torstai 25. helmikuuta 2016

Tahaton blogihiljaisuus eli bloggaaja kiireiden keskellä

Tammikuu, tuo loistava lukukuukausi, oli ja meni. Tuli helmikuu: kesätyöhaut, tulevaisuusstressi ja kirjoitukset. Blogi on ollut hiljainen, vaikkei se ole ollut tarkoitus.

Viimeiset puoli vuotta ovat olleet aikamoista vuoristorataa. Olen kärsinyt lukujumista, bloggausjumista ja jumista vähän kaikkeen. Alkuvuosi kuitenkin lupasi parempaa, ja tammikuu olikin paras lukukuukauteni pitkiin aikoihin. Helmikuu sen sijaan on ollut hiljainen.

Marisha Pesslin Yönäytös aloitti kuukauden hienosti, mutta siihen se on sitten jäänytkin. Alexandra Brackenin The Darkest Minds -trilogian päätösosa, In The Afterlight on ollut kesken viikkokausia. Kirja ei oikein tempaa kunnolla mukaansa, mutta tahdon saada trilogian viimein päätökseen. Välissä päädyin lukemaan uudestaan Melina Marchettan The Lumatere Chronicles -trilogian, mutta muuten olen katsellut Frendejä kilpaa kaverini kanssa (kilpailu ei ole se tarkoitus, mutta jompikumpi on aina joitakin jaksoja toista edellä) ja Master Chef Australiaa äidin ja siskojen kanssa.

Hiljaisuus blogissa johtuu siis hiljaisuudesta lukurintamalla. Olenkin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan siinä tilanteessa, ettei minulla ole yhtäkään rästibloggausta odottamassa. Jahka saan taas lukemisesta kiinni, eiköhän tämä ala luonnistua.

Jotain olen kuitenkin saanut helmikuussa aikaiseksi. Minut potkittiin potkiaisten ja penkkareiden kera lukiosta pihalle ja 80 kurssia on nyt kasassa. Äidinkielen tekstitaidon ja kielten kuunteluiden kera on myös polkaistu yo-urakka käyntiin. Pari viime viikkoa ovat olleet yhtä hulinaa viimeisen koeviikon, kevään ensimmäisten kirjoitusten ja yhden jos toisenkin abiohjelman keskellä. Kirjoitusten alustavat tulokset onneksi näyttävät hyviltä, ja etenkin tekstitaito meni nappiin. Koulujuttujen välissä on onneksi ehditty pitää hauskaakin potkiaisten ja penkkareiden muodossa. Lukuloma onkin nyt saatu käyntiin, ja olen viikonloppuna ja alkuviikosta yllättänyt itseni ahkeruudellani ja todennut, että pidän opiskelusta. Ehkei kolmesta viikosta tulekaan niin tuskaiset kuin etukäteen arvelin.

Kiirettä siis pitää, kun täytyy lukea kirjoituksiin, hakea kesätöitä ja päättää, minne alle kuukauden päästä avautuvassa korkeakoulujen yhteishaussa aikoo hakea. Vuorokaudessa eivät tahdo tunnit riittää, kun rentoutuakin pitäisi jossain välissä. Onneksi huomenna tämä bloggaaja suuntaa kohti pohjoista, ja Rovaniemellä odottavat kaverit ja kirjajulkkarit. (Hanna Kauppinen: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut. Löytyy nyt kirjakaupoista, lukekaa ihmeessä!)

Ennen kuin tämä sepustus venyy kauhean pitkäksi, menen pakkaamaan tavaroita huomiselle ja katsomaan vähän Frendejä. Tämän bloggauksen tarkoituksena oli vain tuoda blogiin jotain elonmerkkiä ja seuraavaksi palailen kirjaisin aihein.

Sorruin tänään Suomalaisen kirjakaupan pokkarialessa...

Mitä sinun helmikuusi on pitänyt sisällään?

12 kommenttia:

 1. Mun helmikuun tähtihetki on vasta tuloillaan ;) HUOMENNA!!! <3

  VastaaPoista
 2. Sama ongelma on vaivannut minuakin: lukemiselle ei vain kerta kaikkiaa ole jäänyt aikaa kaiken hässäkän keskellä. Jospa maaliskuussa tahti taas paranisi... :D Mutta mutta, kaiken kaikkiaan aivan mahtava helmikuu! Paljon meneillään kaikenlaista. Ajattelin kirjoittaa maaliskuun alettua kunnollisen postauksen blogin ulkopuolisista kuulumisistani, nyt kun asiaa kerran on muillekin jaettavaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että keväällä tahti paranee. Jään odottelemaan bloggaustasi, hauska kuulla, että helmikuusi on ollut mukava. :)

   Poista
 3. Samoja asioita kuin sinulla: kuunteluita, tekstitaitoa, penkkareita, lukuloman aloittamista. Minun pitää vielä jännittää tuloksia, koska mistään aineesta ei ole kuulunut mitään... Mutta eiköhän se tästä, toivottavasti opsikeluintosi pysyy korkealla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstitaidon ainakin pitäisi käsittääkseni tulla tänään kun kahden viikon tarkastusaika päättyy ja paperit pitää lähettää Ytl:län käsiin... Pidetään peukkuja, että sinullakin meni hyvin! :) Lukuintoa myös sinne!

   Poista
 4. Hyvä pokkareita sorruit ostamaan. :)

  Sinulla on kyllä sen verran hyviä syitä blogihiljaisuuteen, että ei hätää! Kirjoitukset vievät paljon aikaa. Itse abivuotenani en lukenut juuri yhtään romaaneja. Innostuin kyllä lukemaan Young Bond -kirjasarjaa, joka kertoi nuoresa James Bondista, mutta se oli tarpeeksi hömppää, jota luki vasemmalla silmällä, samalla kun oikealla vilkuili oppikirjoja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin omasta mielestänikin :D Toivotaan, että olen samaa mieltä myös lukemisen jälkeen.

   Mihinkään raskaaseen ei todellakaan jaksa nyt keskittyä, omalla kohdalla Frendit ajavat sitä hömpän asiaa ja lukeminen tahtoo jäädä paitsioon. Odotan innolla sitä, kun kirjoitukset ovat viimein ohi...

   Poista
 5. KoulunuhakoulunuhakoulunuhaväsynuhakoulukoulukamuEPÄMOTIVAATIO.

  VastaaPoista
 6. Laitoin sulle kivan haasteen http://lahettakaaminullekirjoja.blogspot.fi/2016/02/unpopular-bookish-opinions.html

  VastaaPoista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)