torstai 3. maaliskuuta 2016

Helmikuun kooste

Tammikuu oli paras lukukuukauteni aikoihin, mutta helmikuu ei niinkään. Helmikuu kului koulukiireiden keskellä ja enemmän Frendejä tuijottaessa kuin kirjoja lukiessa. Sain lukion kurssit pakettiin, ja postausta kirjoittaessa lukuloman päivät hupenevat uhkaavasti kevään kirjoitusrumban lähestyessä. (Kuulumisista ja fiiliksistä puhun enemmän tässä  postauksessa.)

Helmikuun kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti viime viikonloppu. Pidin taukoa lukulomasta ja matkasin Rovaniemelle kaverini kirjajulkkareihin. Kuluneen viikon olenkin lukemisen lomassa ikävöinyt takaisin stressittömään ilmapiiriin ja ihanien ystävien luokse. Onneksi kuukauden kuluttua olen (toivottavasti onnistuneesti) selättänyt Ylioppilastutkintolautakunnan luultavasti vähintäänkin mielenkiintoisen koenivaskan.

helmikuun luetut:

Marisha Pessl: Yönäytös
Melina Marchetta: Finnikin of the Rock (The Lumatere Chronicles, #1) (uusinta, linkki vanhaan bloggaukseen)
Melina Marchetta: Froi of the Exiles (The Lumatere Chronicles, #2)(uusinta, linkki vanhaan bloggaukseen)
Melina Marchetta: Quintana of Charyn (The Lumatere Chronicles, #3)(uusinta, linkki vanhaan bloggaukseen)
Hanna Kauppinen: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut 

Yhteensä: 5 kirjaa / 2436 sivua

-Kaikki kirjat omasta hyllystä
-2 suomeksi / 3 englanniksi
-1 kotimainen
-3 uudelleenluettua

Kuukausi alkoi mahtavasti Marisha Pesslin Yönäytöksellä. Upea, juuri sopivan salaperäinen, pelottava ja kiehtova teos. Pesslin jälkeen aloin haikailla Melina Marchettan upean The Lumatere Chronicles -trilogian pariin, ja päädyinkin lukemaan kaikki osat uudelleen. Trilogiassa on ehdottomasti sitä jotakin, ja se on edelleen yksi lemppareistani. Kuukauden päätti Hanna Kauppisen esikoisteos Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut, ja jouluiseen kirjakauppatunnelmaan oli ihanaa uppoutua. Kokonaisuudessaan siis mukava lukukuukausi, vaikkakin yli puolet helmikuusta kului The Darkest Minds -trilogian päätösosan parissa. In The Afterlight on edelleenkin kesken ja on suoraan sanottuna ollut tylsää luettavaa. Blaah.

Maaliskuu tulee luultavasti olemaan hiljainen lukukuukausi, kun kevään kirjoitukset pyörähtävät puolessavälissä kuuta käyntiin. En siis aseta mitään tavoitteita lukemisen osalta, vaan luen sen verran kuin ehdin ja jaksan. Blogi saattaa olla hiljaisempi, mutta huhtikuussa palaillaan sitten sitäkin suuremmalla innolla. Maaliskuussa minulla on myös synttärit ja täytän 19. (Hui! En tajua missä välissä vierähti taas yksi vuosi...)

Ihanaa alkanutta maaliskuuta! Mitkä olivat teidän helmikuunne parhaat kirjat?

11 kommenttia:

 1. Helmikuun paras kirja oli uusinta I'll Give You the Sunista. Onneksi suosittelit sitä silloin blogissasi. <3 Muutenkin helmikuu meni paremmin kuin tammikuu. :)

  Onnea kirjoituksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olet löytänyt täältä luettavaa! I'll Give You the Sunin haluaisin minäkin lukea uudestaan kun sen vuodenvaihteessa hankin myös itselleni.

   Kiitos! :)

   Poista
 2. Helmikuussa on tullut luettua Austenia ja maaliskuun alku taitaa kulua samalla linjalla :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana Austen! <3 Kuulostaa mainiolta suunnitelmalta :D

   Poista
 3. Mukava kuulla kuulumisia sinulta! Olet blogihiljaisuudestasi huolimatta lukenut kivasti kirjoja. Täytyy muistaa tämä Yönäytös.

  Helmikuu minulla oli aika hiljainen kuun puoleen väliin asti, mutta ehdin ystävänpäivä maratonin ansiosta lukaista helmikuussa kaksi kirjaa. Ja parempi näistä oli Rick Riordanin Salamavaras ;) Tsemppiä vielä viimeisiin kirjoituksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yönäytös on mahtava, suosittelen lämpimästi tutustumaan!

   Salamavaras on ihana kirja, kiva kuulla, että sinäkin tykkäsit. :) Kiitos!

   Poista
 4. Blogissani on sinulle haaste. :)
  http://iltatahdensyttyessa.blogspot.com/2016/03/sieluni-hymyt-unbookish-popular-opinions.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain juuri kirjoitukset pakettiin, joten koetan blogia herätellessä vastailla pian. :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)