torstai 3. joulukuuta 2015

Marraskuun kooste

Joulukuu on alkanut, ja vuosi 2015 lähestyy loppuaan. Aivan hullua! Marraskuu oli vähän sekava, kiireinen ja harmaa kuukausi. En lukenut erityisen paljon, ja koulumotivaatio tuntui välillä laskevan pakkasen puolelle.

Koulun puolesta marraskuussa alkoi toiseksi viimeinen jaksoni lukiossa ikinä. Lukujärjestys on melkoisen lepsu, mutta jotenkin hommaa tuntuu silti riittävän aivan liikaa. Abikursseilla on aivan kauhea vauhti päällä, ja työtä riittää jo siinä, että pysyttelee kurssin tahdissa. Olen tehnyt läksyjä liian vähän, mutta jotain kuitenkin. Sain myös esimakua kevään koitoksista äidinkielen preliminäärin kautta, ja tuntuu siltä, että kuolen vielä siihen salissa istumiseen. (Vaikkakin itsetunto äidinkielen suhteen on parantunut. Enköhän minä niistä kirjoituksista kunnolla selviä, jos pysyn tällä tasolla.) Syksyn yo-tulokset tulivat ja psykan alustava L tippui E:hen. Laudatur jäi yhden raivostuttavan pisteen päähän, ja en toki ole hitusen katkera sille sensorille, joka laski meikäläisen pisteitä. No, se on mennyttä se ja E on mahtava tulos, ja jos olisin elokuussa kuullut saavani sen, olisin varmaan itkenyt onnesta.

Kulttuurin puolesta kuukausi sen sijaan oli mainio. Tuli käytyä katsomassa niin muutama kavereiden näyttämötyön kurssien näytelmä, enkun opelta saaduilla ilmaislipuilla Tampereen työväen teatterilla Suomalainen "Pressiklubi" ja Tamperetalolla Lumikki ja seitsemän kääpiötä -baletti. Tv-sarjoja on jälleen tullut tuijotettua liikaakin, eikä asiaa tule auttamaan se, että hankimme siskoni kanssa Netflixin... Toistaiseksi olen pysynyt sarjojen määrän suhteen kyllä kohtuudessa.

Marraskuun luetut:

Jenna Kostet: Marrasyöt
Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
Patrick Ness: The Rest of Us Just Live Here
Patrick Ness: More Than This
Kerstin Gier: Vala (Unien kirjat, #2)

Yhteensä: 5 kirjaa / 1654 sivua

Kuten näkyy, olen taas jäljessä bloggausten suhteen... Nyt olen melkein kirinyt kiinni lokakuun rästit, joten ehkäpä joskus pääsen näidenkin pariin. Vähän myös surettaa, kun vertailen luettujen määrää vuoden takaiseen marraskuuhun. Täytyy kai vain hyväksyä, etten enää ehdi lukea niin paljon kuin ennen.

Marraskuu alkoi lokakuun kirjamessujen jälkeisissä tunnelmissa Jenna Kostetin Marrasyöt-teoksella, josta pidin kovasti. Äidinkielen kurssin kirjalista yllätti kokonaisuudessaankin positiivisesti (olisin voinut lukea minkä vaan), mutta sen ansiosta sain viimeinkin hyvän syyn tarttua Teemestarin kirjaan, joka on ollut lukulistallani ikuisuuden. Siitä vielä lisää myöhemmin, mutta ehkäpä hieman liian korkeista odotuksistani huolimatta nautin lukemastani paljon. Itärannan jälkeen vaivuin kuitenkin jonkinlaiseen lukujumiin yli viikoksi, kunnes Patrick Ness sai pyörät jälleen pyörimään. The Rest of Us Just Live Here oli vetävä teos upealla idealla ja More Than This todella mielenkiintoinen, joskaan ei suosikkini Nessin teoksista. Marraskuun viimeisenä päivänä lukaisin vielä Gierin Unien kirjat -trilogian toisen osan, Vala. Se ei yltänyt aivan ensimmäisen osan tasolle, mutta nopeaa ja hupaisaa luettavaa yhtä kaikki.

Marraskuussa järjestin siskon kanssa kirjahyllyni uudelleen (ei valitettavasti ole kuvaa, koska tuntuu, etten koskaan ole kotona valoisaan aikaan), ja uusi järjestys on kerrassaan mielettömän toimiva. Sitä olen fiilistellyt monena iltana, etenkin kun äiti toi vielä huoneeseeni jouluvaloja.

Järjestelyvaiheesta napattu otos. Niitä on paljon. 
Joulukuu on nyt jo alkanut ja lomaa kohti mennään. Koeviikko alkaa ensi viikolla, mutta omalla kohdallani siitä ei ole tulossa paha. (Kaksi perättäistä vapaapäivää!) Ihan muutamassa viikossa saakin paeta viimeiselle lomalle, ja viimeiseen turvasatamaan, ennen kuin valmistautuminen tai valmistautumisen vältteleminen kevään yo-kirjoituksiin alkaa. Nautitaan näistä päivistä ja toivotaan, että tulisi valkea joulu.

