perjantai 9. syyskuuta 2016

Elokuun kooste

Huhhuh, jälleen yksi hiljainen blogikuukausi takana... Elokuu ei ollut bloggaamisen tai lukemisen kuukausi, mutta paljon muuta tapahtui.

Elokuussa sain kesätyöurakan päätökseen, muutin Turkuun ja aloitin yliopisto-opinnot. Etenkin viimeiset kolmisen viikkoa on ollut yhtä hulabaloota kun olen yrittänyt ottaa selvää siitä, miten yliopisto toimii, selvitä kursseille, tutustua uusiin opiskelukavereihin, ikävöinyt välillä Tampereelle ja yrittänyt siinä sivussa alkaa myös opiskella. Myös kaikkialla jylläävä (tai siltä ainakin tuntuu) syysflunssa saapui vieraisille, mutta kaatoi bloggaajan sängyn pohjalle onneksi vain yhdeksi päiväksi. Kaunokirjallisuuden lukeminen on siis jäänyt vähälle, mutta eiköhän se tästä vielä. Kirjallisuuden opiskelijan kun on jotain ihan koulunkin puolesta luettava!

 elokuun luetut

John Tiffany, Jack Thorne, J.K. Rowling: Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter, #8)
Maggie Stiefvater: The Raven King (The Raven Cycle, #4) (bloggaus tulossa)
Patrick Ness: The Knife of Never Letting Go (Chaos Walking, #1)  (linkki vanhaan bloggaukseen)

Yhteensä: 3 kirjaa / 1247 sivua

Elokuun alussa sain näppeihini kauan odotetun Harry Potter and the Cursed Child -näytelmäkäsikirjoituksen. Näytelmä menestyy hyvin, mutta kirja on jakanut mielipiteitä ja syystäkin. Itselleni kirja oli heikohkoa keskitasoa  – sillä oli hetkensä, mutta myös negatiivisia puolia ja olisin toivonut muutamaan paikkaan erilaista ratkaisua. Tarkempia tuntojani palaan varmasti ruotimaan bloggauksen muodossa. Maggie Stiefvaterin The Raven King taas oli onnistunut päätösosa The Raven Cycle -sarjalle ja jään innolla odottamaan myös Stiefvaterin seuraavia teoksia. Loppukuusta paikkasin lukujumiani parin vuoden takaisella suosikilla eikä Patrick Nessin The Knife of Never Letting Go onneksi pettänyt toisellakaan kertaa.

Syyskuussa lukupinoon toivon mukaan päätyy ainakin Odysseia, Kuningas Oidipus, Jumalainen näytelmä ja muutama muu opintoja varten luettava teos. Saa nähdä kuinka minun vielä käy... Blogihiljaisuus saattaa jatkua, mutta toivottavasti saisin taas luku- ja bloggausrytmin päälle. Tällä hetkellä ajatuksissa on kuitenkin miljoona muutakin asiaa, jotka on pakko priorisoida blogin edelle. Toivon mukaan palailen tänne pian, mutta viimeistään syyskuun koosteessa. :D

Uusi koti ja uusi hylly. ♥

22 kommenttia:

 1. Mahtava kirjahylly! ^^ Tsemppiä kaiken uuden kohtaamiseen, yliopiston aloittaminen on melkoinen härdelli! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida! Tsemppiä tarvitaan, sen varran paljon kaikkea uutta nyt on. :)

   Poista
 2. Upea kirjahylly! Tekisi mieli tulla penkomaan lähemmin :)

  Toivottavasti olet kotiutunut hyvin tänne ja ennen kaikkea löytänyt Turun ihanan pääkirjaston :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! :) Turku on ottanut vastaan hyvin ja pääkirjastossakin olen ehtinyt harhailla joskin toistaiseksi olen lainannut kirjoja vain koulua varten... :D

   Poista
 3. Toisten kirjahyllyihin on aina mukava kurkkia :D Tsemppiä opiskeluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, kyläillessäkin kirjahylly on aina ensimmäinen asia, jonka katsastan. :D Kiitos!

   Poista
 4. Tsemppiä opiskeluihin ja muuhun uuteen! :)

  Itse olen kahden vaiheilla, luenko Cursed childia ollenkaan, spoilasin jo itseni ja nuo jakaantuneet arviot mietityttävät. Mielenkiintoista nähdä mitä bloggaat siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Itselläni on tosiaan hyvin ristiriitaiset fiilikset Cursed Childista, joten en ehkä uskalla sitä suositella. Mikään pakollinen luettava se ei mielestäni ole, mutta toki ihan mielenkiintoinen ja sillä on myös hetkensä.

