tiistai 31. toukokuuta 2016

Toukokuun kooste

Toukokuu on ohitse ja kesä valmiina alkamaan. Jee!

Toukokuussa pääsin viimein ansaitulle lomalle saatuani pääsykokeet pakettiin. Kesälomani alkoi siis jo, mutta huomenna se jo tavallaan päättyykin kun ensimmäinen työpäivä koittaa. Muutama lomapäivä olisi vielä kelvannut, mutta pääsenpähän hetkeksi lakkiaisvalmisteluja pakoon. Lauantaina saankin lopullisesti heittää lukiolle hyvästit ylioppilasjuhlien merkeissä. Enemmän ajatuksistani lukion loppumiseen liittyen kirjoittelin tässä bloggauksessa.

Lukukuukautena toukokuu oli vaihteleva. Alkukuusta en lukenut mitään muuta kuin pääsykoekirjoja (joihin toki sisältyi yksi romaani), mutta välittömästi pääsykokeiden jälkeen palasin kirjojen pariin. Luetuista viidestä kirjasta neljä olenkin lukenut viikon sisään ja sama tahti tuntuu jatkuvan. Ihanaa! Toukokuussa kirin muutenkin blogin suhteen rästit kiinni: vastailin muutamaan haasteeseen, puhuin alkuvuoden kirjaostoksista ja oman hyllyn houkuttelevimmista lukemattomista.

Unpopular Bookish Opinions -haaste
Sieluni hymyt -haaste
Alkuvuoden kirjaostoksia
Oman hyllyn lukemattomat (top 10)

toukokuussa luettua:

Jose Saramago: Lissabonin piirityksen kirjuri
Marissa Meyer: Stars Above (The Lunar Chronicles, #4.5)
Vladimir Nabokov: Lolita
John Steinbeck: Hiiriä ja ihmisiä 
J.K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter, #1) (uusinta, linkki vanhaan bloggaukseen)

Yhteensä: 5 kirjaa /  1619 sivua

-Yksi kirjastolaina / neljä omasta hyllystä
-Kolme suomeksi luettua / kaksi englanniksi luettua
-Ei kotimaisia kirjoja
-Ostettuja kirjoja 10

Lissabonin piirityksen kirjurin luin pääsykokeita varten ja lukeminen oli melkoista pakkopullaa. Ideasta pidin, mutta muuten kirja ei voittanut puolelleen. Marissa Meyerin Stars Above taas oli keskinkertainen novellikokoelma The Lunar Chronicles -sarjan maailmasta. Klassikoista kumpikaan, Lolita tai Hiiriä ja ihmisiä, ei täysin lumonnut, mutta pidin lukemastani ja suosittelen kyllä teoksiin tutustumista. Kuukauden viimeinen kirja oli J.K Rowlingin Harry Potter -sarjan avausosa. Palasin rakkaan sarjan maailmaan ensimmäistä kertaa englanniksi ja lukukokemus oli yhtä ihana kuin aina ennenkin.

Seuraavat viikot tulevat sisältämään töitä ja lomailua. Kesän lukusuunnitelmista on tulossa vielä oma postauksensa, joten palataan aiheeseen myöhemmin. Suunnitelmissa on kuitenkin oikea lukukesä!

Mitkä olivat sinun lempikirjojasi toukokuussa?


18 kommenttia:

 1. Toukokuun lemppareita olivat Sarah J. Maasin A Court of Mist and Fury ja Erika Johansenin The Queen of the Tearling. Voi vitsi, mäkin haluaisin lukukesän!! Mutta pahoin pelkään, että on pakko lukea opparikirjoja kaunokirjallisuuden kustannuksella... Tosin aion sujauttaa muutaman Potterin sinne väliin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Queen of the Tearling pitäisi kyllä viimein lukea. Jospa vaikka kesällä... Aina ehtii lukea yhden tai useamman Harry Potterin. :D

   Poista
 2. Lolita pitäisi kyllä lukea, se voisi olla jopa kesän klassikkohaasteeseen sopiva valinta. Ja Potterit, voi kuinka kaipaankaan niiden pariin! Ehkä niiden lukemista voisi ajatella syksyllä... Jostain syystä haluan nyt säästellä niitä oikein urakalla, että pitäisin ihan kunnolla niistä taukoa, jotta niihin uudelleen palaaminen olisi sitten sitäkin mukavampaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aina yritän säästellä Pottereiden pariin palaamista, jotta en muistaisi asioita niin hyvin, mutta eihän se ikinä onnistu. En myöskään usko, että voin koskaan unohtaa tapahtumia kovinkaan onnistuneesti kun yksittäiset lauseetkin ovat niin tuttuja... :D Lolitaa suosittelen!

   Poista
 3. Toukokuun ehdoton lemppari oli Parkkisen Säädyllinen ainesosa, ai että, mikä kirja!

  Ps. Minulla on sinulle blogissani haaste ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säädyllinen ainesosa on minulle ihan uusi tuttavuus, pitääpä pistää mieleen. Haasteesi taitaa olla minulla jo käynyt, kiitos siitä silti! :)

   Poista
 4. Hei! Blogissani on sinulle Blogger Recognition Award -palkinto. :) http://kirjakissa.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
 5. Blogissani on sinulle palkinto :)
  http://ninankirjablogi.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
 6. Minä luin toukokuussa hauskoja helppoja kirjoja, mikä sopi opiskelun jälkeiseen aivojen nollaukseen.

  Olisin antanut sinulle Blogger Recognition Awardin, mutta huomasin, että olet saanut sen jo kahdesti. Olet suosittu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on kyllä paras tapa nollata aivot, etenkin jos onnistuu löytämään sopivan höttöistä mutta mukaansatempaavaa luettavaa. :)

   Siltä vaikuttaa, apua. :D Kiitos silti myös sinulle! ♥

   Poista
 7. Hei, myös minulla olisi sulle Blogger Recognition Award -tunnustu: http://adelheid79.blogspot.com/2016/06/blogger-recognition-award-tunnustus-ja.html

  VastaaPoista
 8. Jopas, tarjoankin viidentenä sinulle palkintoa ;'D http://kirjamaailma0.blogspot.fi/2016/06/blogger-regognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos rosales! ♥ Pitää nyt todella tehdä. :DD

   Poista
 9. Apua, olisin itsekin antanut sinulle Blogger Recognition Awardin! :D No, sinulla pokaalikokoelma sen kun kasvaa.

  http://mustettajapaperia.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)