lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kirjaostoksia ja lakko

Montakohan postausta siitä on kun viimeksi pamautin järjettömän kirjavuoren pöytään? Niinpä, ei kovinkaan montaa. Edellisistä moni oli sentään lahjoja, mutta nyt en voi puolustautua muuten kuin Hullujen päivien hulluudella ja koeviikon rasituksien aiheuttamalla ansaitulla itsepalkitsemisella. Eikä tässä nyt montaa kirjaa ole.


Hullut päivät tosiaankin olivat reilu viikko sitten. Itse en erityisesti tykkää Hulluilla päivillä käydä, mutta nykyään käyn aina pyörähtämässä Akateemisen kirjakaupan puolella. Muut tavarat jätän suosiolla muille, mutta kirja-alennuksia on vain mahdoton vastustaa.


Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
Conn Iggulden: Myrskylintu (Ruusujen sota, #1)
Anne Frank: Päiväkirja
 
Teemestarin kirjan bongasin jo valmiiksi katalogista ja sen perässä Hulluille päiville lähdinkin. Kirja on ollut lukulistalla jo pitkään ja arvelen pitäväni kirjasta niin paljon, että se ansaitsee paikan myös omassa hyllyssäni. Iggulden ja Anne Frankin päiväkirja taas olivat puhtaasti heräteostoksia pokkaripinoista. Iggulden herätti huomioni koska oli niin kultainen ja Anne Frankin päiväkirja on pitänyt lukea jo pitkään ja myös omistan kirjan mielelläni.
 
Tiedä sitten olinko Hullujen päivien jäljiltä vielä ostohuumassa, sillä tällä viikolla olin äidinkielen kokeen jälkeen Suomalaisessa kirjakaupassa ja halusin ostaa kaupan tyhjäksi. Erityisesti huomioni kiinnittivät kuitenkin kaksi kirjaa.
 
 
Jane Austen: Neito vanhassa linnassa
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmesin seikkailut
 
Austen on taas viimeaikoina kiinnostanut minua paljon ja äidinkielen kurssille luinkin hänen romaaninsa Kasvattitytön tarina. Neito vanhassa linnassa on viimeinen lukematon Austen ja olen rakastunut näihin uusiin Bon-pokkaripainoksiin. Omistan jo Viisastelevan sydämen ja vastustan halua hankkia loputkin. (Y&E ja J&T minulla on jo kaiken lisäksi muina versioina.) Sherlock Holmes taas etenkin tv-sarjan muodossa tämän hetkinen fanituksen kohteeni ja valtavan paksu yhteisnide näytti vastustamattomalta.
 
En kuitenkaan ostanut kirjoja ennen kuin vasta torstaina. (Vaikka minua yritettiin tehokkaasti puhua ostamaan kirjat heti erään nimeltä mainitsemattoman Suden toimesta...) Alun perin ajattelin palkita itseni vasta koeviikon jälkeen, mutta päätinkin siirtää lahjani jo lomaa edeltäviksi. Holmes-kokoelmaa olen jo aloittanut ja pitänyt lukemastani kovasti.
 
Tämän mukavan osuuden jälkeen päästään kuitenkin postauksen ikävään osioon. Kirjojen ostelu on rakas harrastus josta nautin kovasti, mutta kirjahylly ja kukkaro ovat vähän toista mieltä. Molempia säästääkseni olenkin päättänyt nyt mennä lakkoon kirjojen oston suhteen. Olisi myös kiva lukea ne ostamani kirjat joskus... Tämä lakko on voimassa ainakin siihen asti, että Rothfussin Viisaan miehen pelko ilmestyy. (Tämän hetkisten tietojen mukaan loppukeväästä.) Sen kirjan olen nimittäin luvannut itselleni, vaikka joutuisin (ja luultavasti joudunkin) pulittamaan pitkän pennin. Mutta Kvothe on sen arvoinen.
 
Huoh. Iloisia ja surullisia uutisia siis. Lähipäivinä palaillaan varmasti kirja-arvostelujen merkeissä. Ihanaa pääsiäistä kaikille!


20 kommenttia:

 1. Oi Anne Frank <3 Yksi ehdottomista lempikirjoistani. Riipaiseva lukukokemus. Hanki nenäliinoja.

  VastaaPoista
 2. Itse tykkäsin kovasti Teemestarin kirjasta. Itäranta on onnistunut kirjoittamaan todella vahvan esikoisen, jossa on muun hyvän lisäksi erittäin uskottava dystooppinen maailma.

  Toivottavasti kirja toimii sinullakin, niin ei ollut hukkaostos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidit Teemestarin kirjasta! :) Odotan lukemista innolla.

