tiistai 17. toukokuuta 2016

Oman hyllyn lukemattomat (Top 10)

Viime aikoina useammassakin kirjablogissa on tehty postauksia, joissa esitellään oman hyllyn lukemattomista ne, joiden pariin pääsemistä odottaa eniten. Itse muistan kirjoittaneeni idean ylös luettuani Katrin (Pieni kirjasto) bloggauksen. 

Pikaisen laskutoimituksen jälkeen hyllystäni löytyy 48 lukematonta. (Luku saattaa vähän heittää suuntaan tai toiseen.) Missään mahdottomissa lukemissa ei siis olla, mutta lukemattomia on kuitenkin kertynyt melkoisesti. Top 10 ei siis ollut mikään helpoin valinta, mutta fiilispohjalta päädyin seuraavaan listaan. Kirjat eivät ole keskenään paremmuusjärjestyksessä.


Sofi Oksanen: Puhdistus
Hävettää myöntää, että tämä on edelleenkin lukematta. Olen aloittanut syksyllä, mutta jokin muu kirja kiilasi silloin edelle.

John Steinbeck: Hiiriä ja ihmisiä
Toinen hävettävä tunnustus: en ole lukenut yhtään Steinbeckia ja Hiiriä ja ihmisiä on ainoa omassa hyllyssäni. Teos sovitettiin koulussani myös teatteridiplominäytelmäksi ja toteutus oli niin hieno, että kiinnostus kirjaa kohtaan heräsi toden teolla.

Virginia Woolf: A Room of One's Own
Woolfiakaan en ole lukenut. A Room of One's Own taisi tulla esiin jossain pääsykoekirjassa ja kuulosti sen perusteella mielenkiintoiselta. (Pääsykoekirjoista on siis jotain hyötyäkin...)

Elizabeth Gaskell: North and South
Haluan nähdä tästä tehdyn kehutun minisarjan. Jossain tätä luonnehdittiin myös seuraavasti: Ylpeys ja ennakkoluulo + teollinen vallanumous.

Ruta Sepetys: Salt to the Sea
Sepetyksen Harmaata valoa oli aikoinaan upea lukukokemus, ja tästä hänen uusimmasta romaanistaan olen kuullut vain hyvää.

Nathan Filer: Shock of the Fall
Kansi on kaunis ja teos on odottanut hyllysää vuoroaan aivan liian kauan. Tätäkin olen aloittanut.

Donna Tartt: Tikli
Tarttin Jumalat juhlivat öisin teki jokunen vuosi sitten vaikutuksen, ja haluan palata kirjailijan pariin. Ainoa syy, miksi tämä on vielä lukematta, on se, kuinka pelottavan paksu teos onkaan kyseessä...

Kate Morton: Hylätty puutarha
Morton kiinnostaa kirjailijana, ja Hylätty puutarha taisi tarttua mukaan Suomalaisen kirjakaupan pokkaritarjouksesta.

Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys
Ostin Neljäntienristeyksen itselleni palkinnoksi kirjoitusten selättämisestä. Ensimmäiset lauseet olivat niin vangitsevat, että olen halunnut lukea kirjan siitä saakka kun sen ostin, mutten ole vielä saanut aikaiseksi.

Oscar Wilde: Naamioiden totuus ja muita esseitä
Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva on yksi kaikkien aikojen lempikirjoistani, ja Wilde yksi lempikirjailijoistani. En ole kuitenkaan lukenut Wildea pitkään aikaan, mikä on suuri vääryys.

Minkä omasta hyllystäsi löytyvän kirjan sinä haluaisit lukea?

