sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Lokakuun kooste

Tuntuu, että aloitan joka ikisen kuukausikoosteen päivittelemällä sitä, kuinka nopeasti aika rientääkään. Samoissa tunnelmissa tälläkin kertaa, joten jätetään kyseiset löpinät sikseen. (Paitsi että, tätä vuotta on enää kaksi kuukautta jäljellä! Miten?)

Lokakuu on ollut aikamoista hulinaa. Koulussa palailtiin kunnolla yo-kirjoitusten jälkeiseen rytmiin, takaisin tekemään läksyjä ja ahertamaan jo kevään turnajaiset tähtäimessä. Välillä on ollut ikäväkin lepsumpaa ensimmäistä jaksoa, vaikka itse kirjoituksiin lukemista ei. Kouluhommia olisi edelleenkin vaikka muille jakaa (ken tahtoo hoitaa koeviikon puolestani kunnialla loppuun voi ilmoittautua kommenteissa) ja parina viime viikkona on ollut jälleen syksyn tiivis orkesteriperiodi. Ensi viikolla onneksi hellittää.

Mahtui lokakuulle onneksi vaikka mitä mukavaakin. Kauan odotettu syysloma koitti viimein ja sen myötä myös Venetsian-matka. Lienee itsestäänselvyys, että matka oli huippu ja kaupunki ihana. Tahdon palata sinne. Viime viikolla taas vietettiin Helsingin kirjamessuja, missä itse olin kaikki neljä päivää. Messuista olisi tarkoitus väsätä vielä jonkinlainen koostepostaus, mutta koska olen toivottomasti jäljessä kaikissa blogijutuissa, saa nähdä kauanko sitä joutuu odottelemaan. Lyhyesti, messuilla oli superhauskaa, rattoisat, vaikkakin väsyttävät neljä päivää. Huoneeni lattialla on tällä hetkellä kirjapinoja, kun en ole vielä ehtinyt (ja jaksanut) suorittaa suurta järjestelyoperaatiota, joka luultavasti päättyy kyyneliin.

Tv-sarjojen puolelta on pakko myöskin sanoa sananen, koska niiden katsomiseen käytetty aika kilpailee nykyään kirjojen kanssa. Lokakuu on ollut mahtava kuukausi jo ihan vain siitä syystä, että ah niin ihanan Downton Abbeyn kuudes ja viimeinen tuotantokausi starttasi Ylellä. On ollut ihanaa palata rakkaiden hahmojen pariin ja olen ollut tippa linssissä melkeinpä joka jaksossa, yleensä vuodatetut kyyneleet tosin ovat olleet onnenkyyneleitä.

Supernaturalista sain juuri kymmenennen kauden loppuun, eli yhdennentoista kauden alettua juuri jenkkilän puolella, olen vain muutaman jakson päässä spoilerivaaran katoamisesta. Tunnelmat ovat ristiriitaiset, sillä vaikka odotan sitä hetkeä, kun voin mennä Tumblriin vailla pelkoa tai kun sarjan tahdissa etenevä kaverini ei voi enää myhäillä minulle tietäväisesti, tuntuu kauhealta ajatukselta, etten voi enää maratoonata tuotantokautta muutamassa päivässä. Lokakuussa sama kaveri on myös onnistuneesti kiskonut minut hitaasti Doctor Whon pariin, joten alan olla virallisesti pimahtanut.

Lokakuussa luetut:

Bray: The Diviners (The Diviners, #1) (uusinta)
Libba Bray: Lair of Dreams (The Diviners, #2)
Cornelia Funke: Rosvoruhtinas (uusinta, bloggaus tulossa?)
Rainbow Rowell: Carry On
Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä (bloggaus tulossa)
Elina Rouhiainen: Vainuttu (Susiraja, #4)
Andy Weir: Yksin Marsissa 

Yhteensä: 7 kirjaa / 3237

Katselen juuri viime lokakuun tilastoja ja huokailen ihmeissäni silloin lukemilleni kahdellekymmenelle kirjalle... Taitaa olla aika hyväksyä se tosiasia, ettei noihin lukemiin enää päästä. Seitsemän kirjaa tuntuu olevan nykyään semmoinen mukava määrä ja olen iloinen.

Lokakuun aloitin Libba Brayn iki-ihanan The Diviners -sarjan parissa. Luin ensimmäisen osan uudelleen virkistääkseni muistojani ja jatkoin sitten suoraan toisen osan pariin. Tästä on hyvää vauhtia tulossa yksi lempisarjoistani, joten ehdottomasti kuukauden parhaita luettuja.

Cornelia Funken Rosvoruhtinas oli miljöönsä vuoksi matkalukemisena Venetsiassa ja nautin toisesta kerrasta kirjan parissa paljon. Kuukauden mieleenpainuvin lukukokemus oli kuitenkin Oslon lentokentältä (jonka kautta paluumme Venetsiasta Suomeen kulki) löytynyt Rainbow Rowellin Carry On, jota rakastin ensimmäiseltä sivulta saakka. Oi Simon Snow.

Seitsemän veljestä oli ehdottomasti kuukauden tuskallisin luettava, mutta loppujen lopuksi lukemisen arvoinen teos, josta ihan nautinkin viimeiset sata sivua. Sain kirjan loppuunkin ennen äikänkurssin deadlinea. Heti vapauduttuani pakkolukemisen ikeen alta olen loppuviikosta ahmaissut pari kirjaa. Elina Rouhiaisen Vainuttu toi Susirajasarjan ansiokkaaseen päätökseen, vaikkei sarja oma lempparini olekaan ja Yksin Marsissa oli koukuttava ja jännittävä avaruusseikkailu.

