maanantai 31. elokuuta 2015

Elokuun kooste

Kuukaudet vain kiitävän ohitse! Tuntuu, että vasta väsäilin vuoden alun koosteita ja nyt kesä alkaa olla ohitse.

Elokuu toi mukanaan paluun kouluun ja abivuoden haasteisiin. Koulussa on kivaa ja abina on kivaa, traditiota riittää jos jonkinlaista ja minua on kirjaimellisesti palvottukin yhtenä päivänä. Abihuppari on maailman mukavin vaate ja meidän lukiomme huppari sattuu vielä olemaan aivan upea. Kirjoitukset ja se koulun ikävämpi puoli hengittävät kuitenkin niskaan, mutta onneksi muiden abien yhtälaisesta saamattomuudesta ja motivaation puutteesta saa voimaa. Naurahtelen myös takavuosien itselleni, joka mulkoili niitä ilkeitä ja ylpeitä abeja, jotka marssivat käytävillä eteenpäin kuin omistaisivat paikan. Totuus kun on, että ykköset tukkivat käytävät etenkin ekoina kujailuviikkoina ja joskus sitä haluaa vain päästä eteenpäin ja pois. Onneksi voi verhoutua abivaatetukseen ja porukka väistää jos kävelee tuimana eteenpäin.

Mielenterveyttä olen hoitanut kavereita näkemällä, uhrannut lukemisen kahvittelun puolesta ja metsästänyt psykan kirjat avonaisena kuvia Castielista kaverille WhatsAppin välityksellä pidetyn kirjoitusstressiterapian tueksi. Yleisesti fiilis on se, että elämä on kivaa, kaverit on ihania ja lukeminen ei koko ajan jaksaisi kauheasti kiinnostaa. Ikävä niitä ykkösvuoden idealistisia aikoja, jolloin suunnitelli lukevansa kirjoituksiin puolivuotta etukäteen ja kirjoittavansa kaikesta ällän. Hah.

Vähän olen kuitenkin kirjoitusten pelastamiseksi uhrannut, Supernaturalin suhteen olen tuskaisella paastolla, ei yhdeksättä kautta ennen kuin kirjoitukset syksyn osalta ohi. Myöskään uutta kirjatilausta ei tehdä ennen sitä. Kärsin hiljaisuudessa ja tiedän, että 14.9 viimeistään klo 15 jälkeen kävelen Anttilaan, ostan yhdeksännen kauden ja tuijotan loppuillan sitä.

Blogin kannalta elokuu on ollut onnistuneen elvytyksen kuukausi. Heinäkuussa elettiin hiljaisia aikoja, mutta nyt olen tehnyt onnistuneen paluun. Kirjabloggausten lisäksi (etupäässä rästejä heinäkuulta) olen blogannut kirjakaaoksesta, koostanut kesän yhteen  ja osallistunut Blogistanian kesän 2015 toiseen lukumaratoniin. Myös kirjankansibingo sai päätöksensä ja minut haastettiin vastaamaan Kesähaasteessa kymmeneen kysymykseen.

Elokuun luetut:

V.E Schwab: Vicious
Sabaa Tahir: An Ember in the Ashes (An Ember in the Ashes, #1)
Emily St. John Mandel: Station Eleven
Morgan Matson: Amy and Roger's Epic Detour
Graeme Simsion: Vaimotesti (Don Tillman, #1)
Lewis Carroll: Alicen seikkailut ihmemaassa
Gabrielle Zevin: Tuulisen saaren kirjakauppias
George Orwell: Eläinten vallankumous
J.D Robb: Alaston kuolema (Eve Dallas, #1)
Harper Lee: Kaikki taivaan linnut (Kuin surmaisi satakielen, #2)
Kerstin Gier: Lupaus (Unien kirjat, #1)

Yhteensä: 11 kirjaa / 2857 sivua

Numeroissa olen erittäin tyytyväinen. Ehdin lukea enemmän kuin odotin, vaikka muu elämä ja tv-sarjat tunkivat usein lukemisen tielle. Laadullisesti kuukausi oli hieno niin kuin melkeinpä aina. Suosikkejani alkukuulta ovat ehdottomasti Vicious, joka veti minulta jalat alta ja Station Eleven, joka suorastaan lumosi minut. Loppukuusta lukemani Tuulisen saaren kirjakauppias vei mukanaan ja ihastuin. Orwell ei kirjailijana edelleenkään noussut suosikikseni, mutta Eläinten vallankumous oli vaikuttava ja upea teos yhtäkaikki. Eilen lukemani Kerstin Gierin uuden sarjan avausosa oli myös ihastuttava ja vaikkakin höpsö, niin hulvaton ja viihdyttävä. Suurin pettymys oli Harper Leen Kaikki taivaan linnut, joka ei yltänyt ollenkaan Kuin surmaisi satakielen tasolle.

Syyskuulle on luvassa ensin yo-kirjoitukset ja sitten rauhaisaa arkea. Lokakuussa hulinaa riittää, mutta syyskuulle on luvassa tavallista elämää, harrastuksia ja koulua. Aion katsoa Supernaturalia, lukea kirjoja ja nauttia elämästä.

Millainen oli teidän elokuunne? Iloista syksyä!

8 kommenttia:

 1. Kiitos samoin! Minun elokuuni oli aika vaihteleva: muutin, olin riparilla ja kolmessa eri maassa, uusi koulu alkoi... Välillä unohtumaton, välillä aika ikävä.
  Tsemppiä kirjoituksiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulla tosiaan on elämässä tapahtunut vaikka mitä, paljon tsemppiä ja voimia! :)

   Poista
 2. Ystävä hyvä, sinä unohdit eeppiset tunnelit!

  Mut joo, elokuu oli vähän tööt. Mukava paikoin, mutta eirittäin tööt. (Ja vaikka mitä väität, abit on oikeesti pelottavia :D)

  Ja kyllä sinä ne kirjoitukset selätät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin nekin oli elokuussa :D Kun koulut alkoivat niin muu elokuu pyyhkiytyi kokonaan mielestä pois...

   Joko teidän koulussa on pelottavia abeja, olen nössö tai en tajua olevani pelottava ;) Kiitos!

   Poista
 3. Mä luin elokuussa kaksi kirjaa. Siis kaksi. Mitä ihmettä.

  Väsyttää ihan sikana, koulua on käyty jo ihan tarpeeksi ja kaikki stressi vaan hengittää niskaan. Lukea ei oo jaksanut, kirjoittaa ei oo jaksanut. Mutta kyllä tää tästä. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu kun ei olisi koulusta koskaan poistunutkaan... Voimia syksyyn, toivottavasti myös lukeminen alkaa taas maistua! :)

   Poista
 4. Elokuu on ehkä paras kuukausi vuodessa! Luin monia kirjoja.
  Mukavaa abivuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla! Kiitos ja mukavaa syksyä sinulle! :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)