sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tammikuun kooste

Koko viime vuoden päivittelin sitä, kuinka nopeasti kuukaudet kuluivatkaan. Samaa on varmaankin luvassa tänäkin vuonna, sillä tammikuu kului uskomattoman nopeasti.

Koulun puolesta alkuvuosi on ollut kiireinen. Laskin juuri tänään, että koulupäiviä taitaa olla jäljellä enää kahdeksan(!). Takana on historian preliminääri ja koeviikko pyörähtää maanantaina käyntiin. Sen jälkeen seuraavat äidinkielen tekstitaidon yo-koe ja yo-kuuntelut, penkkarit ja lopulta lukuloma. Tuntuu, että lukion aloittamisesta on yhtaikaa ikuisuus ja kaksi viikkoa. Toisaalta kolme vuotta on mennyt yhdessä hujauksessa, mutta samaan aikaan lukion aloittamisesta tuntuu olevan sata vuotta.

Muuten tammikuu on ollu sekava kuukausi. Viikkoihin on mahtunut paljon stressiä ja ahdistusta, mutta kivojakin hetkiä. Olen ollut laiska opiskelija, mutta myös ahkera. Eiköhän tästä keväästä selvitä hengissä. Vapaa-ajalla olen lukenut (aika paljon), katsellut Frendejä (♥) ja The 100:n ensimmäisen kauden (Bellamy♥), fiilistellyt Sherlockin jouluspesiaalia ja päättänyt jättää talven orkesteriperiodin väliin. Kuukauden kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti keskiviikkoinen Imagine Dragonsin keikka Helsingissä. Keikan jälkeiset päivät ovat tuntuneet tyhjiltä, mutta kokemus oli sen kaiken arvoinen. Ihan huikea konsertti!

tammikuun luetut

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo (uusinta)
P.D. James: Syystanssiaiset
Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki
Colleen Hoover: November 9
Libba Bray: Beauty Queens
Kaari Utrio: Paperiprinssi
Morgan Matson: Since You've Been Gone
Rainbow Rowell: Fangirl (uusinta, linkki vanhaan bloggaukseen)
Johanna Sinisalo: Auringon ydin

Yhteensä: 9 kirjaa / 3461 sivua

-8 omasta hyllystä, 1 kirjastolaina
-4 englanniksi luettua, 5 suomeksi luettua
-3 kotimaista
-2 uudelleenluettua

Tammikuu oli paras lukukuukausi aikoihin. Olen viimeksi lukenut enemmän kirjoja viime vuoden elokuussa ja syksyn epämääräinen lukujumi tuntui olevan poissa. Olen kirinyt menneen vuoden rästibloggaukset kiinni ja tammikuultakin niitä on vain kaksi. Blogissa onkin tammikuussa ollut enemmän elämää kuin pitkiin aikoihin.

Myös lukukokemusten puolesta tammikuu oli hyvä. Vuoden ensimmäinen kirja, Ylpeys ja ennakkoluulo, oli uusintaluku ja paluu ensimmäisen lukemani Austenin pariin. Rakastin joka hetkeä ja jokaista sivua ja Ylpeys ja ennakkoluulo on ehdottomasti kuukauden parhaita lukukokemuksia. Muita mieleenjääneitä ovat Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki, joka ihastutti miljööllään, Libba Brayn hullu ja huikea Beauty Queens sekä Johanna Sinisalon kerta kaikkiaan hieno Auringon ydin. 

Kuukauden kirjallisia merkkipaaluja ovat kaikkien kirjastolainojen palauttaminen (ja yhden uuden lainaaminen, mutta ei puhuta siitä) ja epävirallinen paastoilu kirjojen ostamisesta (ostin yhden, mutta ei puhuta siitäkään). Tällä hetkellä tuntuu hyvältä lukea omia kirjoja, sillä lukemattomien pino on omassa hyllyssä melkoinen.

Helmikuu tulee olemaan kiireinen kuukausi, joten sen kummallisempia lukusuunnitelmia en aio tehdä. Samaa vauhtia toivottavasti jatketaan.