Siinä lyhyesti lokakuun kirjatunnelmat.

Bloggausten kanssa taas olen pahasti jäljessä, saa nähdä josko enää ikinä näen sitä päivää, kun olisin tasatahdissa lukemisen kanssa... Pitäisi ryhdistäytyä piakkoin.

Marraskuulle ei ole mitään kummempaa sunnitteilla, kirjat eivät ainakaan lopu.

Väsynyt bloggaaja messujen kirjasaaliin
kera. Kuvasta kiitokset siskolleni!

Mitkä olivat teidän suosikkikirjojanne lokakuussa?

20 kommenttia:

 1. Oho, oot selättänyt Seitsemän veljestä! Milloinkahan mie pystyn tuohon. Yksin Marssissa on alkanut kiinnostaa kovasti. Omista luetuistani tykkäsin eniten Ylpeydestä ja ennakkoluulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulun vuoksi oli pakko selättää ja hieno teos loppujen lopuksi kyseessä. :D Yksin Marsissa oli kyllä hyvä, suosittelen, ja Ylpeys ja ennakkoluulo tottakai aina ihana.

   Poista
 2. Voi ei!! Tervetuloa Doctor Whon pariin, se on aivan mahtavan upea sarja! :3

  Ja samoilla linjoilla mäkin menen, vaikeaa ehtiä lukea kun kouluhommat painavat päälle... Kääks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Kaksi kautta olen nyt katsonut pitänyt näkemästäni kovasti. Ajan puute tuntuu olevan meidän lukutoukkien ainainen ongelma...

   Poista
 3. Minun suosikkini kirjani lokakuussa oli ehdottomasti Lupaus Unien ensimmäinen kirja :)
  Haa! Susirajaa olen itsekin lukenut, täytynee tuo 4. osa kahlata läpi myös... vaikka se kolmas osa ei ehkä aiempien osien veroinen ihan ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaus on ihastuttava, itse odotan innolla sitä, että saan toisen osan käsiini. Vainuttu oli mielestäni hyvä päätösosa! :)

   Poista
 4. Lauren Miller: Paraller! Ihastuin kirjaan, jossa on rinnakkaismaailmoja. Onnea koeviikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääpä pistää mainitsemasi kirja korvan taakse. ;)

   Poista
 5. Mulla on niin ikävä messuille. Ihan kuin toinen maailma. Ikävä suaki, oli parasta.

  Mä hoksasin kyllä et marraskuu alkaa, mut mihin väliin lokakuu loppui? Päällimmäisenä lukukokemuksena varmaan tuo Fangirl (kiitokset vielä :D), koska se oli tiu ja sain sen loppuun viimeisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta... Mullakin on ikävä sua, tiu. :')

   Hah, ole hyvä, Fangirl on niin ihana. (Lue se Carry On!)

   Poista
 6. Lokakuussa parasta Siri Pettersenin Odininlapsi. Ihana kuva väsyneestä kirjabloggarista, tosi vaikuttaa kuvassa myös onskulle ja ihan syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, Odininlapsi pitäisikin lukea, sain sen juuri kirjastosta itselleni. Kiitos, onnellinen kyllä olin :D

   Poista
 7. Mä en muista, mitä mä lokakuussa luin... Eiku Humiseva harju, se jäi mieleen.

  Messuilla oli kyl parasta, kauhee ikävä! Oot söpö noiden kirjojes kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Humiseva harju on ihana! Mullakin on ikävä sua ja messuilua.

   Poista
 8. Mikähän on tuo pinon päällimmäinen kirja? Kaikista muista vielä saa selvää... Etkä muuten varmasti ole anoa, joka on huokaillut ihmeissään viimevuotisten tilastojesi edessä. :D

  (Jee, vihdoinkin Calvinoa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emily Bronten The Night is Darkening Round Me, eli tuollainen pikkuläpyskä hänen runojaan. Pitääpä yrittää päästä Calvinon pariin joskus edes melkein lähitulevaisuudessa...

   Poista
 9. Minulla on edelleen Seitsemästä veljeksestä noin 100 sivua sieltä jostain keskeltä lukematta... :D

  Mahtava kirjasaalis. Peukutan etenkin Irvingiä ja Itärantaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itäranta on heti listan kärkipäässä, olen lykännyt Teemestarin kirjankin lukemista ihan hävyttömän kauan...

   Poista
 10. Koskakohan minä rohkean aloittamaan englanninkielisten YA-kirjojen lukemisen? Periaatteessa lukemisen ymmärtämiseni on ihan ok, mutta jotenkin ajatus siitä, että englanniksi lukee niin paljon hitaammin ärsyttää ja harmittaa. Olen kuitenkin hankkinut itselleni tuon mainitsemasi The Diviners-kirjan ja Rowelliakin löytyy.

  Mainio kirjasaalis messuilta! Minä en käynyt Helsingin kirjamessuilla, koska käyn yleensä aina lokakuun alussa kotikaupunkini (tku) kirjamessuilla mieluummin, mutta ehkä joskus vielä päädyn myös Helsingin kirjamessuja kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ainakin huomannut, että lukunopeus paranee paljon kun vain lukee. Muutaman kirjan jälkeenkin on jo huomattavasti ripeämpää ja nyt luen (tietenkin kirjasta riippuen) vain vähän hitaammin kuin suomeksi. The Diviers on ihana, Rowell samoin!

   Turun kirjamessuilla pitäisi kyllä itsekin joskus käväistä kun ei sekään kaukana ole. Helsingin kirjamessut olivat minulle ensimmäiset messut ja nautin kyllä kovasti, vaikka olikin aikamoista hulinaa. :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)