perjantai 31. heinäkuuta 2015

Heinäkuun kooste

Heinäkuu oli ja heinäkuu meni. Usein kesän lämpimin kuukausi, nyt armottoman sateinen. Kesäloma lähenee loppuaan.

Heinäkuu oli kohdallani vähän sumuinen kuukausi. Olin koko kuukauden töissä todella tiiviissä tahdissa ja tuntui, ettei aika ja energia riittänyt mihinkään muuhun kuin siihen että raadoin töissä ja katsoin illat Supernaturalia. Siihenhän se kuukausi sitten suurimmaksi osaksi kuluikin ja jos ei muuta niin ainakin olen neljä tuotantokautta pidemmällä kuin kesäkuun lopussa... Nyt voin kuitenkin iloisena toitottaa, että tänään oli viimeinen työpäivä ja seuraavat kymmenisen päivää ovat sitä todellista lomaa. (Tai ainakin melkein, koska niihin yo-kirjoituksiin on pakko alkaa toden teolla lukea...)

Blogin osalta heinäkuu olikin hiljaisin kuukausi varmaan ikinä. Kerran postailin hiljaisuuden keskelle ja keskiviikkona Kolmen kirjan haasteen merkeissä.

Heinäkuun luetut:

Marie Rutkoski: The Winner's Crime (The Winner's Trilogy, #2)
Patrick Rothfuss: Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1) (uusinta, linkki vanhaan bloggaukseen)
Patrick Rothfuss: Viisaan miehen pelko (Kuninkaansurmaajan kronikka, #2) (uusinta, linkki vanhan bloggaukseen)
L.M Montgomery: Sateenkaarinotko (Anna, #7) (uusinta)
L.M Montgomery: Rilla of Ingleside (Anna, #8) (uusinta)
L.M Montgomery: Runotyttö: Uuden Kuun Emilian tarina (Runotyttö 1-3) (uusinta)
Adam Silvera: More Happy Than Not 
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Rainbow Rowell: Attachments

Yhteensä: 9 kirjaa / 4050

Pelkäsin jo, että heinäkuun luettujen saldo jäisi aivan muutamaan, mutta onneksi loppukuusta kirjat alkoivat taas maistua. Hyvää kirjallisuutta tuli kuitenkin luettua. Alkukuusta sain viimeinkin näppeihini Patrick Rothfussin Viisaan miehen pelon, jota olen valehtelematta odottanut yli kaksi vuotta. Sitä ennen luin vielä Tuulen nimen jälleen kerran ja sitten heti kauan odottamani järkäleen. Lempikirjojani, joten mikä voisi olla parempaa.

Rothfussien jälkeen maratoonasin Montgomeryn iki-ihania tyttökirjoja, jotka eivät myöskääm pettäneet. Rakkaita, rakkaita kirjoja nekin. Loppukuu kului taas englanninkielisen kirjallisuuden parissa.

Yhtään huonoa teosta ei tullut vastaan, muttei uusia lemppareitakaan. Parhaimmat lukukokemukset olivat ne vanhat ja rakkaat kirjat.

Heinäkuussa tilasin aivan järkyttävän kirjapinon ja kirjahyllyni on muutenkin suuren kaaoksen tilassa. Kirjaostoksien pariin palaillaan vielä myöhemmin kun uusi tilaus on saapunut. (Kyllä, tilasin vielä lisää kirjoja.) Sanotaanko vaikka, että nettipankkitunnukset + palkkapäivät + Adlibris + Kirjaneito = Onnellisuus, köyhempi pankkitili ja liitoksissaan natiseva kirjahylly.

Varsinaisia lukusuunnitelmia en aio elokuulle laatia. Heinäkuun lukemisia on leimannut se, että olen lukenut sitä mitä olen halunnut silloin kun on huvittanut ja se on tuntunut hyvältä. Tahdon jatkaa samaan malliin. Rästibloggauksia on tarkoitus puskea raivolla ulos, mutta koska tietokoneeni kieltäytyy tällä hetkellä yhteistyöstä, olen perhekoneen varassa. Koska en ole sen ainoa käyttäjä, voi pientä ongelmaa joskus tulla. Muuten elokuun alkuun kuulunee lomailua ja yo-kirjoituksiin lukemista ja sitten abi-vuoden aloitus.

Eipä varmaan kummempia, millainen oli teidän heinäkuunne? Parhaat kirjat jotka luitte?

8 kommenttia:

 1. Nyt on ollut aika hullu tahti lukemisten kanssa (bussimatkoilla sitä ehtii vaikka mitä), että tässä koneen vieressä on kiitettävä kasa kirjoja, joista vain postaukset puuttuu. Ja kohta tulee siihen vielä samanmoinen pino, kun nuo kirjastonpikalainat on luettava. Heh. Mutta nää on loppupeleissä kivoja ongelmia :)

  Mukavan määrän kirjoja sinäkin olet töiltäsi ehtinyt lukea! Runotytöt olisi minunkin tarkoitus lukea ja vielä joskus luen tuon Tuulen nimen, kun sinä sitä täällä niin paljon hehkutat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, olen varmaan asettanut kaikille jotkut tähtitieteelliset odotukset Tuulen nimen suhteen :D Mutta minkäs sille voi, lempikirjaa pitää hehkuttaa! ;) Ja sanos muuta, niin kauan kun kirjat maistuu niin kaikki on hyvin.

   Poista
 2. Ääk miten paljon olet ehtinyt lukea töidenkin lomassa! Itse lomailin heinäkuun ja luin kuin hullu ja silti sivumääräni ei ole mitään sinun omaasi nähden :D Huh!

  Kirjaostokset kiinnostavat minua ainakin kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukurobotti :D En itsekään aina ymmärrä, miten tulen vain lukaisseeksi kirjoja tässä tahdissa. Minäkin olen fiiliksissä ostoksistani, odottelen vielä vähän aikaa, jotta saadaan kunnon pino josta puhua... :D

   Poista
 3. Nää ehit aina lukemaan aivan valtavia määriä! Mulla jäi lukeminen vähän vähemmälle tässä kuussa, mutta onneksi sain lukufiiliksen takaisin nyt kun tämä hässäkkä on rauhoittunut. Adlibris on tullut täälläkin todella tutuksi viimeisten kahden vuoden aikana (en uskalla edes laskea paljonko kirjoja on tullut tilatuksi... varmaan lähemmäs sata...), mutta nyt olen pitänyt paussia paikasta ja aion pitää jonnekkin elokuuhun asti, sillä olen ollut lähes koko kesän säästölinjoilla. Tämänhetkinen kesäale kuitenkin houkuttelee tekemään taas mammuttitilauksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin harkitsen jo kieltäväni itseltäni tämän nettikauppashoppailun :D Pakko varmaan kohta ryhtyä toimenpiteisiin... No, onneksi rahoja voi käyttää huonompaankin kuin kirjoihin. ;)

   Poista
 4. Lallalaamikäkoulumikäsyksylallalaa.

  Mutta tosiaan, mull oli pienoinen lukujumi heinäkuussa. (Ei se ollut jumi, se oli Tuulen viemää.) Muuten kuukausi oli ihan mukava, koko ajan olin vaan menossa johonkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukujumi tai ei, ainakin sä luit hyvää kirjallisuutta ;) Huomasin, että olit koko ajan menossa ja tulossa, huomenna ainakin pääset seikkailemaan eeppisiin tunneleihin... tai sitten et :D

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)