   Poista
 3. Hyvää pääsiäistä ja tsemppiä kirjalakkoon...siinä on lakko, jossa en ole koskaan ollut mukana.
  Teemestarin kirja on ihana ja varsinkin tuolla kansikuvalla varustettuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä tosiaankin tarvitaan :D Minustakin tuo kansi on ihana! Hyvää pääsiäistä myös sinne! :)

   Poista
 4. Tuo Sherlock Holmes -kokoelma näyttää hyvältä :) Olen tässä tuumaillut, että pyytäisin mummoltani saisinko ottaa itselleni edesmenneen pappani Holmes-kokoelman tunnearvon vuoksi, erityisesti kun minä taidan meidän suvustamme olla ainut, joka sen saattaisi ihan lukeakin ja ainakin pitäisin sen turvassa kokoelmissani muiden "perinnöksi" saamieni kirjojen joukossa. Se mahtuisi niin sopivasti Cantervillen kummituksen ja Kreikkalaisten ja roomalaisten mytologian käsikirjan viereen. Hyvää pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! :) Voin hyvin kuvitella, miten ihana vanha painos tuosta Sherlock Holmes -kokoelmasta onkaan! Toivottavasti saat sen :)

   Poista
 5. Viisaan miehen pelko olisi ilmestymässä jo loppukeväästä??!! HURAAAA! :D Miksi en yhtään tiennyt tästä? Olin jotenkin siinä uskossa että se ilmestyy vasta joskus loppuvuodesta tai jotain... Ihanaa, en malta odottaa! ^.^

  Itse en vielä kärsi niin pahasta kirjojen osto addiktiosta että joutuisin määräämään itseni lakkoon, mutta kerran ala-asteella vanhempani määräsivät minut kesälomalla lukulakkoon... Sain nimittäin kevätjuhlassa ahkerimman lukijan stipendin ja rehtori kertoi kuinka monta sivua olin lukenut vuoden aikana (en musta enää tarkasti, mutta aika paljon se taisi olla) ja vanhempani olivat sitä mieltä että olin lukenut liikkaa. :D Siinä sitten koko kesäloman alun kärvistelin lukemattomuudessani, pari kertaa kyllä kävin salaa lukemassa vanhempien kirjoja... ;D

  Ihania kirjalöytöjä olit tehnyt, pohdiskelen tässä itse että pitäisikö taas ottaa jotain Austenilta luettavaksi... Ja mielenlujuutta lakkoa varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä, minäkään en tahtonut pysyä housuissani kun kuulin suomennoksen ilmestymisestä! Nyt vain odotellaan... Heti kun tarkka päivä on tiedossa voin päättää koska saan aloittaa Tuulen nimen taas kerran ja sitten sen luettuani toivottavasti jatkaa suoraa Viisaan miehen pelon pariin :)

   Ja voi sinua :D Ihan kauheaa, minä en kyllä olisi kestänyt lukulakkoa! Austen on ihana :)

   Kiitos, mielenlujuutta tarvitaan!

   Poista
 6. Oi, Teemestarin kirja ja Anne Frank. :) Minulla on krooninen kirjojen ostopakko, aina kun tulee halvalla vastaan. Ostan kirjani kuitenkin käytettyinä ja olen niistä valmis maksamaan enintään 3e/kpl. Hyllyni ovatkin ylitsepursuavat tämän takia. Tänä vuonna on tiedossa muutto ja se tietää myös kirjojen karsimista. Ainoa kirjojen ostamisen haittapuoli lieneekin se, kuinka niitä voi käsitellä: vievät tilaa hyllyssä ja ovat painavana taakkana muutettaessa. Harmi kun teleporttaamista ei olle vielä keksitty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta... Voin kuvitella millainen kirjavuori sinulla on rahdattavana :D Katselen muuten usein kateellisena kirpparilöytöjäsi, ne todellakin ovat halpoja. :)

   Poista
 7. Conn Iggulden kirjoittaa todella hyvää historiallista fiktiota! :) Toivottavasti tykkäät Myrskylinnusta! Suosittelen lukemaan myös hänen aikaisemmatkin sarjansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinä olet tykännyt Myrskylinnusta! Pistän vinkin korvan taakse ;)

   Poista
 8. Ei ole totta onko tuo Northanger Abbeyn uusi painos ehtinyt jo ilmestyä! Tiesin, että se tulee huhtikuussa, mutta en tajunnut olla heti kärppänä. Pakko hakea heti tiistaina kaupasta :)

  Minäkin haluaisin lukea tuon paksun Sherlock Holmesin, hamstrasin sen muistaakseni viime syksyn hulluilta päiviltä.
  Ja isot suositukset Teemestarin kirjalle ja Anne Frankin päiväkirjalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, onnea metsästykseen! Sherlock Holmesista on jo kolmasosa luettu ja olen pitänyt valtavasti, suosittelen siis lämpimästi lukemaan! :)

   Poista
 9. Voi, kuinka traagisia uutisia! D: Tässähän ihan sydän särkyy, varsinkin kun tunnen erittäin hyvin tuskasi! Itsekin aloitin kirjakauppalakon jonkin aikaa sitten. Ajattelin kuitenkin, että kohta saan pulittaa paljon rahaa Ian McEwanin uusimmasta suomennoksesta, mutta sen jälkeen taas jatkan lakkoani.

  Teemestarkin kirja oli lukemisen arvoinen, kuten saitkin blogistani jo lukea. Minullakin on tuo Ruusujen sota, nimenomaan tuona kultaisena painoksena. Toivottavasti seuraavakin osa ilmestyy yhtä nättinä pokkarina, niin saan ne sitten molemmat vierekkäin hyllyyn. En tosin ole vielä lukenut Ruusujen sotaa. Jos se osoittautuukin huonoksi, en silloin tietenkään osta jatko-osaa, heh heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkahan onnistuin missaamaan tämän kommentin? :D

   Tsemppiä sinullekin kirjakauppalakon kanssa, kärsitään yhdessä! Teemestarin kirjan lukemista odotan innolla, samoin Ruusujen sodan. Katsotaan tosiaan millainen kirja on kyseessä! ;)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)