keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syyskuun kooste

Kaipa se sitten on lokakuu huomenna. Voi minne syyskuu katosikaan!

Syyskuu oli vähän sumuinen kuukausi. Puoli kuukautta meni syksyn ylioppilaskirjoitusten vuoksi jännittäessä ja nyt ruljanssi, eli minun kohdallani psykologia on onneksi ohi. Alustavat tulokset tulivat eilen enkä voisi olla iloisempi. Nyt pidetään sormia ristissä, että kaiken psykologisen tietouteni imaissut paperinivaska päätyy mukavan sensorin käsiin, joka ei laske pisteitä ja voisin jopa saada sen laudaturin.

Loppukuu kului sitten kirjoja tilaillessa, Supernaturalin ysikautta katsoessa (oi voi sydän parkaani) ja uuden jakson kouluhommien kanssa painiessa. Huolimatta kirjoituksista vuoden ensimmäinen jakso oli kohdallani aika löysä ja nyt on pitänyt totutella taas kunnolla läksyjen tekoon, niitä kun tuntuu tulevan kaikkialta... Heti kun ensimmäisistä ylppäreistä päästiin niin aletaan valmistautua seuraaviin.

Blogin kannalta syyskuu oli taas hiljainen kuukausi. Vasta elokuussa elvytin tuskissaan kituneen blogiparan ja vaikuttaa siltä, että lokakuussa saan tehdä saman operaation uudelleen. Luettuja kirjojakaan ei syyskuussa montaa kertynyt:


J.D. Robb: Maineikas kuollessaan (Eve Dallas, #2)
J.D. Robb: Kuoleman ikuistama (Eve Dallas, #3)
J.D. Robb: Kuoleman hurmio (Eve Dallas, #4)
Scott Westerfeld: Leviathan (Leviathan, #1)
Colleen Hoover: Ugly Love (bloggaus tulossa?)
Mallory Ortberg: Texts from Jane Eyre (bloggaus tulossa?)

Yhteensä: 6 kirjaa / 2208 sivua

Kuukauteni alkoi J.D. Robbin Eve Dallas -dekkareiden parissa, sillä ne olivat juuri sopivaa aivot narikkaan -lukemista pahimman yo-stressin keskelle. Scott Westerfeldin Leviathan voitti minut puolelleen omaperäisellä asetelmallaan ja upeilla kuvituksillaan ja sarjan toinen osa, Behemoth, onkin jo työn alla. Colleen Hooverin Ugly Love oli täydellistä hömppää, mutta addiktoivaa sellaista. Melkein myöhästyin koulusta ja oli ihanaa lukea pitkästä aikaa kirjaa, jonka vuoksi yöunet jäivät vähiin. Texts from Jane Eyre taasen oli yksinkertaisesti hulvattoman hauska teos. Kaiken kaikkiaan lukukuukausi oli siis ihan mukava, vaikkei mitään erityisen upeaa vastaan tullutkaan.


Syyskuun alun olin urheasti ostamatta kirjan kirjaa (lukuun ottamatta kirjaston poistomyyntiä), sillä se oli osa hirvittävää opiskelustrategiaani, joka vaikuttaa tuskaisuudestaan huolimatta toimineen. Poistomyyntiä en kuitenkaan voinut vastustaa ja mukaan tarttuivat Rick Riordanin Percy Jackson -sarjan osat kolme ja neljä, Titaanien kirous ja Labyrinttitaistelu. Hintaa kertyi yhteensä kaksi euroa, mutta kunto oli sen mukainen, kirjat pysyvät juuri ja juuri kasassa. 

Loput ostoksista ovat Adlibriksesta tilattuja, heti samana päivänä kun psykan kirjoitukset katosivat menneisyyteen. Libba Brayn The Diviners oli lemppareitani viime vuoden luetuista ja tilasin sen omakseni yhdessä syksyllä ilmestyneen jatko-osan, Lair of Dreams, kanssa. Muut mukaan tarttuneet kirjat olivat niin ikään Libba Brayn Beauty Queens, Colleen Hooverin Ugly Love ja Mallory Ortbergin Texts from Jane Eyre. 

Se syyskuusta, suunnataan katse lokakuulle, jolloin onkin odotettavissa vaikka mitä jännää!

Ensi viikon lopulla alkaa kauan kaivattu syysloma jonka alussa suuntaan Venetsiaan. Pikku hiljaa matka alkaa tuntua todelliselta, tätä on kyllä odotettu kuukausikaupalla. Siitä heti seuraavalla viikolla ovat Helsingin kirjamessut, jonne olen suuntaamassa kaikiksi neljäksi päiväksi. Mahdollisuudet törmätä minuun ihan oikeasa elämässä ovat siis kenties varsin todennäköiset. Kuinka moni teistä suunnittelee saapuvansa paikalle? Muuten luvassa on toivottavasti lokoisaa eloa ja orkesteriperiodi.Lukemisen puolesta kuvan teokset ovat lähitulevaisuuteen kaavailtuja. Seitsemän veljestä on luettava kouluun, joten se ainakin on varma nakki lokakuulle. Behemoth ja The Diviners ovat parhaillaan kesken ja Rob McCool ja Krimin jalokivi on ollut lukulistallani hävettävän pitkään. 

Tällaista tänään, toivottavasti lokakuussa blogi elpyisi ja vanhat ja hyvät ajat palaisivat. 

Tunnelmia syyskuulta, suunnitelmia lokakuulle?

