torstai 12. toukokuuta 2016

Unpopular Bookish Opinions

Sain haasteen Lähettäkää minulle kirjoja -blogin Timolta jo aikoja sitten, mutta kiireet sekä luku- ja bloggausjumit ovat lykänneet vastailua tänne saakka. Nyt kuitenkin pannaan töpinäksi!

Haasteen säännöt (suoraan Timolta kopioituna):

1. Linkkaa haasteen antajan blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät, mikä on homman nimi.1. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kaikki muut pitävät, mutta sinä et. 

Täysin en vielä voi tyrmätä, koska kirja on kesken, mutta Haruki Murakamin Norwegian Wood. Aloitin kirjan helmikuussa 2015 ja viimeksi olen sivuakaan kääntänyt saman vuoden maaliskuussa. En haluaisi luovuttaa, mutta kun kirja on ollut kesken yli vuoden, alkaa tuntua vähän epätoivoiselta. Norwegian Wood ei vain tunnu olevan minun kirjani, se lähinnä ärsyttää ja tunnelma masentaa.


2. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.

Ally Condien Tarkoitettu-trilogia. Lukemisesta on toki jo monta vuotta, mutta silloin muistan pitäneeni trilogiasta kovasti. Nyt olen lukenut omaperäisempiäkin nuortendystopioita, mutta muutama vuosi sitten trilogia oli napakymppi.


3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen henkilön kanssa, jonka et olisi halunnut.

Laura Gallego Garcian Idhunin kronikoiden Victoria/Jack/Christian -kolmiodraama. HUOM! JUONIPALJASTUKSIA LUVASSA! Kirjoitin pienellä fontilla loppuun, mutta varoituksen sana. Luin kolme ilmestynyttä osaa ennen blogiaikoja, ja vaikka aluksi olin täysin sarjan lumoissa, myöhemmin alkoi pänniä ja pahasti. Sarjasta pitäisi kai vielä ilmestyä ainakin yksi osa, mutta koska kaiken olisi mielestäni voinut päättää kolmanteen osaan, en jaksa kiinnostua. Kirjan sankaritar teki juuri sen ratkaisun, jota lähes poikkeuksetta inhoan sydämeni pohjasta: valitsi molemmat. Ja se oli kummallekin sulholle ok.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.

Kauhu. Pidän pienestä jännityksestä, mutta harvemmin luen kirjoja pelkässä pelästymisen toivossa. Olen myös aika säikky, millä on varmaan osuutensa asiassa.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.

John Greenin Paper Towns -teoksen Margo Roth Spiegelman. Ah niin salaperäinen ja ah niin ihastuttava. Rasittava sanon minä.

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et. 

John Boyne. Olen lukenut häneltä kaksi teosta: Poika raidallisessa pyjamassa ja The Absolutist (suom. Kuudes mies). Kumpikaan kirjoista ei ollut varsinaisesti huono, mutta en kokenut sitä elämystä, minkä monet muut ovat kokeneet. John Boyne ei vain taida olla minulle. 

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Victoria Aveyardin Red Queen jatko-osineen. (Suomennos tulossa elokuussa.) Kirja vain vaikuttaa niin samantapaiselta kuin monet muut. 

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty sarja tai elokuva.

J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta. (Älkää murhatko minua, jooko.) Kirja on hyvä, sitä en kiistä, mutta minulle myös yksi kaikkien aikojen tuskallisimmista lukukokemuksista. En sanoisi, että elokuvat ovat parempia, mutta ne ovat nautittavampi kokemus allekirjoittaneelle.

Alkuun nämä kysymykset hirvittivät, mutta keksin onneksi tyydyttävän vastauksen kaikkiin kohtiin. Huh.

Haastan seuraavat blogit ja bloggaajat:

Nina Mari / Tarinoiden syvyydet 
Katri / Bookishteaparty
Stovryer / Storytime is over

16 kommenttia:

 1. Hei ihanaa haaste ! :) Nyt on pakko herätä taas blogikoomasta, kiitos sähköisestä ravistuksesta. Tykkään muuten itekkin Condien Tarkoitettu-trilogiasta tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, jään odottamaan vastauksiasi. :) Ja jes, en ole ainut!

   Poista
 2. Onpas kinkkisiä kysymyksiä. Ihmeen pitkään olet kuitenkin Norwegian Woodin kanssa sinnitellyt, itse olisin jo luovuttanut :D Margo oli kyllä todella ärsyttävä henkilö, hänen en haluaisi tutustua. Viimeistä vastausta minun ei olisi pitänyt ehkä lukea, kun olen viimein ajatellut aloittaa TSH:n, mutta noh... katsotaan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on tosiaan ollut tauolla yli vuoden, joten jos vain myöntäisin itselleeni, että olen luovuttanut niin se olisi siinä :D Ugh, Margo oisi kyllä viimeisiä henkilöitä jotka haluaisin kavereikseni.

