sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kesäkuun kooste

Kesäkuu oli ja meni niin että hujahti! Toukokuussa mainiosti alkanut blogiherääminen lopahti, mutta aina voi yrittää uudelleen. Heinäkuusta tulee lukemisen ja bloggaamisen kuukausi. Lupaan (ainakin yrittää.)

Kesäkuussa:

-minusta tuli ylioppilas
-paiskin töitä
-mökkeilin ja vietin samalla somettoman juhannuksen
-luin vähemmän kuin oli tarkoitus
-vietin päivän Tallinnassa
-näin rakkaita ystäviä
-olin epämääräisen ahdistunut aika ajoin
-ostin kirjoja
-nautin kesästä satoi tai paistoi
-sain mahtavia uutisia (opiskelupaikka!!)

kesäkuun luetut

Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door (bloggaus tulossa?)
Huntley Fitzpatrick: What I Thought Was True (bloggaus tulossa?)
Emma Donoghue: Huone
Kate Morton: Hylätty puutarha
J.K. Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter, #2) (uusinta, linkki vanhaan bloggaukseen)

Yhteensä: 5 kirjaa /  1856

-Kaikki kirjat omasta hyllystä
-Ei kotimaisia teoksia
-Kolme englanniksi / kaksi suomeksi
-Ostettuja kirjoja 7

Aloitin kesäkuuni sopivan höttöisellä nuortenkirjallisuudella Huntley Fitzpatrickin teosten merkeissä. Etenkin Fitzpatrickin esikoisromaani My Life Next Door oli loistavaa kesälukemista ja luinkin sen aurinkoisena iltapäivänä parvekkeella istuskellessani. Emma Donoghuen Huoneen pelkäsin etukäteen olevan kauhean ahdistava, mutta näin ei onneksi ollut asian laita. Teos koukutti ja ahdistikin hiukan, mutta kaikesta jäi toiveikas fiilis. Juhannuslukemistoksi taas valikoitui Kate Mortonin Hylätty puutarha ja myös Morton vaikuttaa olevan mainiota kesälukemista. Kesäkuun viimeiseksi kirjaksi jäi iki-ihana Harry Potter. Luen nyt Pottereita ensimmäistä kertaa englanniksi ja kokemus on ollut hauska.

Tällä hetkellä kesken on pitkään lukulistalla keikkunut Dostojevskin Rikos ja rangaistus, jonka parissa edistyn hitaasti, mutta varmasti. Kevyempää luettavaa etsin jälleen Pottereiden parista, tällä kertaa kolmannesta osasta.

Perjantaina sain myös mahtavia uutisia: syksyllä minua odottaa kirjallisuustieteiden opiskelu Turun yliopistossa! Keväällä koettiin monia epätoivon hetkiä kun raadoin ensin ylioppilaskirjoitusten ja sitten pääsykokeiden eteen, mutta olipahan sen arvoista. En ole vieläkään oikein kunnolla tajunnut, että pitäisi löytää asunto Turusta ja muuttaa pois Tampereelta, missä olen asunut koko ikäni. Tulevaisuus yhtaikaa sekä innostaa että vähän pelottaa. Saa nähdä mitä on edessä, mutta mielenkiintoiset pari kuukautta on ainakin edessä.

Sukulaiskissa ja juhannuslukemisto. © Maija Välimäki

Ihanaa alkanutta heinäkuuta kaikille!

18 kommenttia:

 1. Minäkin pääsin Turun yliopistoon opiskelemaan Kirjallisuustiedettä! Tulemme olemaan, outoa kyllä, samalla vuosikurssilla ja luokalla. :D Itseänikin pelottaa lähteä pois kotikaupungista ja muuttaa uuteenpaikkaan. Sain onneksi jo asuntotarjouksen, joten siinä miulla ei ole hätää. Tsemppiä siullekkin asunnon etsimisessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ihan mahtavaa, siellä nähdään!! :) Kiva että oot jo löytänyt asunnon, mulla tosiaan vielä etsinnässä. Onneksi asuu isovanhemmat kaupungissa kuitenkin, joten jos ei heti tärppää niin voin väliaikaisesti muuttaa sinne.

   Poista
 2. Paljon onnea vielä kerran :) sulla tulee olemaan kyllä todella jännittävä syksy edessä! Niin paljon uutta että saattavat kuviot vaikuttaa todella sekavilta ainakin aluksi :D Jos hei tarviit yhtään mitään apua niin ota yhteyttä ja yritän sitten parhaani mukaan olla avuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja oi ihanaa kiitos avuntarjouksesta!! Kukaties laittelenkin viestiä kun saan asioita päässäni vähän järjestykseen. :D Kauheasti olisi tehtävää, mutta oon ainakin heinäkuun vielä tosi tiiviisti töissä...

   Poista
 3. Älyttömästi onnea opiskelupaikasta! :)

  VastaaPoista
 4. Onpas kissalla ihanat silmät :3 Täytyisi itsekkin kokeilla jossain vaiheessa noita Potterit englanniksi lukea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! <3 Pottereiden suomennokset ovat kyllä ihan huippuluokkaa, mutta kirjat ovat alkuperäiskielelläkin tutustumisen arvoisia.

   Poista
 5. Onnea vielä opiskelupaikasta! <3

  VastaaPoista
 6. Hurjasti vielä onnea opiskelupaikasta! <3 Asunnot ja muut varmasti järjestyvät kyllä :)

  Blogissani on sulle palkinto, käy katsomassa kun ehdit: http://bookishteaparty.blogspot.fi/2016/07/liebster-award-reissusuunnitelmat-ja.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Niinpä järjestyivätkin. :D

   Kiitos myös haasteesta, jospa vaikka sen avulla jälleem aktivoituisin.

   Poista
 7. Odotan bloggaustasi Hylätystä puutarhassa.

  Minullakin on sinulle haaste. Taidat olla suosittu. :D
  http://todellavaiheessa.blogspot.com/2016/07/kolme-viimeisinta-viipaletta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaaaa saamattomuus :D Kyllä se vielä joskus ilmestyy. Kiitos!!

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)