tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kesäsuunnitelmia

Kesäloma tosiaan on täällä viimein. Kauan sitä odotettiinkin, ainakin omalla kohdalla viimeiset kouluviikot olivat täynnä tuskaa, etenkin kun koeviikkoakin piti vielä aivan loppuun asti kärsiä. Nyt olen kuitenkin ollut reilun viikon lomalla ja ah tätä autuutta.

Ihan en sentään ole vielä laakereillani päässyt lepäämään, sillä kesätyöt alkoivat kesäkuun alussa ja vaikka minulla ei todellakaan joka päivä töitä ole, on päivien jälkeen aina aika kuitissa. (Teen huonesiivousta hotellissa ja vaikka työ on minusta itsessään oikein jees, jalat ovat aika kipeinä eikä oman huoneen imurointi päivän jälkeen kauheasti innosta.) Autokouluakin on vielä vähän jäljellä, keskiviikkona on inssi, jännittää, eikä ihan vähän. Syksyn YO-kirjoitukset siintävät myös horisontissa, joka tulee koko ajan pelottavan lähelle. (98 päivää... Apua, alle sata!)

Olen kuitenkin tehnyt itseni kanssa sopimuksen, että kesäkuun aikana ei tarvitse psykologian kirjoihin koskea ja olenkin lukenut tiiviissä tahdissa alkaneen kuukauden. Kaikki ilo irti nyt, eikös? Viime viikkolla kärsin myös pienestä-bloggausjumista, ei kiinnostanut näpytellä arvosteluja, vaan luin täydellä höyryllä. Lukeminen kuitenkin taitaa olla se kirjablogin ravinto, joten en pane pahakseni. (Lisäksi luin aika mainiota kirjoja.)

Viime vuonna tein eräänlaisen lukusuunnitelman kesälle ja ajattelin mennä samaan tyylin tälläkin kertaa. En ole kovinkaan hyvä pysymään missään lukulistoissa, sillä kiinnostukseni poukkoilee kirjojen välillä tiuhaan, saan aina tietystä aiheesta pieniä innostuspuuskia ja sitten taas mennään seuraavaan. En siis tee mitään tarkkaa listaa, mutta muutaman tahdon mainita.

Kirjakaapin kummitus -blogista toukokuussa käynnistynyt kirjankansibingo on jo hyvässä vauhdissa ja bingoruudut täyttyvät. Uskon vakaasti pääseväni karjaisemaan BINGO vielä ennen kesän loppua.

Kesä on mainota klassikoiden lukuaikaa ainakin minun kohdallani. Tänä kesänä mökkeilyt tosin vähän jäävät kun työt pitävät kaupungissa, joten en voi turvautua takuuvarmaan keinooni - raahataan tiiliskivi mökille mukaan ja istutaan siellä alas ja vain luetaan päättäväisenä eteenpäin. Tällä metodilla on selätetty mm. Taru sormusten herrasta ja Dickensin Kolea talo. Toimii. Kirjallisen sivistyksen projektin  osalta kesän tavoitteenani olisi taas ne venäläiset klassikot (tai ainakin Rikos ja rangaistus) ja Täällä Pohjantähden alla (ainakin osa).

Omaa hyllyä toivon toki myös saavani luetuksi, lukemattomien määrä kun on vähän kasvanut.Muuten en taida asettaa mitään suurempia tavoitteita. Tärkeintä on vain lukea ja nauttia siitä sekä kesästä! Mainiota kesän alkua kaikille!

18 kommenttia:

 1. Ihanaa kesää, nauti lomasta! ♥

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kesää, nauti lomasta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas ystäväni Blogger, miksi ihmeessä noita tuli kaksi?!?

   Poista
  2. Blogger on yksi elämän suurista mysteereistä. Ei ikinä voi tietää mitä tuleman pitää. Ihanaa kesää myös sinne! ♥

   Poista
 3. Mukavaa lomaa. Pinosi näyttää mainiolta. Minä luin tuon Täällä Pohjantähden alla muinoin mökillä laiturilla maaten. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Kuulostaa juuri oikealta tavalta lukea Täällä Pohjantähden alla, pitänee keksiä jokin kaupunkivaihtoehto. ;)

   Poista
 4. Siinäpä tosiaan on muutama tiiliskivi sinulla edessä! Sinuhe egyptiläinen ja Täällä Pohjantähden alla houkuttelevat ja ne luettuani tuntisin kieltämättä itseni sivistyneemmäksi :D Tarvitsen vain normaalia suuremman motivaation aloittaakseni nämä kirjat, sillä kovin kevyttä luettavaa nämä eivät ole. Silmiini osui myös Ally Condien kenties tuorein kirja. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  Kivan kirjapinon olet valinnut kesälle. Kirjat ovat takuulla antoisia omilla tavoillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinuhe ja Täällä Pohjan tähden alla pelottavat vähän minuakin... Sivistyksen perässä on hyvä mennä. :D Condien sain siskolta joululahjaksi, kiinnostaa minuakin paljon!

   Poista
 5. Hui mikä pino :D

  Mä ajattelin vielä toukokuussa, että saisin luettua oman kirjahyllyn kirjat kesällä, mutta sitten kuvioihin ilmestyi se kassillinen klassikoita :D

  Hyvää kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en mä noita kaikkia ehdi lukea :D Kunhan kasasin lukemattomat lattialle pinoon... Ihanaa kesää myös sinne! (Oon kateellinen sun klassikkopinosta!)

   Poista
 6. Psykologia on ihanaa (mikään muu kouluaina ei sitten aikoinaan ihanaa ollutkaan...).
  Tuosta massiivisesta kirjapinosta voin ainaki suositella Norwegian Woodia, Anne Frankin päiväkirjaa ja Draculaa :) Sinuhe Egyptiläinen ja Täällä Pohjantähden alla tiiliskivet odottaa myös allekirjoittaneen hyllyssä. Kääk.

  Ihanaa kesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Psykologia on kyllä supermielenkiintoista!

   Norweigan Wood on parhaillaan kesken, mutta on vähän jumittanut pari kuukautta. :D Dracula ja Anne Frankin päiväkirja ovat kyllä hävettävän pitkään olleet lukematta... Ja kyllä me vielä Sinuhe ja Täällä Pohjantähden alla selätetään! Joskus. :D

   Samoin! <3

   Poista
 7. Sinuhe Egyptiläinen pitäisi kyllä joskus kahlata läpi, se kiinnostaisi kovasti. Hieno pino noin niinkun muutenkin, aikamoisen kokoinen! Kesälukemisia on aina kiva suunnitella, vaikkei niissä lopulta pitäytyisikään.

  Kivaa kesää sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinuhen luettuaan voisi ainakin aina sanoa lukeneensa sen. :D Joo, kaikkea en tästä ehdi tai aiokaan lukea, mutta aina välillä on kiva havahtua siihen mitä kaikkea hyllystä löytyykään... Kivaa kesää myös sinulle! :)

   Poista
 8. Sinulla on mainio kirjapino! Sinuhe egyptiläinen on minulla parhaillaan luettavana. Onneksi ensimmäisen osan olen aiemmin lukenut.

  VastaaPoista
 9. Hieno pino! Draculan, Anne Frankin päiväkirjan ja Teemestarin kirjan olen lukenut. Ruusujen osta kiehtoo minua, ehkä joskus luen sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusujen sota on ainakin niin ihanan kultainen, että tekee mieli lukea jo siitä syystä! :D Anne Frank, Dracula ja Teemestarin kirja ovat kyllä odottaneet lukemista mielettömän kauan...

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)