perjantai 26. kesäkuuta 2015

Lukumaraton 26.6 (kooste)

Se on alkanut! Tsemppiä kaikille maratoonaaville, lukemisen iloa ja paljon kääntyviä sivuja! Infoa itse maratonista ja lukusuunnitelmistani täällä ja täällä. Tämä postaus on päivittyvä, eli tulen aina päivän mittaan kertomaan missä mennään. Lukuprosessien päivittymistä voi seurata myös Goodreadsissa ja Twitterissä. Maratonini aloitin klo 00.00, joten keskiyöllä maraton on osaltani ohi.

klo 12.35 - Maraton hyvässä vauhdissa

Aloitin maratonini yöllä Marie Rutkoskin teoksella The Winner's Curse. Luin noin puolitoista tuntia ja sata sivua ennen kuin menin nukkumaan. Aamulla heräsin kymmenen korvilla ja olen lueskellut siitä saakka, nyt mennään sivulla 268. Alle sata sivua niin ensimmäisen kirjan pitäisi olla purkissa. Olen nauttinut lukemisesta kovasti ja palaankin pitemmittä puheitta kirjan pariin.

klo 14.00

Sain The Winner's Cursen loppuun! Pidin lukemastani kovasti ja lukeminen maistuu. Seuraavaksi taidan jatkaa Sherlock Holmesin parissa.

klo 16.00

Toinen kirja selätetty Arthur Conan Doylen Neljän merkin myötä. Kirja ei ollut suosikkini lukemistani Holmes-tarinoista, mutta mukavaa luettavaa silti. Näin BBC:n Uusi Sherlock -tv-sarjaa katsoneena on Holmes-romaanien lukeminen muuten todella mielenkiintoista, sillä sarjan tekijät tuntevat Doylen teokset todella hyvin ja sarja sisältää paljon pieniä viittauksia kirjoihin. En ole vielä aivan varma mitä tahdon seuraavaksi lukea.

Lukemista ja musiikin kuuntelua.
klo 18.00

Vähän on jumia ilmassa. Lukaisin Arja Tiaisen runokirjan Tää tojota ei lähe liikkeelle ja aloittelin Vera Valan dekkaria Kosto ikuisessa kaupungissa. Vaihdoin lukupaikaksi parvekkeen ja söin pääsiäisestä jälkeen jääneen Mignon-munan. Viimeisen tunnin olen katsonut Youtube-videoita. Supernatural houkuttelisi. Koetan jatkaa sinnikkäästi lukemista.

klo 21.03

Nyt on taas pikku hiljaa alkanut sujua. Kosto ikuisessa kaupungissa yli puolenvälin, se ainakin pitäisi saada ennen maratonin loppua päätökseen. Vielä kolmisen tuntia jäljellä.

Intensiivistä lukemista teekupin kera.
klo 00.00

Maraton on virallisesti ohitse. Sain luettua Valan dekkarin loppuun ja viimeiseen tuntiin plus kahteenkymmeneen minuuttiin ahmaisin vielä Tove Janssonin Kesäkirjan.

Luetut kirjat: 

Marie Rutkoski: The Winner's Curse (The Winner's Trilogy, #1), 355 sivua
Arthur Conan Doyle: Neljän merkki (Sherlock Holmes), 156 sivua
Arja Tiainen: Tää tojota ei lähe liikkeelle, 75 sivua
Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa (Arianna de Bellis tutkii, #2), 351 sivua
Tove Jansson: Kesäkirja, 135 sivua

Yhteensä: 5 kirjaa / 1072 sivua

Loppufiilikset: 

Olipahan kokemus! :D Intensiivinen lukeminen ei ole minulle uutta, saatan kirjaan koukuttuessani lukea hirveää vauhtia ja vain tarinaan keskittyen. Sisullakin olen monta kirjaa kahlannut. Silti maratonin parissa takkusi välillä, kun sisälläni asuva suorittaja nosti päätään ja lukeminen maistui pakkopullalta. Viimeiset kolme tuntia olivat kuitenkin jännittävää aikaa, kun laskin paljonko sivuja on jäljellä ja paljonko on aikaa ja pohdiskelin ehdinkö keskimääräisellä lukunopeudellani ylittää tuhannen sivun rajan. Sen verran tiukalle meni (alle kymmenen minuuttia ennen maratonin loppumista sain Kesäkirjan loppuun), että Valan teosta en laskenut käsistäni edes siksi aikaa kun laitoin paahtoleipää koneeseen. Viimeisen tunnin aikana tunsinkin itseni olympiaurheilijaksi.

Kokonaisuutena lukumaraton oli siis ehdottomasti positiivinen kokemus, urheilujuhlan tuntua oli ilmassa. Hauskaa oli päivitellä edistymistä ja seurata siinä sivussa muiden taivalta. Kaikenlaisia hulluja tempauksia sitä on keksitty...  Nyt on kuitenkin aika painua pehkuihin, sillä huomenna on työpäivä edessä. Tsemppiä maratoniaan vielä jatkaville!

30 kommenttia:

 1. Hauskaa maratonia! Omalta osaltani tuo urakka on jo ohi :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä ja voimia ja sellaista :D Mukavaa maratonia!

  VastaaPoista
 3. Nauti ja pidä oikein mukavia hetkiä kirjojen parissa :D

  VastaaPoista
 4. Kivaa maratonia! :) Itse en vielä tiedä tarkkaa aloittamisaikaa, voi olla että suunnittelemani iltapäivä muuttuukin illaksi.

  VastaaPoista
 5. Hauskaa maratonia! :) Itse aloitan vasta illempana, koska yllättäen tuli pientä menoa.

  VastaaPoista
 6. Apua, olet jo kovassa vauhdissa ja minä vasta aloittelen.

  VastaaPoista
 7. Jaksaa jaksaa, sinulla ei onneksi enää kovin montaa tuntia ole jäljellä ! :) Mutta hyvin olet kyllä saanut luettuakin. Tsemppiä loppuillalle.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Jep, niinhän se pienten vastoinkäymisten jälkeen sujui.

   Poista
 9. Voi että olen kateellinen tuolle sivumäärälle! (sanoo hän, joka on viimeisen 12 h:n aikana lukenut noin 150 sivua...) Mutta samalla olen myös iloinen puolestasi! :D

  VastaaPoista
 10. Voisi itsekin kokeilla maratoonaamista. Tällä kertaa päivä vain oli erittäin huono kun piti olla esittämässä musikaalia :D Ehkä siis maratoonaan joku päivä ihan vain itsekseni tai odotan josko seuraava kerta tulisi jossain vaiheessa :)

  -Lilli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, sieltä lavalta olisi ollut vähän vaikea maratoonata :D Tule ehdottomasti mukaan viimeistään sitten kun seuraavan kerran on yhteistempaus! :)

   Poista
 11. Hieno tulos, mä nautin myös hyvin paljon, todella positiivinen kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla! :) Tämä oli tosiaan omaa luokkaansa.

   Poista
 12. Kova sivumäärä :) Tiainen ja Kesäkirja ovat tuttuja, molemmat kyllä erinomaista luettavaa...

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana kirjanmerkki muuten tuo kukkainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin! Isoäiti ja sisko toivat tuliaisiksi jostain jokunen vuosi sitten :D

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)