sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Synttäriä pukkaa!

Otsikkohan sen taitaa jo kertoa. Eilen, 26.4 Kirjaneidon tornihuone ehti täyttää vuoden! Ja koska en eilen ehtinyt, synttäripostaus on vuorossa tänään. (Syy miksi en ehtinyt: juhlistimme kavereiden kanssa maaliskuista syntymäpäivääni vähän myöhässä.)


Jotkut osaavat ostaa minulla lahjoja. Hyviä
erikoispähkinöitä ja lukematon Green. :3 
Vuosi tuntuu hullun pitkältä mutta myös hullun lyhyeltä ajalta. Toisaalta tuntuu hassulta että blogi on todellakin pysynyt hengissä ja vieläpä melkoisen hyvässä hapessa 365 päivää. Samalla tuntuu kuitenkin hullulta, etten todella ole raapustellut tänne kuin vasta sen vuoden. Olen nimittäin jo niin tottunut kirjoittelemaan lukemisistani, että ihmetelen miten osasin olla ilmankaan. Voisinkin näin synttäreiden kunniaksi muistella mistä kaikki oikein lähtikään liikkelle ja mitä vuoden aikana on tapahtunut.

Olin miettinyt kirjablogin perustamista ennen viime huhtikuuta jo jonkin aikaa. Se vain tuntui itselle läheiseltä aiheelta josta jaksaisin blogata ja josta uskoisin olevan iloa muillekin, meikäläinen kun viihtyy mielellään kirjallisten seikkailujen parissa. Lopulta vain tein blogin hetkellisenä päähänpistona ja rohkeuden hetkenä, enkä ole katunut. Kirjabloggaaminen on antanut minulle paljon, olen saanut kirjojen herättämät ajatukset ylös ja löytänyt muiden blogien kautta myös paljon uusia kirjavinkkejä.

Suurin osa bloggauksista on ollut tavallisia kirja-arvosteluja, mutta mukaan on mahtunut muutama haaste, joululahjakirjojen esittelyä ja katsaus kirjavuoteen 2013. Näin vuoden mittaisen taipaleen kunniaksi voisin listata bogiajan suosituimmat tekstit.

1. George R.R Martin: Valtaistuinpeli (Tulen ja jään laulu, #1) (linkki)
2. Markus Zusak: Kirjavaras (linkki)
3. Rick Riordan: The House of Hades (Heroes of Olympus, #4) (linkki)
4. Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo (linkki)
5. Hugh Howey: Siilo (Siilo, #1) (linkki)
6. Veronica Roth: Allegiant (Divergent, #1) (linkki)
7. George R.R Martin: Kuninkaiden koitos (Tulen ja jään laulu, #2) (linkki)
8. Rick Riordan: Athenen merkki (Olympoksen sankarit, #3) (linkki)
9. Gayle Forman: Just One Year (linkki)
10. Rick Yancey: Viides aalto (linkki)

Varsin kummallisilla hakusanoillakin tänne on päädytty, en tiedä ovatko "jace waylandin miekkaa" tai "hannu-pekka björkmania" googlettaneet löytäneet etsimäänsä, mutta muut toivottavasti. Suurin osa hakusanoista ainakin on "kirjaneidon tornihuone" tai kirjaneito jotakin muuta.

Olen myös velkaa valtavan suuren kiitoksen teille lukijoille! 58 lukijaa on paljon enemmän kuin osasin odottaa ja ilman teitä blogi olisi varmasti jo kuollut.Vaikka lukemista en varmasti tule koskaan lopettamaan, kirjoista kirjoittaminen saattaisi helposti jäädä ilman teitä. Kommenttinne ja se että siellä ruudun toisella puolella joku oikeasti lukee mitä raapustaan estää minua laiskistumasta. Olen nauttinut valtavasti kommenteistanne, lyhyistä ja pitkistä, ihan jokaisesta. Kiitos! ♥

Näin yhden vuoden kunniaksi on muuten erinomainen tilaisuus antaa palautetta! Kertokaa minulle jos on jotain blogiin liittyvää kommenttia, jotain josta haluaisitte kuulla enemmän tai jotain jonka toivoisitte minun tekevän toisin. Nyt on se hetki!

Toivottavasti tämä ei jää viimeiseksi vuosipäiväpostaukseksi, ainakaan vielä en ole katoamassa minnekään. ;)

-Kirjaneito

18 kommenttia:

 1. Paljon onnea yksivuotiaalle blogillesi (ja myös sinulle 17 vuodesta)! :) Tykkään blogistasi todella paljon ja kirjoitat usein minua kiinnostavista kirjoista. Toivonkin blogillesi vielä monta kirjaisaa vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Meillä tosiaan on melkoisen samanlaiset kirjamaut. :)

