perjantai 15. huhtikuuta 2016

Hanna Kauppinen - Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut

Mila etsii täydellistä kirjaa. Hän asuu antikvariaateissa, kantaa omaisuuttaan olkalaukussaan ja hengittää kirjapölyä.

Kun kaupunkiin avataan uusi kirjakauppa, Mila löytää läheisyyttä ja ymmärrystä tarinoiden lisäksi myös ihmisistä. Herra H:n omalaatuinen kauppa vetää Milaa puoleensa magneetin lailla, samoin tähtisilmäinen Toni.

Sekä Milan että kirjakaupan tulevaisuus joutuu vaakalaudalle, kun kaupungin rauhaa astelee uhkaamaan herra Kunnas. Hän kun löytää vaarallisia ajatuksia ja noituutta juuri sieltä, mistä haluaa niitä etsiä.

Fantastinen kertomus rakkaudesta kirjoihin ja ihmisiin.


Tämä bloggaus tulee niin myöhässä, että en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut kuului helmikuun luettuihin, joten lukemisesta on vierähtänyt jo melkein kaksi kuukautta. Bloggaus sen sijaan on ollut jonkilaisessa luonnosvaiheessa jo pidempään, joten pelkästään hatarien muistikuvien pohjalta ei sentään tarvitse kirjoittaa.

Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut kuului kohdallani vuoden odotetuimpiin uutuuksiin. Tunnen kirjailijan, mutta takakannen perusteella olisin varmaankin tarttunut kirjaan muutenkin. Pyrin kirjoittamaan Kauppisen esikoisesta aivan kuten mistä tahansa muusta kirjasta, mutta toki kirjailijan tunteminen on jollain tasolla vaikuttanut lukukokemukseeni. 

Aiheensa puolesta Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut on kuin minulle tehty. Se on kirja kirjoista ja tarinoista, mikä on varma tapa hurmata innokas lukija. Kukapa meistä ei haluaisi viettää päiviään vaeltelemalla kirjakaupoissa etsimässä sitä täydellistä kirjaa? Itse tunsin useaan otteeseen löytäväni itseni kirjan sivuilta, ja juuri huomiot lukemisesta, kirjoista ja itse lukijoista tekivät lukukokemuksesta niin nautittavan.

Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut on kuitenkin teos, jota on vaikea luokitella. Siinä on ripaus fantasiaa tai maagista realismia ja hiven nuortenkirjallisuutta, mutta suoraan sitä ei voi laittaa mihinkään kategoriaan. Kirjaa sävyttää salaperäinen tunnelma ja paljon asioita jää myös auki. Yliluonnolliset elementit jäävät ihanan mystisiksi ja itse nautin juuri kirjan tunnelmasta kovasti. Se lumosi ja vei mukanaan.  

Teos vie lukijansa keskelle jouluista tunnelmaa ja vanhojen kirjojen tuoksua. Se onkin oikea hyvänmielenkirja, jota lukiessani muistan hymyilleeni ja naurahtaneeni useaan otteeseen. Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut on teos, jonka haluaa lukea harmaana sadepäivänä kun kaipaa kipeästi muita maailmoja. Vaikka välillä on synkempiäkin hetkiä, tuntee lukiessa olonsa kotoisaksi. 

Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut on ihastuttava yhdistelmä huumoria, salaperäistä tunnelmaa ja rakkautta kirjoihin. Se on teos jokaiselle kirjojen ystävälle, ja itse tulen varmasti palaamaan kirjan pariin uudelleenkin.

Arvosana: ♣♣♣♣

Teos: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut
Kirjailija: Hanna Kauppinen
Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2016
Sivuja: 198
Luettavaksi: omasta hyllystä

8 kommenttia:

 1. Olen lukenut kirjasta ainakin kolmesta blogista, ja kaikki ovat vain suositelleet. Kiinnostaa nyt minuakin, koska kirjat ja rakkaus :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta! :) Sopivassa raossa tuon voisi lukeakkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Kirja on tosiaan lyhyt, joten sen lukee mukavasti vaikka välipalakirjana. :)

   Poista
 3. Samaa mieltä olen kanssasi, tämä on loistava välipalakirja! :)

  VastaaPoista
 4. Hiplasin tätä jo kirjakaupassa pari päivää sitten, mutta budjetti ei antanut myöten. Kunhan kirja palautuu lainasta, pitää ehdottomasti iskeä kirjastoon ja lukea se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budjetti tuntuu harmillisen usein (=aina) tulevan kirjakaupassa vastaan... Toivottavasti kirja palaa lainattavaksesi pian! :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)