maanantai 25. toukokuuta 2015

Taas se poistokirjojen myyntitori

Ehtikö jo tulla ikävä? Olen edelleen kirjojen ostolakossa (tai ainakin ehkä, en minä enää tiedä), mutta poistokirjojen myyntitori pidettiin taas lauantaina Siivouspäivän kunniaksi ja eihän sinne voi jättää menemättä. (Ja myönetään, rikoin lakkoa muutenkin.) Edellisen kerran myyntitori pidettiin helmikuussa, saaliini sieltä täällä.


Saaliini myyntitorilta:

George R.R. Martin: Korppien kestit (Tulen ja jään laulu, #4)
Sofi Oksanen: Puhdistus
Tracy Chevalier: Tyttö ja helmikorvakoru
Volter Kilpi: Alastalon salissa

Itsehillintään kykenemättömän bloggaajan ostos Akateemisesta:

Becky Albertalli: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda on Akateemisen harharetkeni tulos parin viikon takaa. Olin kuullut kirjasta paljon loistavia asioita ja sitä kaupataan samanhenkisenä kuin John Greenin ja David Levithanin Will Grayson, Will Grayson -romaania ja lisäksi vielä Greenin ja Rainbow Rowellin nimi etukannessa. Will Grayson, Will Grayson on yksi suosikkikirjojani ja viime vuoden parhaita, samoin Rainbow Rowellin teokset, joten myyntipuhe tepsi. Minulla oli kuitenkin lahjakortti, joten kyllähän tämän voi laskea lakon sallimaksi ostokseksi? Sain kirjan tänään loppuun ja oli joka tapauksessa joka pennin arvoinen, joten en kadu. Tästä lisää myöhemmin, mutta aivan ihanan ihastuttava, hurmaava, hauska ja koskettavakin kirja.

Poistokirjojen myyntitori taas on tapahtuma jota en jätä väliin jos yhtään rahaa taskun pohjalla pyörii. Kirjoja lähtee todella halvalla (Tamperella hinnat ovat yleensä 1€ tai 2€) ja jokin siinä vain vetoaa. Minulla on tapana mennä paikalle heti kymmeneksi jos suinkin mahdollista, sillä silloin liikkeellä ovat kaikki muutkin kahelit ja parhaat viedään päältä. Olin taas revetä nauruun ovien aukeamista odottaessani, sillä sateisessa kevätsäässä odottelevat jonottajat kyräilivät toisiaan ja näyttivät olevan valmiita ihan mihin vain, jotta saisivat kirjat jotka haluavat. Onneksi pientä tungosta lukuun ottamatta kaikki sujui kuitenkin mukavasti.

Scifi ja fantasia -hylly oli mielestäni tällä kertaa todella korkeatasoinen. Tarjolla oli mm. Rothfussin Tuulen nimi hintaan 2€ ja jos en olisi kirjaa jo omistanut, olisin pyörtynyt onnesta. Heti kirja ei ainakaan kadonnut, mutta toivottavasti joku onnekas korjasi sen mukaansa jossain vaiheessa. Itse hypin kuitenkin onnesta, kun tarjolla oli Martinia ja nappasin välittömästi mukaani Korppien kestit ja nyt on Tulen ja jään laulu -kokoelmani täydellinen. Kyllä hymyilytti loppupäivän, kirjakaupassa olisin pulittanut itseni kipeäksi, nyt hintaa se 2€.

Loput myyntitorilta löydetyt kirjat pistän tunnelman piikkiin, parilla eurolla on niin kiva nappailla mukaan kirjoja ihan vain koska tuntuu siltä. Chevalierin romaanin olen joitakin vuosia sitten lukenut ja muistan pitäneeni siitä silloin valtavasti. Puhdistus on roikkunut lukulistalla ikuisuuden ja Alastalon salissa kiehtoo ihan vain siksi, että voisin sanoa lukeneeni sen.

Siinäpä se kirjaostoksista. En tiedä kuinka lakkoni tulevaisuudessa käy, saa nyt nähdä. Yritystä oli, mutta olen iloinen joka tapauksessa. Kesälomaa on enää muutama päivä, mutta vielä on kaksi koetta ja motivaatio vähän alamaissa. No, huomisesta enkusta kyllä selvitään, keskiviikon yhteiskuntaoppi vähän hirvittää, mutta huomenna otetaan vain kirja kauniiseen käteen ja luetaan. Perjantaina olisi vielä autokoulun teoriakoe, josta tietenkin toivon pääseväni läpi ensi yrittämällä, sillä autokoulu on kallista lystiä eikä viitsisi hirveän monta kertaa yrittää. Tänään taidan kuitenkin vain loikoilla.

