sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Jouluisia haasteita

Haastetta pukkaa kahdesta suunnasta ja molemmat ovat jouluisia. Heidi Elo blogista Haaveena kirjailijan ura haastoi minut vastaamaan jouluisiin kysymyksiin Liebster Award -tunnustuksen myötä, ja Kata blogista Tyttö ja liian suuri kasa kirjoja puolestaan pisti minulle Älyttömät joululahjat -haasteen. Kiitos kumpaisellekin.

Liebster Award -haasteen olen tehnyt jo aiemmin, joten oikaisen säännöissä jonkin verran. Säännöt:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto (yllä oleva kuva) esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämiin 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.


Koska olen jo kerran laittanut haasteen eteenpäin, tyydyn tällä kertaa vain vastailemaan jouluaiheisiin kysymyksiin.

1. Onko sinulla tänä vuonna joulukalenteria?

On, yllättäen kaksikin. Marraskuun viimeisenä päivänä en omistanut vielä yhtäkään, mutta masentava ja väsynyt maanantai kääntyi ihan toisenlaiseksi. Ihana kaverini yllätti minut itse tekemällään, ihan mielettömän upealla joulukalenterilla, joka oli samalla joululahjani. Samana iltapäivänä siskoni taas osti minulle alesta Fazerin kalenterin. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka olen saanut ympärilleni näin upeita ihmisiä.

2. Mitä odotat eniten joulussa?


Sitä tunnetta, kun saa vain olla ja tunnelmoida, juoda glögiä ja syventyä hyvän kirjan pariin.

3. Millainen on normaali jouluaattopäiväsi?

Heräilemme, keitämme riisipuuroa ja avaamme usein perheen ja kavereiden lahjoja jo aamulla. Joulurauhan julistus kuunnellaan radiosta tai katsotaan suorana lähetyksenä, ja samalla aletaan jo valmistella isompia syöminkejä. Koko loppupäivä pyörii suurimmaksi osaksi ruoan ympärillä, ja illalla avataan vielä lisää lahjoja. Valvomme yleensä myöhään, kukin usein omien lahjojensa pariin syventyen.

4. Onko kaikki lahjat jo ostettu?


Kuulun niihin ihmisiin, jotka usein ostavat kaikki lahjat viimeisellä viikolla. Tänä vuonna olen siis ajoissa, koska osa lahjoista on jo hankittu ja loppuihin on suunnitelma jo valmiina. 

5. Oletko jouluihminen?


Ehdottomasti.

6. Mitä inhoat/vihaat joulussa?


Kauppojen turhaa joulukrääsää. Joululauluista en voi sietää Petteri Punakuonoa tai Joulumaata.

7. Mitä toivoit pukilta lahjaksi tänä vuonna?


Hmmm... En ole tehnyt mitään listaa, koska olen kauhean huono keksimään lahjatoiveita. Äidiltä taisin pyytää pientä mustaa laukkua, koska sellaiselle olisi oikeasti käyttöä. Jokusen kirjatoiveen olen myös heittänyt. 

8. Mikä jouluruoka on suosikkisi?

Varmaankin rosolli ja kalat. (Plus joulutortut ja glögi.)

9. Lähetätkö tänä vuonna joulukortteja?

Olisi suunnitelmissa lähettää kauempana asuville kavereille, mutta saa nähdä, saanko aikaiseksi.

10. Onko sinulla lempijoululaulua?


Inhokkini mainitsinkin jo, joten kiva miettiä mukaviakin. Rajattoman molemmat joululevyt varmaankin, lempilaulua on mahdoton valita.

11. Oletko koristellut tai leiponut joulua varten?

En... Kalenterit sain muilta ja jouluvalotkin huoneeseeni toi äiti. Kun ei ole oikein ollut lunta, en ole päässyt oikein joulutunnelmaan. (Nyt sitä tosin parhaillaan satelee! Jee!)


Älyttömät joululahjat -haasteessa tarkoituksena on listata kolmesta viiteen älytöntä joululahjatoivetta, jotka eivät koskaan tule toteutumaan, ja laittaa haaste eteenpäin kolmelle muulle blogille.


1) Ensimmäisenä tahtoisin talon Venetsiasta. Ei siitä sen enempää.


2) Motivaatiojuoman resepti. Tulen tarvitsemaan sellaista kevään koitoksiin.

3) Erillisen kirjastohuoneen täynnä kirjoja ja kirjastotikkaat. Erityisesti ne kirjastotikkaat.

Haastan mukaan seuraavat bloggaajat: Kirsi (Cats, books & Me), Anu (Kirjaston kummitus) ja Stovryer (Storytime is over).

Tällaista tänään, iloista joulunodotusta! 

10 kommenttia:

 1. Voi ei, Joulumaa on ihan suosikkijoululauluni! Se on jotenkin ihanan nostalginen, muistan hoilotelleeni sitä kaikissa koulujen joulujuhlissa ja kuorossa aina joulun lähestyessä :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monessa ala-asteen juhlassa olen minäkin Joulumaan laulanut. Ongelma piileekin juuri siinä, sillä olen hoilannut sitä tarpeeksi ihan koko loppuelämäkseni :D

   Poista
 2. Joulumaa on ihan hirveä :D Onneksi sitä ei ole Rajattoman levyillä, muuten pääsisi jokajouluinen itku... Suosikkijoululaulua on mahdoton valita, mutta John Lennonin Happy Xmas (War is over) on kyl upea<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happy Xmasista en ihme kyllä saanut viikonloppuna yliannostusta, kun kuunneltiin kavereiden kanssa koko armas päivä jouluradiota ja se soi "muutaman" kerran :D Se on hieno biisi.

   Poista
 3. Hei! Tämä ei varsinaisesti liity sinun postaukseesi, mutta kysynpä nyt kuitenkin, kun kerta mielenkiintoni heräsi:

  Mitä aiot tehdä lukion jälkeen? Töihin, välivuosi vai opiskelemaan? Olisi todella mukavaa kuulla suunnitelmistasi! :) Itselläni on nimittäin aivan mysteeri tuo lukion jälkeinen elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, stressaava kysymys :D Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi varmaankin hakea lukemaan kirjallisuutta yliopistoon. Siitä minne, minulla ei ole vielä hajua... Välivuotta en lähtökohtaisesti ole pitämässä, mutta sekin saattaa vallan hyvin tulla. Vähän mysteeri tämä on vielä minullekin.

   Poista
 4. Kiitos vielä täälläkin haasteesta, nyt sain aikaiseksi siihen vihdoin vastata :) Kirjastohuone olisi kyllä kieltämättä ihana, sinne saisi kehiteltyä jo vaikka minkälaisia eri järjestyksiäkin kirjoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä siinä juuri olisi niin ihanaa! Nyt kun mennään vähän tilarajoituksien mukaan... :D Pitääpä käydä lukaisemassa, mitä vastailit.

   Poista
 5. Kamala olo, kun en ole blogissani käynyt ja skippasin tämän haasteen... Ehkä voisin tehdä sen nyt hiukan imperfektimuodossa, hmm. Kiitos kuitenkin todella paljon haasteesta !:) Lämmittää mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä turhaan pode syyllisyyttä, hiljaisempi blogiaika on täälläkin tuttua... :D

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)