maanantai 5. lokakuuta 2015

Kerstin Gier - Lupaus

Unien kirjat, #1

Viisitoistavuotias Liv Silber muuttaa äitinsä uuden miehen vuoksi Lontooseen ja aloittaa uudessa koulussa. Pian hän alkaa nähdä oudon todentuntuisia unia, joissa hän kulkee salaperäisistä ovista ja puhuu kivipatsaan kanssa. Liv näkee unessa uuden velipuolensa Graysonin ja tämän koulukavereiden puuhailevan outoja hautausmaalla, mutta mikä kummallisinta, pian pojat puhuvat tosielämässä asioista, jotka ovat tapahtuneet vain Livin unessa...

Livin on pakko selvittää, mitä oikein on meneillään. Pian hänet vihitään salaisuuteen, jonka kanssa yhdellä jos toisella hänen uuden koulunsa oppilaalla on jotain tekemistä.

Rakkaus ei katso aikaa -sarjasta tunnetun Kerstin Gierin uusi nuortentrilogia on jännittävä ja romanttinen seikkailu unimaailmassa ja unen ja valveen rajamailla.


Yritän tässä herätellä blogia tahattomalta tauolta. Luin Lupauksen yli kuukausi sitten, mutta teen parhaani tämän bloggauksen suhteen. Pitäisi kyllä petrata arvostelujen kirjoittamisessa ja yrittää ajoittaa niitä vähän lähemmäs lukuhetkeä...

Lupaus päätyi lukulistalleni heti kun sen ilmestymisestä kuulin, sillä olen aikaisemmin lukenut Gierin ensimmäisen trilogian, Rakkaus ei katso aikaa. Kyseinen hulvaton ja hattarainen aikamatkaseikkailu oli niin viihdyttävä, että halusin ehdottomasti nähdä, mitä muuta Gierillä on annettavanaan. Lupaus valikoitui luettavaksi pahimman kirjoitusstressin keskelle, enkä olisi voinut paremmin valita. Lukaisin kirjan muistaakseni yhdessä illassa, koska en yksinkertaisesti kyennyt lopettamaan lukemista. Teos olikin ennen kaikkea hulvattoman hauska, koukuttava ja ihastuttava lukukokemus.

Rakkaus ei katso aikaa -trilogiassa keskitytään aikamatkustamiseen ja sen aiheuttamiin ongelmiin. Lupaus aloittaa Unien kirjat -trilogian, jossa nimensä mukaisesti sukelletaan unien maailmaan. Muuten kirjat ovat hyvin samantyylisiä, kummassakin on hupsu päähenkilö, lukuisia hauskoja sattumuksia, höttöistä romantiikkaa ja ratkaistavia mysteerejä.

Rakkaus ei katso aikaa oli mukavaa luettavaa, mutta täytyy sanoa, että pidin tästä uudesta trilogian avauksesta enemmän. Aikamatkustukseen liittyen on kirjoitettu kirja ja sarja jos toinenkin, mutta unien maailmassa seikkalu tuntuu uudemmalta idealta. Oli viihdyttävää seurata mysteerin aukeamista ja Livin seikkailuja unien maailmassa. Gier on rakentanut kirjan maailmasta kiinnostavan ja lukijalle aukenee kiehtovasti koko ajan jotain uutta.

Minulle kirjan antoisin puoli oli kuitenkin ehdottomasti sen huumori. Liv on uskomattoman hauska päähenkilö ja muistan lukiessani nauraneeni ääneen monen monta kertaa. Erityisesti nautin Livin ja hänen pikkusiskonsa välisestä dialogista ja varsinkin niistä hetkistä, jolloin siskokset liittoutuvat muita vastaan. Puun takaa tullut muutto uuden isäpuolen luokse ei nimittäin ole se, mitä he odottivat.

Kirjan henkilökaarti onkin ihastuttava. Hupsuja ja hauskoja tyyppejä riittää joka suunnalta ja kun mukaan lisää juurikin mainitun Gierin huumorin on viihdearvo taattu. Livin ja hänen siskonsa välisten hetkien lisäksi suosikikseni nousi päähenkilön toilailu uuden velipuolen, Graysonin, ja tämän ystävien kanssa. Aivan kuten Rakkaus ei katso aikaa -trilogian Gwendolyn, Liv on sanavalmis, topakka ja ihastuttavan hupsu sankaritar.