(Pakko muuten sanoa, että tv-sarja-koukkuni ei ole yhtään parempaan päin. Olipa kerran toinen tuotantokausi on vienyt mennessään, etupäässä syystä nimeltään Captain Hook. I'm in love. Joo, eipä siitä varmaan tarvitse enempää sanoa.)


Ihanaa kevättä ja lähestyvää kesää! 

14 kommenttia:

 1. No mukavia löytöjähän sinä teit. Minäkin kävin poistomyynnissä pari päivää sitten, mutta siellä kaikki kirjat annettiin poikkeuksellisesti ilmaiseksi. Mukaan tarttui kiinnostavia kirjoja, joista postaus ilmestyy huomenna. Tyttö ja helmikorvakoru on hieno kirja (luin ennen blogiani), mutta Puhdistus ennemmin vain ärsytti, ehkä sinulle käy paremmin. Ja Alastalon saliin sitten rutkasti iloista mieltä ja kärsivällisyyttä niin lukuelämys on taattu, tai ei nyt välttämättä. Minä kuitenkin pidin ja tänään lainasin kirjastosta saaristosarjan jatko-osan Pitäjän pienimpiä, joka on jatko-osa Alastalolle. Koko sarjahan on liki 1800 sivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnittelut mahtavasta poistomyynnistä! Ilmaiseksi... Ihanaa :D Odottelen innolla ostamieni kirjojen lukemista, täytyypä pitää vinkkisi mielessä Alastalon salin suhteen.

   Poista
 2. Koukku, taas. Milloinkohan mulle tulee yliannostus :D

  Mutta hyviä löytöjä ja tsemppiä teoriakokeisiin (ja kaikkiin muihinkin!). Kyllä sä pärjäät, muistat vaan mustamakkaran ohitusohjeet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Koukusta voi saada yliannostusta. ;) Ja oi kiitos! Eiks se ollu silmät kiinni, kaasu pohjaan ja luotetaan siihen, että makkara väistää? :D

   Poista
 3. Loistavia löytöjä! Varsinkin tuo Korppien kestit, maksaa maltaita kun uutena rupeaa tulen ja jään laulu kirjoja ostelemaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minä ja lompakkoni olimme molemmat hyvin iloisia kun lähdimme kotiin. ;)

   Poista
 4. Odotin gifiä mutta yllätyin valinnasta. ;)

  Hienot löydöt kuiten :D Ja lahjakorttihan ois menny vanhaksi, tietenkin se on hyvä syy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Lahjakortti menee vanhaksi vasta tyyliin vuoden kuluttua, mutta ei puhuta siitä. ;)

   Poista
 5. Okei, nauroin mukavasti tv-koukulle ja kun siinä oli vielä Hook. Koukku-Hook, tiedäthän? ;))

  Oo, hienoja löytöjä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Enpäs tajunnutkaan nerokkuuttani ennen kuin huomautit.

   Poista
 6. Tykkäät varmasti Volter Kilvesta. Musiikillista, soljuvaa ja soinnikasta kieltä, pitkiä virkkeitä mahtavalla flowlla. Ainakin yhtä tärkeää kuin se mistä kirjassa puhutaan on Kilven kielen kokemuksellisuus, sen soivuus (akustisuus), rytmi ja nyt-hetkisyys. Niin kuin aalloilla keikkuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hienolta! Ties vaikka jos kesällä ehtisi... :)

   Poista
 7. Tyttö ja helmikorvakoru, luin sen joskus yläasteella ja pidin siitä, vaikka itse päähenkilö jäi edelleen lähes täydelliseksi mysteeriksi.

  Kapteeni Koukku on kyllä aika kiva näky. Myönnän, mies makuuni ja silleen. :) Kun aloin aikoinaan katsoa sarjaa, odotin innoissani toista kautta, jotta pääsen näkemään hänet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hook on. <3 En ymmärrä miten voi olla olematta jonkun makuun. :D

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)