Kirjaneito tornihuoneineen

© Maija Välimäki.
Kuka?

Kirjaneito-nimimerkin takaa bloggaa Vilja, 19-vuotias opiskelija. Opiskelen kotimaista kirjallisuutta Turun yliopistossa, nyt ensimmäistä vuotta. Alun perin olen lähtöisin Tampereelta. Blogi on ollut pystyssä huhtikuusta 2013.

Miksi?

Lukeminen on ollut minulle tärkeää pienestä asti, ja sen innoittamana syntyi tämä blogi. Tarkoituksenani on pysyä perillä laajasta lukemistostani ja kirjata ylös ajatuksiani kirjoista. Arvostelun kirjoittaminen tuokin paitsi minulle iloa, myös tyhjentää pääni kirjojen herättämistä ajatuksista. Toivottavasti niiden lukemisesta on iloa muillekin!

Mitä ja miten?

Luen kirjallisuutta melko laidasta laitaan, joskin viimeaikoina opintoihin luettava kaunokirjallisuus on ottanut niskalenkkiä muusta lukemistosta. Kirjoitan arvostelut subjektiivisella, lukukokemusta ja fiiliksiäni pohtivalla otteella. Blogin alkuaikojen kuvat ovat kustantajien nettisivuilta, nykyään otan kuvat itse ellen toisin mainitse.

Muuta minusta

Lukemisen lisäksi harrastan sellon soittoa. Olin pitkään konservatorion kasvatti, mutta Turkuun muutettuani siirryin jatkamaan soittoharrastustani opiskelijaorkesterissa. Lasken harrastuksikseni myös kirjakaupoissa, kirjastoissa ja kirjadivareissa haahuilun, kirjahyllyn järjestelemisen ja kirjojen haistelun. Lempibändejäni ovat Imagine Dragons ja Bastille. Kuuntelen paljon myös klassista musiikkia. TV-sarjojen saralla suosikkejani ovat Downton Abbey, BBC:n Sherlock, Supernatural, Doctor Who, Gilmoren tytöt ja Frendit.

Blogi & bloggaaja sosiaalisessa mediassa

Facebook: Kirjaneidon tornihuone
Twitter: @kirjaneito
Instagram: @viljaneito
Tumblr: kirjaneito.tumblr.com
Goodreads: Kirjaneito

(Päivitetty 14.1.2017)

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä ihanasta blogista, josta olen saanut monia kirjaideoita!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa kuulla, että blogista on ollut iloa! Kiitos itsellesi vaan! :)

   Poista
 2. Okei, pakko nyt kysyä, että miten nuo twitter ja tumblr nappulat saa tuonne reunaan. Tai goodreadsin. Ja sitten vielä miten tuon 2015 readingChallege nappulan saisi omaan blogiin. Kiitos kaunis jo valmiiksi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki Goodreads-nappulat saat kun menet omassa Goodreadsissa My Books > vasemmalta alhaalta Tools-otsikon alta Widgets > ja sieltä vaan html-koodit.

   Tumbrl nappulan tein muistaakseni etsimällä Tumbrlista sieltä saatavan virallisen logon kuvan ja tallensin sen. Sitten Bloggerista Ulkoasun kohdalla lisäät kuva-gadgetin kautta logon ja siihen oman Tumbrlisi osoitteen.

   Twitter onnistuu varmaan samalla metodilla, minä tosin etsiskelin omaani html-koodin jostain Googlen syövereistä, jonne en tahdo enää ikinä palata, niin tuskallista oli :D

   En ole kovin hyvä näiden kanssa, vaan olen mennyt etupäässä tuskan kyynelillä ja Googlen avulla... Toivottavasti tästä oli jotain apua, kysy jos et tajunnut sekavista ohjeista tai etsi parempaa neuvonantajaa, sellaisia kun on :D

   Poista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)