   Apua :D TSH on kyllä ehdottomasti lukemisen arvoinen, älä turhaan pelästy! Sisulla siitä selvisi. Ja monethan suorastaan ahmaisevat kirjan, kenties sinä olet yksi heistä ;)

   Poista
 3. Tarkoitettu oli ihan kiva, mutta Rajalla oli niin hirvittävä kokemus, että sarja jäi kesken. Ei vaan kiinnosta, että kenen kanssa se tyttö päätyi yhteen. (Mulla on erittäin vahva arvaus asiasta. Se ei luultavasti ole se hyvä vaihtoehto.) Leffa-Lotreissa on aika tosi paljon taisteluita, joita en jaksa seurata kuin minuutin :D ja kun ne vaan jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... Mut Legolas ja Argorn on kyl aika tosi jees ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tosiaan valittavat toisesta osasta, mutta omalla kohdalla sekin oli miellyttävä lukukokemus. Ei sarjan paras osa, muttei huonokaan. (Mun piti hetki oikein miettiä, miten siinä lopulta kävikään... :D)

   Aragorn ♥ Onhan Legolaskin jees, mutta Aragorn! :D Taistelukohtauksien paljous on minulle pieni miinus kaiken muun, kuten musiikin, rinnalla.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! :)
  Oon ollut ihan samaa mieltä Tolkienista! Pitäisi nyt aikuisena lukea Sormusten herra uudelleen ja katsoa, onko se edelleen niin tuskainen... Aloitinkin itseasiassa jo ja luin sata sivua, mutta sitten kiireet veivät ja ajattelin jättää sen järkäleen toiseen kertaan :D
  Ja samaa mieltä tosta Red Queenista, ei kyllä kiinnosta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Minäkin olen ajatellut kokeilla TSH:n kanssa uudelleen, jos kirja olisi nautittavampi lukukokemus toisella kertaa. Tai Sormusten ritarit on minulle se ongelmakohta, Kuninkaan paluuseen mennessä kirja vei jo mukanaa.

   Poista
 5. Puhun nyt tuosta Laura Gallegon sarjan spoilerista. Olen lukenut niin monta kolmiodraamaa, että olen alkanut jo ähkiä tuskasta, että hei, polyamoria on olemassa. Se ei ole kaikkien juttu, mutta kirjoja lukiessa tuntuu välillä siltä, ettei kukaan kirjailija ole koskaan kuullutkaan siitä. Aina pitää tuskailla, että on pakko valita jompi kumpi. Ja minä tuskailen, että valitse nyt vaikka molemmat. Jos kaikki ovat asian kanssa ok, niin miksi ei. Kertomasi mukaan tuossa kirjasarjassa molemmat sulhot olivat tyytyväisiä. Voisin jopa harkita lukevani sarjan tuon takia, mutta ehken nyt ala, sillä olisi muitakin kirjoja luettavana. En tiedä, miten asia on esitetty kirjasarjassa. Voi olla, että se on kerrottu jotenkin ärsyttävästi. On kuitenkin mukavaa kuulla, että sellaiseen ratkaisuun on edes joku kirjailija tullut.

  Mieleeni tosin muistui Twilight, jossa jossain kohdassa Bella tajuaa rakastavansa sekä Edwardia että Jacobia. Varhaisteininä lukiessani sitä olin kauhuissani, että eihän se noin voi mennä, pakko valita toinen. Nyt vanhempana olen tullut siihen tulokseen, että olisi hyvä, jos kirjallisuudessa olisi enemmän rakkaustarinoita, joissa yksi ja ainoa rakas ei ole se ainoa vaihtoehto. Se oikea -käsitys aiheutti muun muassa minulle ahdistusta jossain vaiheessa, kun tajusin olevani ihastunut kahteen ihmiseen yhtä aikaa ja ajattelin olevani kauhea pettäjä, joka ei osaa olla uskollinen, vaan tunteet riehuu joka suuntaan.

  Tästäpä tuli pitkä kommentti. Pääsi avaamaan suuni. :D Pointtini ei ole lytätä sinun mielipidetäsi, sillä kuten sanoin, en tiedä miten kolmiodraama on mainitsemassasi kirjassa esitetty.

  Ally Condien trilogia oli mielestäni ihan ok, mutta tokan ja kolmannen osan välillä minulla oli niin pitkä tauko, että ehdin kehitellä jo omat teoriani siitä, mitä oikeasti on tapahtunut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielenkiintoinen pointti!

   Gallego Garcian sarjaan en kyllä uskaltaisi luvata kauhean tervettä polyamorista suhdetta (tosin sarja jatkuu vielä, joten en tiedä mihin lopulta päädytäänkään) koska poikien välillä on niin paljon keskinäistä vihaa ja tappelua. En nyt muista kunnolla miten kolmas osa päättyi, ja kolmiodraamaan ärsyyntymiseen liittyy varmaan ärsyyntyminen koko kirjaa kohtaan. :D

   Poista
 6. Kiperiä kysymyksiä toden totta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :D Joidenkin kohdalla meni aivan mahdottoman kauan miettiessä.

   Poista
 7. Ui, kivan oloinen haaste! Olen samaa mieltä tuon viidennen kohdan vastauksen kanssa. Margo Roth Spiegelman oli minustakin erityisen ärsyttävä hahmo, mikä oli aika erikoista sillä Greenin luomat hahmot ovat yleensä minun mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Ehkä Margo on poikkeus, joka vahvistaa säännön. :D

   Poista
 8. Siitä on aikaa kun luin Tarkoitetun, mutta muistelen että se oli ihan hyvä, mielenkiintoinen ja jotain uutta siihen aikaan. Tykkäsin kirjan kannestakin todella paljon. En ole trilogiaa kuitenkaan loppuun lukenut ja se onkin jäänyt unholaan, mutta täytyypä joku päivä palata takaisin tämän pariin :)

  Nauroin kohdassa 5 :'D Jotenkin en ole innostunut kirjasta, mikä johtuu ehkä juuri Margosta sekä suomennetun kirjan kannesta, mikä on myös kirjaan pohjautuvan elokuvan posteri. Se on.. en pidä siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavan usein minullakin jää sarjoja kesken. Etenkin jos seuraavaa osaa joutuu odottamaan ja ensimmäinen osa ei ole aivan napakymppi, voi mielenkiinto lopahtaa.

   Itsekään en tykkää siitä, että suomennos on saatavilla vain leffakannella. Leffakaan ei ollut suosikkini Green-filmatisoinneista, Margo oli siinäkin tosi ärsyttävä. :D

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)