18 kommenttia:

 1. Oo, onnea mahdollisesta laudaturista! Tuo Texts from Jane Eyre kyllä kiinnostaa, olen kuullut siitä hyvää. Minä nappasin poistomyynneistä mukaani Genesiksen, mikä olikin mahtava löytö. Ja hei tämän viikon sunnuntaina on muuten poistomyyntitori hervannan kirjastossa, näin vinkkinä :) Minäkin olen näillä näkymin tulossa kirjamessuille, mutta vain yhdeksi päiväksi, luultavasti lauantaiksi. Ehkä nähdään siellä :)

  Mahtavaa Venetsian reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Texts from Jane Eyre on kyllä hyvä, suosittelen! Ja oih Genesis, löytö todellakin.

   Tänä viikonloppuna on Metsossakin muistaakseni poistomyynti, tosin lauantaina. Näin olen ainakin kalenteriin merkannut :D (Kyllä, minulla on poistomyynnit kalenterissa.)

   Toivottavasti törmätään messuilla!

   Poista
 2. Onnea kirjoitusten selättämisestä, pidetään peukut pystyssä, että ällä tulee takaisinpäinkin! Kirjoitusten jälkeen on ollut ihana huomata, että hei, minulla on oikeasti aikaa tehdä jotain muuta (=lukea) kuin päntätä. Messuille haluan ehdottomasti mennä ja nyt minulla on hyvä syykin, kun pääsen palkitsemaan Nuori Aleksis -voittajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt ei tosiaan voi kun rukoilla :D Kirjoitusten jälkeen tullut vapaus oli kyllä ihanaa!

   Mutta mahtavaa, että ole Nuori Aleksis -raadissa! Voidaan mahdollisesti törmätä, koska eräs Susi-ystäväiseni täältä blogimaailmasta on kyseisessä raadissa myös. ;)

   Poista
 3. Sullahan on mennyt hyvin psykologia :-) Kirjaston poistomyyntiä pitäis hyödyntää enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oli kyllä iloinen yllätys kun näin alustavat pisteet! Kirjastonpoistomyynnit ovat mahtavia. <3

   Poista
 4. En pääse kirjamessuille, ärsyttävää kyllä olin siellä viime vuonna kun en omistanut blogia tai tiennyt mistään kirjabloggaajien pisteestä :/ Mutta syyskuu sujui ihan mukavasti. Kirjojen kohdalta hyvin, luin yhdeksän kirjaa, joiden joukossa ainakin kolme upeaa teosta! Lokakuussa minäkin menen ulkomaille :)
  Hyvää lokakuuta, toivottavasti kiireitä ei olisi niin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi höh :( Ensi vuonna sitten! Upeaa, että olet lukenut loistokirjallisuutta. :) Mukavaa matkaa sinulle!

   Poista
 5. Onnea vielä hurjasti tosta psykasta!! Hyvin ne miutkin aineet menee, oot parsa :)

  Oma syyskuu oli vähän sumuinen kuukausi, mikään muu kuin koulu ei jäänyt päähän. Pari kirjaa kuitenkin luin ja ne olivatkin sitten hyviä.

  Messuilla nähdään! :) (tosin en oo varma uskallanko tulla teidän seuraan, tekuitenkon yritätte supernaturalisoida mut :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sipuli :D Vahvisti kyllä uskoa tulevaisuuteen tämä. Syyskuu oli tosiaan koulukuukausi, mutta onneksi sait vähän muutakin luettua. :)

   Hah :D Kyllä uskallat, sun elämä voi muuttua vaan paremmaksi. ;)

   Poista
 6. Onnea tulevasta ällästä (kyllä se sieltä tulee, usko pois)!

  Oho, Venetsia, varmasti hieno matka! Etsithän sitten samalla reissulla Venetsian parhaimman kirjakaupan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan näin! :) Enköhän minä ainakin jonkun kirjakaupan onnistu löytämään, hieno matka kyllä varmasti tulossa. :D

   Poista
 7. Kuulostaa hyviltä kirjoilta. Kunpa joskus saisin aikaiseksi luettua Scott Westerfeldin Leviathanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leviathan oli kyllä hieno! Toivottavasti löydät sille aikaa. :)

   Poista
 8. Paljon onnea psykasta! Yo-kirjotukset ovat kyllä niin stressaavaa aikaan mutta ai että on ihana saada paperit kouraan ja lakki päähän :D Oi Venetsia! Lempikaupunkini missä olen käynyt <3 Niin kaunis ja kaikki ne ihanat käsityöpuodit ja naamiot ja sillat... aaaah, olen kateellinen :D Hyvää lomailua :)

  Helsingin kirjamessut kyllä niin houkuttelisivat, mutta poliittisen hissan tentti ja uskontotieteen seminaari tunkevat tielle :\ Eipä auta kuin odottaa ensi kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä lakkia odotellessa, onneksi minulla on luja luotto, että pääsen läpi kaikesta ja saan sen keväällä. Venetsiaa odotan kyllä niin innolla, koska Rooma on meikäläisen lemppari ja olen halunnut käydä juuri Venetsiassa pitkään.

   Voi höh :( Ensi keralla tosiaan sitten!

   Poista
 9. Voisitko suositella joitakin suomalaisia klassikoita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut suomalaisia klassikoita hävettävän vähän, joten on vaikea tehdä mitään kunnollista listaa. Tänä vuonna olen kuitenkin lukenut Väinö Linnan kuuluisimmat teokset (Tuntematon sotilas ja Täällä Pohjantähden alla) ja etenkin jälkimmäinen teki minuun valtavan suuren vaikutuksen. Sitä ainakin suosittelen lämpimästi!

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)