Mitä kirjoja te luitte tammikuussa?

20 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että lukujumi on helpottanut ja sait tammikuussa luettua noin monta kirjaa! Niistä minua kiinnostaisi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki. En oikein tykännyt Teemestarin kirjasta, mutta minulla on sellainen kutina, että tämä toinen voisi olla parempi.

  Hah, minä en ole saanut palautettua kirjastolainoja takaisin kirjastoon, en millään raaski ennen kuin edes yritän lukea ne kaikki, mutta sovin itseni (ja poikaystäväni, jolta olen saanut kuulla kuittailuja joka paikassa huojuvista kirjapinoista) kanssa, että en todellakaan lainaa sieltä vähään aikaan yhtään mitään. MUTTA, kukaan ei kieltänyt tekemästä minua varauksia sellaisiin kirjoihin, jotka eivät ole vielä ilmestyneet...

  Luin tammikuussa seitsemän kirjaa, esimerkiksi Atwoodin The Year of the Flood, Knausgårdin Taisteluni 1, Pettersenin Odininlapsi ja Atkinsonin Hävityksen jumala. Hyvä kuukausi, kaikki kirjat olivat vähintäänkin hyviä!

  Tsemppiä kevään kirjoituksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkäsin Kudottujen kujien kaupungista enemmän kuin Teemestarin kirjasta ja uskon, että se saattaa iskeä vaikkei Itäranann esikoisesta niin paljon olisi pitänytkään.

   Odininlapsi on edelleen lukulistallani, vaikka sen nyt keskeneräisenä kirjastoon palautinkin. Paremmalla ajalla sitten!

   Kiitos! :)

   Poista
 2. Kiva, että olet ehtinyt lukea noin paljon kaiken kouluhässäkän keskellä. Itsekin sain luettua 7 kirjaa ja se on melkoinen motti näiden kiireiden keskellä. Hmm, voinkohan edes kutsua itseäni kiireiseksi, jos lukusaldo on näin hyvä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen miettinyt ihan samaa. :D Kai se on vaan se, mihin aikansa käyttää. ;)

   Poista
 3. Minulla on ollut jo kesästä lähtien tarkoitus lukea Ylpeys ja ennakkoluulo, ja bloggauksesi kyseisestä teoksesta sai minut tilaisuuden tullen (tosin vasta viime tiistaina) lainaamaan kyseisen teoksen. Ja nyt sen luettuani olen täysin rakastunut siihen! Ylpeys ja ennakkoluulo on ensimmäinen Austenin romaani jonka olen lukenut ja vaikka juonen tiesin suunnilleen, onnistui se myös yllättämään positiivisesti: teos oli parempi kuin odotin, vaikka tiesinkin sen muitten kokemusten kautta olevan mainio. Austenin kirjoitustapa on aivan ihana ja aion nyt lukea enemmänkin hänen teoksiaan.
  Onneksi teit bloggauksen kyseisestä kirjasta, sillä muuten en olisi sitä ainakaan lähiaikoina lukenut :) (Ja uskaltauduin vasta nyt kommentoimaan,vaikka olenkin blogiasi jo jonkun aikaa lukenut.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla, että luit Ylpeyden ja ennakkoluulon ja pidit siitä. Austenin kirjoitustapa on todellakin vailla vertaa.

   Hauskaa, että kommentoit! :)

   Poista
 4. Ihmettelen aina sitä määrää, mitä ehdit lukea. :D Se on kadehdittavaa.

  Tsemppiä vielä kevään kirjoituksiin. Muistan itse, kun abi-vuonna jäin lukulomalle. Se oli outo tunne, kun ei enää ollut mitään, minne mennä aamuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelen asiaa aina välillä, etenkin kun katson parin vuoden takaisia tilastoja... :D

   Tällä hetkellä odotan lukulomaa niin paljon, sillä tuntuu, että tavallisen koulun osalla ei ja jaksa ehdi lukea kirjoituksiin ollenkaan.

