-ikäinen, ensi syksynä abiturientti. Muutosta on tapahtunut ulkoasussa (sekä blogin, että bloggaajan), kirjoitusten laadussa, lukijoiden määrässä ja kirjahyllyn koossa. Paljon on kahden vuoden aikana kasvettu ja ainakin minusta tuntuu, että parempaan suuntaan. Kaiken kaikkiaan tuntuu hassulta edes ajatella blogia edeltäviä aikoja, sillä niin isoksi osaksi elämää tämä on muodostunut.

2015 on vietetty monia blogin huippuhetkiä. Tammikuussa blogille ilmestyi sadas rekisteröitynyt lukija ja vaikka en tätä pelkät lukijamäärät silmissä kirjoitakaan, niin toki moinen lämmitti mieltä valtavasti. Minua on myös siteerattu kahden tänä vuonna ilmestyneen nuortenkirjan takakannessa tai sivulieppeessä. Voin siis kehuskella, että sanojani on painettu.

Viime vuonna kerroin blogin suosituimpia tekstejä ja koska tilastot ovat todella erinnäköiset nykyään, päivitetään tietoja.

1. John Green: Looking for Alaska (linkki)
2. James Dashner: The Maze Runner (linkki)
3. Veronica Roth: Allegiant (linkki)
4. Tähtiin kirjoitettu virhe -elokuva (linkki)
5. Rick Riordan: House of Hades (linkki)

Jännintä on, että Looking for Alaska ja The Maze Runner pyörivät monilla sadoilla aivan omassa luokassaan ja Looking for Alaska on viimeksi mainittua vielä paljon edellä.

Hakusanoista vuoden mieleenpainuvin on ehdottomasti "löydän herätyskellon". Ei aavistustakaan miten ollaan sitä kautta tänne löydetty, mutta toivottavasti etsijä löysi edes jotakin hyödyllistä, jos ei sitten sitä herätyskelloa.

Lopuksi haluan vielä lausua ison kiitoksen kaikille teille siellä ruudun toisella puolella. Ilman teitä bloggaaminen olisi tylsää ja tympeää ja blogi olisi varmaan jäänyt unholaan. Kommenttinne ovat piristäneet päiviäni ja tsempanneet minua monessa ylämäessä, kiitos siitä! Olette ihanimpia lukijoita maailmassa ja olen teistä hyvin kiitollinen. ♥

Eipä tässä varmaankaan enempää, laiskuuttani en jaksa järjestää mitään isompia pippaloita synttäreiden kunniaksi, ehkä sitten ensi vuonna. Minnekään kun en ole katoamassa.

38 kommenttia:

 1. Oi onnea, onnea! Tuo takakannessa siteeraaminen on kunnioitettava saavutus, wau!!♥

  VastaaPoista
 2. Onnea kaksivuotiaalle blogille ja itse bloggaajalle! ;)

  VastaaPoista
 3. Onnea taaperoblogille!!! :D Äläkä sitten lähdekään pois, tulisi ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah kiitos :D Ja älä huoli, en lähde, munkin tulisi ikävä. ;)

   Poista
 4. Onnea kaksivuotiaalle!

  PS. Onko muutosta tapahtunut lukioiden vai lukijoiden määrässä? :D Haha sori. Jossain vaiheessa oli hauska bongailla Demi.fistä keskusteluja, joissa pohdittiin miten blogille saa lisää lukioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hah, lukioiden määrä on pysynyt siinä yhdessä ;) (Kävin korjaamassa lyöntivirheen.)

   Poista
 5. Synttärionnittelut! :) Bloggaaminen kyllä rikastuttaa lukuharrastusta valtavasti!

  VastaaPoista
 6. Onnea !:) Itsellänikin on jostain ihmeen syystä john greenin kaikki viimeiset sanat ihan omalla luvullaan kävijä määrässään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Suomennoksen ilmestyessä taisi olla paljon kiinnostusta tätä kirja kohtaan.

   Poista
 7. Onnea ihanalle blogillesi ja mukava kuulla, että paljon on kaikkea kivaa ehtinyt tapahtua :)

  VastaaPoista
 8. Plajon onnea kaksivuotiaalle!

  Blogiasi on ihanaa lukea, sillä löydän täältä usein lukuvinkkejä omaan makuuni sopien. Kirjoitat kirjoista rehellisesti ja koukuttavasti. Mielellään tulee klikattua sivupalkkiin, aina kun huomaan uuden tekstin ilmestyneen blogissasi.

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea! Ja lisää tulevia blogivuosia.

  VastaaPoista
 10. Onnea 2 vuotiaalle! Sinulla on huippu blogi! Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
 11. Onnittelut! Kaksi vuotta on hieno aika :) Ja kiva myös kuulla ettet ole katoamassa mihinkään, blogiasi on ilo seurata :)

  VastaaPoista
 12. Onnea kaksivuotiaalle :) Toivottavasti ei tule taaperolle pahaa uhmaikää. Mutta kyllähän sinä vastuullisena ja älykkäänä aikuisena selviät ;)

  Mutta joo, sun blogi oli eka kirjablogi jota aloin koskaan lukea. (Enkä tainnut sitä ennen edes tietää moisia olevan olemassa... Kyllä, olin vähän pihalla kaikesta.) Kirjoitat hyviä arvosteluja ja olen löytänyt paljon uutta luettavaa blogisi kautta :) esim. vaikka Tähtiin kirjoitettu virhe, arvostelustasi asti etsin kirjaa joka paikasta ;)

  Ja varokin karkaamasta. Mä haen sut takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaw kiitos :3 Olen ylpeä jos sain sinut lukemaan TFIOSin ;) Enköhän minä vanhana ja vastuullisena selviä.

   Poista
 13. Oikein paljon onnea! Tekstisi tulevat aina luetuksi niiden ilmestyessä ja onkin hienoa kuulla, etteivät ne mihinkään ole loppumassa :)

  VastaaPoista
 14. Oi kaksi vuotta täynnä, onnea!

  Toivottavasti itsellänikin riittää intoa noin kauas tulevaisuuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan näin, aika kyllä rientää nopeasti ja kaksi vuottakin hujahti ihan silmänräpäyksessä. :)

   Poista
 15. Paljon onnea ihanalle blogillesi!! ♥♥

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea aivan uskomattoman ihanalle blogillesi! Rakastan joka postausta minkä teet ja oon aina niin innoissani, kun huomaan uuden tekstin tulleen!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua kiitos ihanasta kommentista! ♥ Ihanaa kuulla, että pidät blogistani!

   Poista
 17. Onnea kahdesta vuodesta! Bloggaaminen on mahtava harrastus ja toivotan sinulle intoa jatkaa sen parissa vielä monen monta vuotta. Mukavaa kevättä ja lukuiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Bloggaaminen tosiaan on superkivaa puuhaa. Ihanaa kevättä myös sinne!

   Poista
 18. Hieman myöhästyneet synttärionnittelut täältäkin <3 Kiitos ihanasta blogista, ootan aina innolla seuraavaa postausta :D
  T. Entwined_heart

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos vain itsellesi! ♥ Ihanaa kulla, että blogista on ollut iloa!

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)