16 kommenttia:

 1. Tuota Virginia Woolfin kirjaa on näkynyt nyt vähän joka paikassa, se on alkanut minuakin kiinnostaa. Minäkään en ole häneltä vielä mitään lukenut, se voisikin olla yksi tämän vuoden tavoitteista... Samoin Steinbeckin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdimme molemmat korjata nämä aukot yleissivistyksessä! :)

   Poista
 2. Minullakin on tuo Puhdistus hyllyssäni lukemattomana, samoin Virginia Woolfia (Mrs. Dalloway) Lukemattomista kirjoista viehättäisi tällä hetkellä eniten Susanna Clarken Jonathan Strange & herra Norrell, joka jäi jostain ihmeellisestä syystä joskus kesken vaikka muistan pitäneeni siitä. Näitä kutkuttavia kirjoja on muutenkin ihan häpeällisen paljon ja aina niitä vain tulee jostain lisää, vaikka en muka osta mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonathan Strange & herra Norrell on aivan ihana! Itse luin kirjan toissasyksynä ja pidin kovasti. Se on hiukan hidastempoinen eikä kovin koukuttava, vaikkakin hyvä, kenties siksi se jäi sinullakin kesken.

   Jotenkin ostettujen kirjojen määrä tuntuu kaupassa tai nettikaupassa aina pienemmältä kuin sitten myöhemmin... :D

   Poista
 3. Hieno idea, taidan minäkin tehdä tällaisen postauksen :) Ehkä se kannustaisi lukemaan näitä unohdettuja kirjoja omasta hyllystä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin idea on kiva, siksi sen Katrilta varastin myös itselleni. :D Tee sinäkin ihmeessä!

   Poista
 4. The Shock of the Fallia suosittelen, se oli tosi hyvä! Tikli odottelee omassakin hyllyssä, ja vielä englanniksi...
  Katri on kyllä inspiroinut monia, aion itsekin tehdä tällaisen postauksen kun aikaa on, siellä sitten minun vastaukseni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Shock of the Fall pitää nyt ehdottomasti lukea! Voisin yrittää vaikka heti alkukesästä.

   Jään odottamaan kurkistusta sinun hyllysi lukematomiin! :)

   Poista
 5. Onhan noita, Austenia ja Carry onia ja klassikkokassin sisältöä, onneksi kesäloma ja kesäreissuja tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Austen! Carry On! Lue! :D Onneksi todellakin on kesäloma tulossa! :)

   Poista
 6. Näitä listoja on kyllä niin kiva lukea! Yksi samakin listalla, tuo Shock of the Fall.

  Neljäntienristeys oli minusta hyvä, joskin Lopotti vielä parempi. Ja Hylätty puutarha oli todella nopea lukea, mutta se on kyllä niiiin täydellinen kesäkirja, että kannattaa ehkä lukea se kesällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin nähneeni The Shock of the Fallin listallasi. Se itseasiassa muistutti minua kirjan olemassaolosta :D

   Lopotti on varmasti lukulistalla kunhan saan Neljäntienristeyksen luettua. Onneksi kesään ei ole kauaa! ;)

   Poista
 7. Pakko varmaan väsätä tämä postaus itsekin, erittäin mielenkiintoinen! Dorian Grayn muotokuva kiinnostaa kovin, voisin sen ehkä ensin elokuvana katsastaa ( tiedän, että siinä on Ben Barnes oioioi <3 ) josko innostuisin lukemaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dorian Gray! ♥ Ihan ehdottomia lempikirjojani. Minä olen nähnyt leffan trailerin ja sen perusteella vaikutti erilaiselta kuin kirja. Yksi kirjan lukenut ja leffan katsastanut kaveri ei myöskään sitä erityisemmin kehunut. Mutta itse en tosiaan ole katsonut joten tiedä sitten... Ben Barnes tosin on ihan hyvä syy katsoa elokuva kuin elokuva. :D

   Poista
 8. Mulla on tuo sama Tikli odottamassa hyllyssä ja siihen haluaisin tän kesän aikana vielä ehtiä. Lisäksi mulla odottaa Infernal devices kokonaan vielä lukemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saamme molemmat tartuttua Tikliin. The Infernal Devices on Clarea parhaimmillaan, antoisia lukuhetkiä. :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)