torstai 25. kesäkuuta 2015

Kesän kirjoja, mökkitunnelmia ja lukumaraton

Olen virallisesti palannut sivistyksen pariin. Vietin nimittäin juhannuksen mökillä ja paastoilin somesta viikonlopun ajan, mutta nyt ollaan taas takaisin vanhoissa tunnelmissa. Some-paasto oli todella virkistävä kokemus ja voin rehellisesti sanoa, että niiden parin päivän aikana en tosissani kaivannut puhelinta kertaakaan. Somen sijaan luin melkein kokonaisuudessaan Täällä Pohjantähden alla -triogian (tiistaina sain loppuun, huikaiseva teos), heiluin villapaidassa, söin pullaa, pelasin korttia, pelasin muistipeliä, pelasin yatzya, kokeilin iskän pasuunaa, leikitin kissaa, söin lisää, hoopoilin siskojen kanssa, kastoin talviturkin ja nautin olostani. Some-paasto ja minä tulemme vielä kohtaamaan uudelleen, viimeistään seuraavan mökkireissun aikana. (Jos jotakuta kiinnostaa nähdä mökkikuvia ja lukea lisää tunnelmointia, kurkatkaa tänne siskoni blogiin.)

Elämä luistaa muutenkin mukavasti. Tiistaina pääsin viimein siitä inssistä läpi, eli Tampereella asuvien kannattaa katsoa kaksi kertaa tietä ylitettäessä, ei voi tietää kuka siitä huristelee. Ahdistus helpotti mielettömän paljon sillä hetkellä kun inssi sanoi "ehdottomasti hyväksytty" ja lähdinkin heti pyörimään kirjakauppoihin. Sanokaa minun sanoneen, voitokkaissa tunnelmissa ja onnellisena ostan paljon enemmän kirjoja kuin muuten.Kuvan kirjapino ei kuitenkaan ole kokonaisuudessaan tiistailta (jokin roti sentään vielä), vaan loppukeväästä ja alkukesästä hankittuja myös mukana. 

Paper Towns on äitini ja siskoni tekemä löytö kirpputorilta parilla eurolla ja vaikken suunnittele lukevani kirjaa uudelleen lähitulevaisuudessa, on se silti kiva omistaa. End of Days taas oli vuoden odotetuimpia uutuuksia kohdallani ja siksi ehdottomasti hankintalistalla.

Alkukuusta hairahduin jälleen Suomalaisen kirjakaupan pokkaritarjouksen edessä. (Oikeasti, mokomat pitäisi kieltää koska on aina pakko ostaa...) Emman olen jo lukenut, mutta koska Austen on aina ihana ja olen rakastunut näihin uusiin Bon-pokkareihin niin näin tilaisuuteni tulleen. Dracula on ollut lukulistalla pienen ikuisuuden ja omaksikin olen tätä haaveillut jo jonkin aikaa. Lumen taju taas oli myyjän suositus ja koska sama myyjä suositteli Zafónia toiselle asiakkaalle, päätin luottaa hänen makuunsa.

Nyt päästiin sitten niihin varsinaisiin inssiostoksiin. Marie Rutkoskin The Winner's Curse on kiinnostanut minua jo pitkän aikaa ja Akateemisessa olen kirjaa hypistellytkin moneen otteeseen. Nyt käytin viimeiset pennoset lahjakortiltani tähän. Akateemisen jälkeen eksyin vielä lukulaariin, josta mukaan tarttui Emily Bronten Humiseva harju. Tämänkin olen pari vuotta sitten lukenut, mutta tahdoin omaan hyllyyn ja kun ei paljon maksanut niin... Tiedätte lopputuloksen. 

Sellaista siis kirjaostoksien osalta, mainittakoon vielä että Viisaan miehen pelko on viimein ilmestynyt (kansikuva ja takakansi esim. täällä) ja tilasin kirjan tänään. Apua, en malttaisi odottaa! Kesätyörahoja alkaa myös ilmestyä tilille aina palkkapäivinä ja ennen kesän loppua teen varmaan maltaita maksavan kirjatilauksen. 

