keskiviikko 6. tammikuuta 2016

V.E. Schwab - A Darker Shade of Magic

Shades of Magic, #1

Kell is one of the last travellers - magicians with a rare ability to travel between parallel universes connected by one magical city. There's Grey London, without magic and ruled by the mad King George III. Red London - where magic is revered, and where Kell was raised alongside the heir to the empire. White London - where people fight to control the remaining magic and magic fights back. And once there was Black London...

V.E. Schwab tunnetaan myös nimellä Victoria Shcwab. Olen lukenut häneltä aikaisemmin Victoria Schwabin nimellä julkaistun The Archived -trilogian (?) kaksi osaa, sekä V.E. Schwabin nimellä julkaistun romaanin Vicious. Olen pitänyt mielettömästi kaikista häneltä lukemistani teoksista, ja niinpä Schwabin tuorein kirja ja uuden sarjan avausosa, A Darker Shade of Magic oli ehdottomasti lukulistallani. Joululomalla aloitin viimein kirjan lukemisen, eikä Schwab pettänyt vieläkään.

Kell on Antari, toinen maailman kahdesta viimeisestä. Antarit ovat voimakkaita maagikkoja, jotka kykenevät matkustamaan rinnakkaismaailmojen välillä. Maailmat ovat linkittyneet toisiinsa yhden kaupunkin, Lontoon, kautta. Vaikka maailmat eroavat muuten toisistaan täysin, Lontoon kaupunki on kaikissa sama. On Harmaa Lontoo, jossa ei ole taikaa, ja jota hallitsee hullu kuningas George III (meidän tuntemamme Englanti 1700-1800-lukujen taitteessa). On Punainen Lontoo, Kellin koti, jossa ihmiset elävät sopusoinnussa magian kanssa ja tärkeintä on tasapaino. Valkoisessa Lontoossa hallitsijat vaihtuvat tiuhaan ja magiaa pyritään kontrolloimaan kaikin keinoin, mutta se taistelee takaisin. Musta Lontoo on enää puoliksi legenda, kadonnut magian nielaisemana. Kell kuljettaa virallisesti viestejä hallitsijalta toiselle, mutta sivussa hän myös salakuljettaa esineitä maailmasta toiseen. Kun Kellin käsiin päätyy jotain, jonka ei pitäisi edes olla olemassa, on kaikki vaarassa.

Alun perin minua kiehtoi kirjassa (kirjailijan lisäksi) ajatus rinnakkaismaailmoista ja niiden välillä matkustamisesta. Useat Lontoot tuntuvat todella kiinnostavalta ajatukselta, ja arvelin, että A Darker Shade of Magic saattaisi tarjota jotakin sellaista fantasiaa, mitä en ihan joka päivä lue. Osuin onneksi oikeaan, ja kirjan maailma on mielestäni uskomattoman kiehtova. Siinä on makuuni juuri sopivasti taikaa ja historiallisia elementtejä. Se ei tunnu vain toisen fantasiamaailman kopiolta, vaan Schwab liikkuu selvästi omassa sarjassaan. Minä uppouduin rinnakkais-Lontoiden maailmaan täysin, ja jään ehdottomasti kaipaamaan jotain tunnelmaltaan samanlaista fantasiaa tulevaisuudessa.

Kirja vie nopeasti mukanaan, eikä tunnu ollenkaan niin raskaalta aloittaa kuin muut fantasiakirjat. Maailmaan pääsee nopeasti sisälle, vaikka se avautuukin vähitellen. Luin tätä muistaakseni aatonaattona ja jouluaattona, eikä ollut helppoa laskea kirjaa käsistäni. Kiinnyin myös hahmoihin nopeasti ja odotan innolla, mitä heille on tulevaisuudessa luvassa.

A Darker Shade of Magic on vakuuttava sarjan aloitusosa. Se toimii hyvin itsekseenkin, eikä yksinomaan petaa tulevia seikkailuja, mutta lopussa jää kuitenkin kaipaamaan jatkoa. Onneksi jatko-osan, A Gathering of Shadows, pitäisi ilmestyä helmikuun lopulla, sillä en malta odottaa, mitä seuraavaksi on luvassa. Tämän sarjan parissa aion ehdottomasti jatkaa!

Arvosana: ♣♣♣♣

Teos: A Darker Shade of Magic
Kirjailija: V.E. Schwab (Victoria Schwab)
Sarja: Shades of Magic, #1
Kustantaja: Titan Books
Julkaisuvuosi: 2015
Sivuja: 386
Luettavaksi: omasta hyllystä
 

6 kommenttia:

 1. Hmm, tämä täytyy painaa mieleen. :) Ihan vain senkin takia koska Lontoo.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun näinä monta bloggausta luettavana ja näin kiinnostavista - ja positiivisessa mielessä oudoista - teoksista! Tänx!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Itse ainakin puhun sekä bloggauksesta ja postauksesta ja varmaan mahdollisimman sekavasti vielä... ;)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)