Kirjaan tarttuessani epäilinkin hiukan josko Lupaus kaatuisi liikaan samanlaisuuteen Gierin edellisen trilogian kanssa. Vaikka samankaltaisuuksia löytyykiin, näin ei onneksi kuitenkaan käynyt. Lupaus vei minut oikeastaan vielä paremmin mukanaan ja vaikka tästäkin kirjasta löytyy höttöinen romanssi, se ei aiheuttanut samanlaista silmien pyörittelyä kuin Gwendolynin ja Gideonin viikossa leimahtanut kuolematon rakkaus.

Mitään varsinaisesti ihmeellistä Lupauskaan ei tosin ole. Kirja on suloinen, hupsu ja hykerryttävän hauska, mutta siihen se sitten jääkin. Tällaisille kirjoille on kuitenkin aikansa ja paikkansa ja minä luin tämän oikealla hetkellä. Lupaus vei täydellisesti mukanaan ja odotan innolla tässä kuussa ilmestyvää jatko-osaa. 

Suosittelen lämpimästi kevyeksi välipalaksi, jos nautit hupsuudesta, tahdot nauraa ja Gierin edellinen trilogia oli mieleesi.

Arvosana: ♣♣♣♣ 

Teos: Lupaus
Saksankielinen alkuteos: Silber - Das erste Buch der Traume
Kirjailija: Kerstin Gier
Kääntäjä: Heli Naski
Sarja: Unien kirjat, #1
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2015 (alkuperäisteos 2013)
Sivuja: 341
Luettavaksi: kirjastolaina

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin sun pitäisikin :D Tämä oli ihana.

   Poista
 2. Rakkaus ei katso aikaa oli niin hassu ja ihastuttava, että tähänkin on tartuttava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, samaa ihanuutta luvassa! :)

   Poista
 3. Meinaan itsekin lukea kirjan, kunhan saan muuta lukulistaani pienemmäksi. Lukemista odottavia kirjoja mulla on aika paljon hyllyssä. Tein niistä jutun blogiin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukulista ei kyllä ikinä lopu... Voi kun löytäisi aikaa lukea kaiken mikä kiinnostaa. :)

   Poista
 4. Tuo pitääkin saada luettavaksi.

  VastaaPoista
 5. Itsellänikin on tuo lukulistalla heti Tuulen nimen ja Anachen jälkeen. Hieman vain pelottaa, että trilogia muistuttaisi liikaa Gierin edellistä sarjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtäläisyyksiä Rakkaus ei katso aikaa -trilogiaan kyllä löytyy, mutta minua ne eivät ainakaan haitanneet. Toivottavasti pidät kirjasta! :)

   Poista
 6. Unet eivät yleensä saa minua kiinnostumaan. Olen kai saanut yliannostuksen mystisiä enneunia fantasian genren puolella. Tästä kirjasta on kuitenkin kuulunut niin paljon hyvää, että alkaa pikku hiljaa kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enneunia etenkin eeppisen fantasia puolella tosiaan riittää... Unimaailma on tässä kuitenkin lähempänä eräänlaista fantasiamaailmaa, jonne matkataan yön ajaksi, joten yliannostuksesi ei välttämättä haittaa. Sen verran hulvaton tapaus on kyseessä, että suosittelen kokeilemaan. :)

   Poista
 7. Luin tämän tänään loppuun, ei hirveän erityinen mutta kyllä oli todella viihdyttävä. Jäin kyllä shippaamaan Graysonia enemmän Livin kanssa kuin Henryä, joka tuntui hieman lattealta hahmolta.
  Liv muistutti kovasti Gwendolynia Rakkaus ei katso aikaa -sarjasta, mutta ei se niin paljoa haitannut. Taisin silti jäädä tykkämään Rubiininpunasta hieman enemmän kuin tästä.
  Nyt vain varaamaan muutkin osat kirjastosta c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henry on kieltämättä vähän tylsä hahmo ja yhteyksiä Gierin toiseen trilogiaan löytyy. Lupaus on kuitenkin oma lempparini kaikista Gierin kirjoista! Toivottavasti tykkäät myös seuraavista osista. :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)