   Poista
 5. Tuli ihan nostalginen olo tätä postausta lukiessa :D Siitä on jo viisi vuotta, kun olin itse tuossa tilanteessa. VIISI?! Mahtavaa että olet ehtinyt lukea noin paljon. En muista, milloin olisin lukenut 9 kirjaa saman kuukauden aikana. Varmaan joskus murrosikäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika rientää :D Minä tajusin tässä vähän aikaa sitten, että olin perustaessani blogin vielä yläasteella...

   Poista
 6. Olen juuri tässä itselleni tammikuusta jotain koostepostauksen tapaista väkertämässä ja laskeskelin, että on sitä tullut taas paljon luettua :D
  Luin mm. Pikku Prinssiä ♡ ja Rakkaus ei katso aikaa-trilogiaa nyt uudestaan. Rakastuin molempiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku Prinssiä en ole vielä lukenut, pitäisi kyllä. Kuukauden lopussa on aina hauska katsoa, mitä on ehtinyt lukea. :)

   Poista
 7. Tammikuu oli kyl semmonen pikakuukausi ettei mitään rajaa. Mitään en saanut aikaiseksi, ja luettujakin tuli vain viisi, eikä edes erityisen hyviä kirjoja. (Paitsi Feeniksin kilta!)

  Mut tiu, kohta on hiihtoloma :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi kirjaa on hei ihan mukavasti t. itse luin sen verran sekä marras- ja joulukuussa.

   Jep. :3

   Poista
 8. FRENDIT MENTIONED :DD
  Itse luin vain 3 kirjaa tammikuussa (pitäisi alkaa väsäämään postausta Valasta), mutta viime kuukausiin verrattuna se on minulle jo ihan ookoo määrä.
  Voit vain kuvitella, aloitin tammikuun alussa Downton Abbeyn katsomisen joten se saattaa hieman vaikuttaa tähän luettujen kirjojen määrään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Frendit <3 Downton Abbey on ihana sarja (mutta loppu, nyyh), ymmärrän hyvin, miksi lukeminen jäi.

   Poista
 9. Ihanaa, että olet löytänyt lukuintosi taas! :)
  Itselläni ei ole mikään huima määrä luettuna tammikuulta.. Johtunee ehkäpä Frendien ja Olipa Kerran maratooneista :D Edelleen odotan, että pystyisin nuo omat kirjaston kirjat palauttamaan.. Mutta kun siellä on esim. Carry On ja Nessiä odottamassa niin en millään haluaisi niistä lukematta luopua. :D

  Tsemppiä lukion viimeisiin päiviin ja kokeisiin/kirjoituksiin lukemisessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla Frendien katseleminen on onnistunut jokseenkin järkevässä tahdissa, mikä on kyllä ihme. Ihana sarja! Carry On ja Ness kuulostavat loistavilta kirjavalinnoilta. ;)

   Kiitos! :)

   Poista
 10. Itärantaa pitäisi minunkin lukea, sillä olen kuullut hänen teoksistaan paljon hyvää. Erityisesti Kadotettujen kujien kaupunki houkuttelee!

  Mun tammikuu oli lukukuuna aivan loistava, vaikka en kolmea kirjaa enempää lukenu. Etenin Sudenkorennossa varsin hyvin ja sitten tuota Taru Sormusten Herraa on tullu jo neljäsosa luettua <3 Luen sitä nopeammin mitä alun perin meinasin mutta kun vauhtiin pääsee niin ei malta hidastaa :D Harmittaa kun helmikuussa tulee hirveästi tenttejä, joihin esim. tähtitieteeseen pitää lukea tyyliin yli tuhat sivua niin turha toivo että ehtisin näin lukea näitä omaehtosia kirjoja. Juuri kun se lukufiilis on niin hyvä ja sitten joutuu kohtaamaan todellisuuden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kudottujen kujien kaupunki on ihana, oma suosikkini!

   Arkielämä tuntuu tosiaan iskevän naamaan aina pahimmalla mahdollisella hetkellä... Tsemppiä tenttiin!

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)