   Poista
 5. Niin tutun kuulosta... :D nyt vielä tokanakin vuonna olo on vähän eksynyt noiden pääaineen aineopintojen suhteen kun ei ole ollenkaan varma, mitkä kurssit kuuluukaan ottaa. No kyllä tämä tästä. Luultavasti. Joko muuten tiedät, mitkä sivuaineet valitset? :)

  Kirjahyllykuvat ovat erittäin bueno. Tuppaan aina ensimmäisenä katsastamaan muiden kirjahyllyt ja ehkä ruinaan jotain lainaan jos mielenkiintoisia teoksia löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historian perusopintoja väkerrän tänä vuonna (loppuun en saa) ja kielikeskuksen puolelta italiaa. Ensi vuonna luultavasti suomen kieltä jos vaan pärjään sivuainekokeessa tarpeeksi hyvin.

   Kirjahyllyt on kyllä parhautta sekä oma että muiden. :D Jos muuten haluat joskus lainata jotain niin hihkaise! Nyt kun ollaan samassa kaupungissa niin helppo järjestää. Olisi hauska tavata muutenkin. :)

   Poista
  2. Mulla tekisi periaatteessa mieli lukea yleinen historia sivuaineena, mutta en ainakaan kandiin ala sitä ottamaan. Nyt on jo poliittinen historia tekeillä ja aloitan tälle syksylle folkloristiikan ja North American Studiesin niin enköhän saa ihan riittävästi töitä pelkästään siitä. Historia sivuaineena vaatii hirveästi hommaa ja tunteja viikossa ja jo nyt on ongelmia mahduttaa kaikkia kursseja mukaan :D

   Hei mää laitan sulle spostiin mun kännynumeron niin lisää mut whatsappiin niin voidaan siellä jutella lisää :)

   Poista
  3. Joo, historian perusopinnot on myös ajoitettu niin, että pääaineopiskelijat käyvät ne kaikki kahden ensimmäisen periodin aikana. Sivuaineopiskelijana ei ihan ehdi parissa periodissa tehdä 25op muita kuin pääaineopintoja. :D Poliittinen historia kuulostaa kyllä myöskin niin mielenkiintoiselta!

   Jee! :)

   Poista
 6. Kuulostaa niin tutulta :D ! Odotan muuten mielenkiinnolla sitä, kuinka eri tai samoja kirjoja meidän pitää lukea, koska opiskelemme samaa pääainetta mutta eri yliopistoissa. Odysseus ja Kuningas Oidipus löytyvät ainakin myös minun lukulistaltani.

  Kateus iskee, kun katsoo kirjahyllyäsi, niin hieno ;D Mistä tuo on muuten hankittu? Olen tullut siihen tulokseen, etteivät metrin korkuiset kirjapinot lattialla ole kovin pitkäkestoinen ratkaisu ja olen etsiskellyt itselleni tuontyyppistä kirjahyllyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kohtalotoveri! :D Tämä on muuten mielenkiintoinen aihe, täytyy joskus ihan kunnolla vertailla perusopintoja yms.

   Kiitos! :) Kirjahyllyni on Lundian Classic. Uutena tosi suolainen hinta, mutta tätä löytyy monista kierrätyskeskuksista ja sukulaisiltakin kannattaa kysellä. Monilla on ollut tätä juuri opiskeluaikoina kirjahyllynä kun on helppo koota ja purkaa eli muuttoystävällinen. Minulla kävi tuuri ja sain äidiltä ja isältä hyllyni kun vintistä löytyi ylimääräisenä. (Meillä on kotona melkein kaikki hyllyt Lundiaa.)

   Poista
 7. Haha juu kuulostaa tutulta meiningiltä :D Minulla onneksi se hyvä puoli että kaupunkiin ei tarvitse tutustua kun tänne Tampereelle pääsin, mutta eri juttu sitten nuo opiskelut ja varsinkin kaikki opiskelijatapahtumat, siis huhhuh.. Olen aivan poikki eikä taukoa näy tässä kuussa :D Ensi kuun aion lepäillä näiden tapahtumien osalta ja keskittyä ihan kouluunkin, nyt ei vielä kerkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kertaa olen kyllä ajatellut, että missä välissä yliopistossa olisi tarkoitus opiskellakin. :D Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni niin homma alkaisi ainakin täällä pelata paremmin... :D Tsemppiä syksyn koitoksiin!

   Poista
 8. Oi tuo hylly näyttää ihanalta :D Ja muutenkin koko kuva. Tsemppiä opiskeluihin!

  Tiia

  VastaaPoista
 9. Ai että tämä kateellinen toivoo tuollaisen täyteläisen hyllyn itselle! Ja vaikka kolme sellaista :'D Kiva kuulla sinusta kaiken kiireen keskellä. Kauheasti tsemppiä kouluun, yliopisto kyllä vaatii veronsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kirjahyllyt ovat kyllä parhautta! Muutto oli kuitenkin ihan tehokas palauttamaan todellisuuteen eikä vähään aikaan tee mieli ostaa niin montaa kun on raahannut kaikki ilman hissiä kolmanteen kerrokseen. :D

   Kiitos! :)

   Poista
 10. Olen ehkä jo sanonutkin, mutta tervetuloa Turkuun! Toivottavasti viihdyt.

  Ja sanon samaa kuin muutkin - ihana hylly!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Tähän asti olen viihtynyt erinomaisesti ja varmasti jatkossakin. :)

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)