   Poista
 2. Paljon onnea 1-vuotiaalle blogillesi kuin myös sinulle! Monta lukemaasi kirjaa on päätynyt minun lukulistalleni innostavien postauksiesi kautta eikä sinun tarvitse muuttaa mitään ellet itse halua ;) Jatka samaa rataa ja pysy näkyvissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kirjavinkkaus on minulle varsin luontaista, ihana kuulla, että olet löytänyt uusia tuttavuuksia täältä. :)

   Poista
 3. Onnea vuosipäivälle!!! ;) Nuo hakusanat ovat huvittavia, muakin on löydetty "Harry Stylinson kirjalla" ja "sarvivalaalla"... ;)

  Toivon mukaan jatkat bloggausta ainakin niin pitkään kun itse olen kuulolla, osuvat tähdet ja mielipiteet aika samoille kohdille. ;) Tämä on ihana blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Meillä on kyllä melkoisen sama kirjamaku, ei voi kiistää. Ja kuinka ihmeessä teikäläisen blogiin päätyy sarvivalaan kautta? :D

   Poista
 4. Paljon onnea sekä sinulle että blogille, jatka samaan malliin! Jos meidän kahden kirjamaut eivät ihan yksiin osukaan, blogiasi on mukava lukea ja laajentaa omia näkökulmia :)

  Toivottavasti blogillasi on edessä vielä monta kirjavuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, minäkin toivon että olen tullut jäädäkseni. ;)

   Poista
 5. Onnea synttäreiden kunniaksi! Sanovat, että ensimmäinen vuosi on vaikein ja sitten on aina vaan helpompaa. :) Luulin, että blogisi olisi ollut olemassa pidempäänkin. Olen ollut lukijasi ihan alusta lähtien ja ajattelin, että tämä on ollut blogosfäärissä aina! Kiitos ihanasta blogista: neutraali pohja, mielenkiintoiset kirjat ja hyvin esille tuomasi pointit saavat minut palaamaan tänne aina uuden tekstin ilmestyessä, vaikka en joka kerralla kommentoikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Jos ensimmäinen vuosi on vaikein niin olen kyllä päässyt helpolla, kirjoja tulee luettua aina ja niistä kirjoittaminenkin on sujunut varsin kitkattomasti. Ihana kuulla, että täsä on ollut iloa! :)

   Poista
 6. Onnea 1-vuotiaalle, ja kovasti bloggausintoa jatkossakin! Bloggaus on todellakin yllättävän koukuttavaa puuhaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiitoksia. Ja hah, todellakin! Ei sitä voinut aavistaa mihin nokkansa pistäää... ;)

   Poista
 7. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Bloggaillessa aika kuluu hurjan nopeasti :D Kirjamakumme tuntuvat osuvan aika hyvin yksiin, joten käynkin täällä katselemassa paljon, mitä teikä kirjoittelee :D Toivotan vielä pitkää bloggausmatkaa, koska kirjathan eivät tästä maailmasta lopu ja toivottavasti ei lukuintokaan! :)

  Yhden toiveen heittäisin: kirjoittele joskus myös niistä kirjoista, jotka eivät olleet niitä parhaimpia lukukokemuksia. Sellaiset postaukset ovat ainakin minusta kiinnostavia lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Lukemista tosiaan riittää, enkä usko innonkaan loppuvan. :)

   Kirjoitan yleensä melkein kaikista lukemistani kirjoista, vaikka joskus toki jää jokin välistä. (ja hömppäkirjoista en yleensä jaksa kirjoittaa, koska saisin sanoa kaikista samat asiat.) Suhtaudun kirjoihin kuitenkin lähtökohtaisesti positiivisesti ja valitsen luettavakseni sellaisia kirjoja joista uskon pitäväni. En myöskään ole maailman kriittisin lukija ja saatan katsoa pieniä puutteita sormien välistä. Niinpä törmään yllättävän harvoin huonoihin lukukokemuksiin. ;)

   Olen kuitenkin kanssasi samaa mieltä, postaukset joissa kirjoittaja on inhonnut lukemaansa ovat mielenkiintoisia! Jotenkin suuri ylistäminen tai suuri mollaaminen saavat ihmisten runosuonet pulppuamaan.

   Poista
 8. Voi ei, tämä meinasi jäädä ihan kokonaan huomaamatta!

  Hyvää ensimmäistä blogisyntymäpäivää!

  Ärsyttää kun en jostain syystä saa blogiasi näkymään oman blogini kohdassa, jossa seuraamani blogit ovat, vaikka olenkin lukijasi. Sen takia jäänyt monta päivitystäsi ihan kokonaan huomaamatta, niin kuin meinasi jäädä tämäkin. Mutta ehkä saan tuon toimimaan ja pääsen taas aktiivisemmin lukemaan kirjoituksiasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset sinnekin! Tekniikka tosiaan aiheuttaa monenlaisia ongelmia, toivottavasti saat tuon toimimaan joskus. :)

   Poista
 9. Onnea yksivuotiaalle blogille. :) Jatka samaa rataa!

  VastaaPoista

Kirjaneito kiittää kommentista! ;)