keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Syyskuun kooste

On jo lokakuu ja niin bloggaus- kuin lukujumikin tuntuu vain jatkuvan. Toivon pilkahdus (luin pari kirjaa) on nähty alkuviikosta, joten ehkä se tästä vielä.

Syyskuussa kiireet eivät suinkaan vähentyneet. Fuksisyksyyn on mahtunut jos jonkinmoista aktiviteettia, uuden opettelua ja vähän opiskeluakin. Ensimmäiset opintopisteet kolahtivat rekisteriin (selvisin tenteistä!) tänään ja lisää on tulossa. Turku on uutena kotikaupunkina ottanut minut hyvin vastaan, enkä ole hetkeäkään tänne lähtemistä katunut. Ylioppilaskylä tuntuu jo kodilta, ja Tuomiokirkon ohi jokirantaan pyöräillessä en haluaisi olla missään muualla.

Ehkäpä syyskuun suurin stressinaihe on ollut pääainevalintani. Kirjallisuusaineet (kotimainen kirjallisuus ja yleinen kirjallisuustiede) muodostivat Turun yliopistossa nyt ensimmäistä kertaa yhteisen hakukohteen, mutta pääainevalinta tulee tehdä jo 10.10. mennessä. Itseänihän kiinnostavat molemmat ja monta kertaa olen viime viikkoina aineiden välillä vatvonut. Tällä hetkellä kompassineula osoittaa hyvin vahvasti kotimaiseen. Valinta on kohdallani ehkä hiukan yllättävä (myös allekirjoittaneelle itselleen) jos lukemistoani katsoo, mutta tällä hetkellä se tuntuu monestakin syystä hyvältä ratkaisulta ja taidan loppujen lopuksi mennä hiukan vaiston varassa.

Viime viikonloppuna (teknisesti lokakuun puolella mutta olkoon) vietettiin myös Turun kirjamessuja, missä pyörähdin lauantaina. Tavoitteestani ostaa kirjoja hillitysti (Helsingin kirjamessutkin ovat tulossa, siellä nähdään!) ei tullut oikeastaan mitään, mutta oli sen arvoista. Messupäivä oli täynnä hulinaa ja vietin suurimman osan ajastani tuhlaamalla rahaa, joten sen kummempaa messubloggausta ei ole tulossa. Kohokohtia olivat kuitenkin Jari Tervon signeeraus (ja vieressä istuva Laila Hirvisaari), blackout poetry Vaski-kirjastojen pisteellä, Muusan (kotimaisen kirjallisuuden ainejärjestö) seminaari, se kun Sauli Niinistö käveli ohitseni ja Tardis sekä David Tennant -pahvinukke.

Ei, en pidä pahvinukkea kädestä.

syyskuun luetut

Homeros: Odysseia

Yhteensä: 1 kirja / 308 sivua

Eeppinen lukujumi teki tuhoaan syyskuussa ja saldoksi tuli säälittävästi vain yksi kirja. Odysseia oli kuitenkin kaikinpuolin mainio, kiinnostava ja hauskakin. Lokakuussa olen onneksi lukenut jo kaksi kirjaa, joten suunta on vain ylöspäin.

Lokakuussa minua odottaa kauhea kasa opintojen puolesta luettavia kirjoja, joten en tiedä miten muulle lukemiselle jää aikaa. Toivottavasti sillekin! Vähintäänkin toivoisin saavani rästibloggauksia tehtyä, niitä kun on ihan kesältä saakka...

Tässä se mainitsemani messusaalis...

Tällaista tänään, toivottavasti nähdään taas pian uusien bloggauksien merkeissä!

6 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä. He eivät tiedä mitä tekevät -kirjaa en voinut sietää aluksi ja jätin sen kesken, mutta kuin luin loppuun, se olikin yksi parhaista mitä olen lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Odotan teoksen lukemista innolla kunhan vaan joskus ehtisi... :D

   Poista
 2. Vaikka luitkin vain yhden teoksen, sen vaikutus koko länsimaiseen kirjallisuushistoriaan on sitäkin suurempi. Eli ei mikään huono syyskuu siinä mielessä. No okei, itseänikin harmittaa, kun niin moni (hyvä) kirja jumittaa keskeneräisenä ja päivät vain valuvat ohitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odysseia on tosiaan monella tavalla hieno ja merkittävä teos. Olisihan se vaan ollut kiva enemmänkin lukea... :D Lukujumi on ehkä pahinta ikinä.

   Poista
 3. Olisipa ollut hauska törmätä messuilla, mutta ehkä törmäillään ihan Turun kaduilla tai kirjastossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi! Yritin kulkea silmät auki ja bongata ihmisiä, mutta eipä vaan taidettu osua samaan aikaan samalle puolelle messuhallia. (Ei sinänsä mikään ihme. :D) Toivottavasti tosiaan törmätään!

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)