Ihanaa joulunodotusta! Mikä oli lempparisi marraskuussa lukemistasi kirjoista? 

14 kommenttia:

 1. Varmaan se Unien ensimmäinen kirja :) Itse lueskelen parhaillaan Valaa, kun se kirjastosta vihdoin suvaitsi saapua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kivoja lukuhetkiä! Unien kirjat on kyllä mahtava sarja tänne harmauden keskelle. (Tulisi jo lunta!)

   Poista
 2. Tsemppiä koeviikkoon! Uskon, että harmittaa vertailla kuukauden kirjasaldoja, jos edellinen kuukausi/vuosi on ollut rutkasti parempi, mutta pitää vain elää tilanteen mukaan :) Ajattele sitä hetkeä, kun ylppärit on kirjoitettu ja mahdolliset jatkokoulupaikkahaut tehty! Sitten saa taas palata vanhaan lukutahtiin ;)

  Minullakin on tällä hetkellä tosi heikko lukutahti.. Olen harjoittelussa, joten en voi edes heittää syitä koulutehtävien niskoille. Mutta muut asiat elämässä stressaavat ja siksi en haluaisi tarttua kirjaankaan :/ Minäkin sitten yritän taas lukea ensi viikon perjantaina, kun harjoittelu on ohi ja joululoma yhden koulupäivän päässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään taas konkretisoitui omien lakkiaisten odotus, kun rakas kaverini valmistui 3,5 vuotisen lukiotaipaleen jälkeen. Ei ole onneksi enää montaa kuukautta jäljellä... :)

   Tsemppiä sinulle myös, toivottavasti lomalla löytyy aikaa kirjoille! :)

   Poista
 3. Hyvää joulun odotusta tännekin! Voin hyvin samaistua sun tilanteeseen, mullakin on yo-kokeet edessä keväällä ja parin viikon päästä myös äikän prelit! :D Ja haha, mäkin luen Teemestarin kirjaa äikän kurssille tällä hetkellä (ja on muuten hyvä!)..

  Mutta juu, lemppari varmaan on tuo Teemestarin kirja, vaikka kesken vielä onkin :'D En oo nimittäin mäkään kamalasti lukea ehtinyt, vaikka muka vain 2 kurssia tässäkin jaksossa... Voi abivuosi, niin rakas ja samalla hirveä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei paljon tsemppiä armas abitoveri! :D Teemestarin kirja oli kyllä hyvä. Samaistun niin abivuoden tuntoihisi, toisaalta on niin paljon kivoja juttuja, rakkaat kaverit ja haikeat viimeiset jutut, mutta työmäärä on kauhea...

   Poista
 4. Hah, hauska kuva tuo kirjakuva. Repesin peace-merkille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talkootyöläissisko ajettiin pöydän alle kuvan ottamista varten: ;)

   Poista
 5. Harmi, että laudatur tippui e:hen, mutta onneksi sekin on tosi hyvä numero! :) Täytyy palata tämän syksyn postauksiisi kolmen vuoden päästä, kun itse kirjoitan... (Eipäs mennä asioiden edelle.)

  Marraskuun lempikirjani oli ehkä Kotikunnaan Rilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen kyllä nyt jo melkoisen sinut eximiani kanssa, koska se tosiaankin on ihan huippuarvosana. (Vaikkakin varmaan vielä vanhainkodissakin joskus marisen siitä yhdestä pisteestä... :D) Täältä löytyy varmaankin vertaistukea, joskaan ei erityisen hyviä vinkkejä, sen verran tuskainen oli syksyn luku-urakka.

   Kotikunnaan Rilla on aivan mielettömän ihana! Yksi kaikkien aikojen lempikirjojani. ♥

   Poista
 6. Oon vähä kateellinen noista kirjamääristä. Ihan vähän vaa.

  Marraskuun lempikirjat (tai ainoot mitkä tällä hetkellä muistan) oli Harry Potter ja Liekehtivä pikari sekä Siiri Enorannan Omenmean vallanhaltija. Koulumotivaatio täälläkin aika lailla nollassa, koeviikko vaanii nurkan takana, väsyttää ja sataa räntää. Mutta minä vedän suklaata naamaan ja kuuntelen joululauluja, enköhän selviä. (Meinasin muuten kirjoittaa jotain kirjamessuista, kunnes muistin, että nehän olivatkin lokakuussa. Huoh.)

  Ihanaa joulunodotusta, tiu<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen erittäin iloinen tosta kirjamäärästä. :D

   Suklaa ja joululaulut on hyvä taktiikka, sitä aion itsekin soveltaa. (Etenkin sitä suklaata.) Hartsa P on paras. Outoa, että messuista ehti vierähtää jo kuukausi...

   Samoin! <3

   Poista
 7. Laitoin Älyttömät joululahjat -haastetta eteenpäin sinulle :) Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jee kiitos, pääsenkin kirjoittelemaan jouluisia juttuja lähipäivinä. Samoin sinulle! :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)