Sitten lukumaratoniin. (Olen aikaisemmin postannut info-asiaa täällä.) Maraton starttaa siis virallisesti huomenna, mutta lukemisen saa aloittaa jo tänään jos haluaa. Itse suunnittelen aloittavani tyylikkäästi keskiyöllä kun vuorokausi vaihtuu ja lopettavani sitten perjantain ja lauantain välisenä yönä. 


Tove Jansson: Kesäkirja
Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa
George Orwell: Eläinten vallankumous
Arthur Conan Doyle: Neljän merkki
Marie Rutkoski: The Winner's Curse
Arja Tianen: Tää tojota ei lähe liikkeelle
Italo Calvino: Jos talviyönä matkamies

Näillä mennään ainakin aluksi. Kaikkea en aio pakolla lukea, vaan fiiliksen mukaan mennään. Jos joku muu kirja kiinnostaa, niin vaihdan siihen ja muutenkin annan itselleni vapaat kädet. Etukäteen on kuitenkin hauska miettiä joitain vaihtoehtoja. (Sanokaa muuten Vera Valaa lukeneet, kuinka itsenäisiä teoksia hänen kirjansa ovat. Varasin epähuomiossa toisen osan ensimmäisen sijasta, mutta ajattelin ottaa riskin ja hypätä suoraan siihen. Dekkareiden kanssa on toiminut aikaisemminkin tällainen taktiikka.)

Huomenna siis tavataan maratonin merkeissä! Huomenna ilmestynee myös päivittyvä maraton-postaus, josta edistymistä voi seurata päivän mittaan. Twitteriin ja Goodreadsiin tulee varmasti myös tunnelmia, vasemmasta sivupalkista pitäisi päästä molempiin. 

12 kommenttia:

 1. Ihanaa että somepaastosi onnistui! :)

  Minä olen ahminut kirjoja mökillä aivan kamalasti. Olen tainnut lukea keskimäärin kirjan päivässä :D mutta onnea lukumaratoniin! Toivottavasti nautimme siitä molemmat, sillä itsekkin osallistuin siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wou, sínulla on kova meno päällä :D Antoisaa maratonia myös sinne! :)

   Poista
 2. Tsemppiä lukumaratooniin :) Jännittää :D

  VastaaPoista
 3. Jeee, voinkin sitten kaikkien muidenkin ihanien bloggereiden lisäksi seurata sinunkin edistymistäsi twitteristä <3 *antaa onnen halin* Onnea!

  VastaaPoista
 4. Kesäkirja on täälläkin harkinnassa maratonille, luotan että Jansson pelastaa kesätunnelman, jos sää pettää :p

  Hyviä lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 5. Mielestäni voit huoleti lukea toisen osan, sillä Valan kirjat ovat tapauksiltaan aika itsenäisiä. Vain päähenkilön Ariannan mysteeriä ja hänen henkilökohtaista elämää lähdettiin jo ensimmäisessä osassa ratkomaan siinä sivussa, mutta kyllä niistä muistutettiin toisessa osassakin, joten en usko että menet hämillesi. Kyseessä ei ole sentään niiin monimutkainen juttu. Itselläni on aina ollut pakko aloittaa sarjan kuin sarjan ihan alusta, sillä tahdon olla perillä kaikesta. Oli se kuinka pieni asia tahansa. Joku fiksaatio se on minulle :'D

  Hyviä lukuhetkiä maratoniin! Mahtavia kirjoja sinulla pinossa, tulenkin seuraamaan päivityksiäsi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos tiedosta! Minäkin pyrin yleensä aloittamaan sarjat alusta, mutta esimerkiksi juuri dekkarisarjoja olen lukenut häpeilemättä epäjärjestyksessä :D Kiitos!

   Poista
 6. Vau, Lumen taju... Luin Hoegin Rajatapaukset lukiossa ja se oli jotenkin aivan älyttömän uuvuttava teos. Tyypin kirjoitustyyli ei oikein napannut. Toivotan onnea Lumen tajun kanssa :D

  Hyvää maratoonailua sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lukenut Hoegilta aikaisemmin Norsunhoitajien lapset, josta pidin valtavasti. Lumen taju ei toistaseksi ole kyllä napannut samalla lailla, katsotaan miten käy... :D

   Kiitos samoin!

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)